IMG_0698.jpg

Kolmen kelin käsineitä

Tälle viikolle on etelään luvattu todella vaihtelevaa säätä, mikä aiheuttaa hiukan ylimääräistä venkslailua vaatetuksen suhteen. Vedenpitävästä haalarista on suojasäällä helppo jättää villahaalari alta pois, mutta hanskat täytyy vaihtaa vesikeleille kokonaan toisiin.

Kuvasin kaksivuotiaamme hanskoja, joilla pärjätään kelillä kuin kelillä.

Reiman  Aapakäsineet hylkivät kosteutta ja ne voi myös rumpukuivata. Näillä mennään nollan molemmin puolin. Plussaa vetoketjusta, nämä hanskat isihenkilökin osaa pukea.

Isoveljen vanhat karvavuoriset nahkahanskat ovat huippulämpimät, loistavat varsinkin kaupunkireissuille ja rattaisiin.

Tämän kauden uutuudet, Molon pitkävartiset tähtihanskat ovat olleet suosikkimme. Materiaali hylkii vettä niin hyvin, että lumikeleillä ovat pysyneet lähes täysin kuivina.

Pieni peukalo löytää myöskin oman pesänsä heti, eikä kellään mene hermot. Kylmimpinä päivinä alle on puettu vielä villalapaset. Jos pitäisi valita vain yhdet käsineet talvikauteen, ne olisivat nämä. (Vesikelit vielä tosin testaamatta.)


Vasemmalla ihanat käsintehdyt villalapaset. Itse olen täysin neulomistaidoton ja arvostan näitä toisten tekemiä valtavasti.

Äitini tekee lapaslöytöjä usein Töölöstä, Vanhain Työ-nimisestä puodista, joka nimensä mukaan myy eläkeläisten käsitöitä.

Onko teillä hanskasuosikkeja?

13 Comments

 • Reply Anni 17/01/2011 at 21:54

  Syksyllä olin viel sitä mieltä, että reimatec+:t on ihan ykkäset, mutta paukkupakkasilla mat:in tähtihanskat on olleet uskomattoman lämpimät, meillä ei ole kertaakaan laitettu alushanskoja ja aina lämpimät, jopa hikiset kädet. Vesikelien tullessa reimat taas kehiin.

 • Reply riikka 17/01/2011 at 22:01

  Meillä taas rasavil rukkaset toimineet, olikos nyt peukalopotti. Lapsen kädet olleet aina ihan lämpimät. Tosin eikös se ole niin että kun on vaatetta tarpeeksi niin kädetkin pysyy lämpiminä, ja jos vaatetta liian vähän niin kädethän ne on jotka jäätyy. Näin ainakin meillä; lapsilla ja aikuisilla.

 • Reply Johanna 17/01/2011 at 22:04

  Meillä on ollut nyt ensimmäistä kertaa käytössä Ticket to heavenin hanskat ja ne ovat olleet kyllä superhyvät. Täällä pohjoisessakin niillä on pärjätty ilman lapasia vaikka ulkona on ollut liki -20 pakkasta. Toiset hyvät ovat olleet Lassien lassietec hanskat. Yllättävän lämpimät ja kestävät!

 • Reply Jenni 17/01/2011 at 22:06

  Ostin ison kasan hanskoja talven alkaessa, ja vain yksiä on käytetty: Reimatec+ (http://www.reima.fi/fi/mallisto/paju/) on meidän valinta. Pysyy kädessä täydellisesti, on tarpeeksi lämmin ja märällä kuiva. Nuo tähti-Molot muuten näyttää tosi samanlaiselta mallilta.

  Reimatecin Aapa-malli ei pysy meidän vauhtiveikon kädessä, ja musta tuo Reimatec+:n malli on paljon helpompi laittaa käteen. Vedän sen vaan puvun päälle, en asettele alle – laiska kun olen;).

 • Reply n i n n u 17/01/2011 at 22:24

  Meillä kans erinäisiä hanskoja ostettu ja yritetty pitää, mutta aina korista vaan tulee otettua ne yhdet hyväksi havaitut, eli Elsa Pitkäsen rukkaset.

 • Reply Jenni 17/01/2011 at 22:34

  Elsa Pitkäset on tänä talvena ensimmäistä kertaa käytössä, ja niissä tullaan pitäytymään tästä eteenpäin, ainakin pakkaskeleillä. Kuivana ovat pysyneet, ovat lämpimät ja hyvän malliset, helpot pukea. Alla on minun äitini kutomat villalapaset lämmittämässä 🙂 Myös minun äitini käy usein Vanhain työ -kaupassa!

 • Reply LauraN 18/01/2011 at 00:40

  Meillä on ollut tänä talvena käytössä Rasavil-hanskat, on tosi lämpöiset. Toiset hyvät pakkaskelin hanskat on nuo aiemmin mainitut Elsa Pitkäset. Näillä on menty, ja alle tarvittaessa ohut villalapanen.
  Suojasäällä käytössä Molon tähtihanskat ja Reimaa..
  Meidän neidin päiväkodissa tätsyt pukee hanskojen päälle kurarukkaset jos on hiukankin märkää, eli nämä kalliiden hanskojen ominaisuudet menee siellä vähän hukkaan, jos näin voi sanoa..

 • Reply Susanna 18/01/2011 at 10:17

  Meidän 2,5-vuotiaalla on tänä talvena kolmet hanskat: Reimatec Aapa, Tähti-Jonathan ja Rasavil Peukalopotti. Näistä Rasavilit on ehdottomasti lämpöisimmät eli niitä käytetään pakkaskeleillä ja toimivat myös vesikeleillä hyvin. Aapa- hanskat on kaupunkikäyttöön ja Jonathanit sellaiset pikkupakkasten hanskat / varahanskat. Meidän tyttö on kylmäkätinen ja nuo Rasavilit on ainoina pitäneet kädet lämpiminä. Nyt alkoi kiinnostaa myös nuo Molon hanskat 🙂

 • Reply Jonna 18/01/2011 at 14:46

  Olen ostanut liian monet hanskat aina kympistä neljään kymppiin ja päätin, että niillä pitää pärjätä… mukana Reimateciä yms. Ja, kun pakkaset tuli, niin johan oli neidin sormet kuin jääpuikot. Anoppi onneksi ratkaisi dilemman ja toi Haminan torilta hirven nahkarukkaset… nyt kelpaa pakkasten paukkua. Sormet on lämpimät ja lumilapiokin pysyy kädessä pikku-neidillä. Jej!!

 • Reply matomatal@ 18/01/2011 at 21:47

  Meilläkin on ollut tänä talvena sormien palelemis-ongelmaa 1,5-vuotiaan kanssa. Kokeiltu on Reiman Minitec, Rasavil Peukalopotti, Reimatec, Jonathan teddyt ja mitäköhän vielä…Joka tapauksessa joka ikisessä hanskassa pienen sormet paleli (ainakin ilman villalapasta alle) kunnes meillekin joulupukki toi kunnon nahkarukkaset -johan tarkenee! Märemmälle kelille Reimatec tai Rasavil, pikkupakkaselle Jonathanit.

  Johannan kokemuksesta poiketen meidän kahdella isommalla on monen muun hanskan ohessa ollut käytössä Ticketin hanskoja ja niistä ei meillä tykätä: vähänkin kovemmalla pakkasella isoimmankin sormet palelee (ja hän on yleensä kaikista kuumaverisin meidän lapsista) ja ei millään vesikelillä keskimmäinen valitti että peukalo kastuu läpi. Näitä hanskoja ei meille tule enää ikinä! Toinen pettymys on ollut Minymot, ekaa talvea käytössä ja vikaa, kosteussuojassa paljon toivomisen varaa.

  Elsa Pitkäsiä pitääkin jatkossa kokeilla, täksi talveksi ei enää uusia rukkasia meille tule, katse on jo kevätvaatteissa:) Ihan vahingossa tulin aikoinani ostaneeksi Huutiksesta (uutena) ”kotimaiset toppatöppöset ja hanskat ilman peukaloita” ja nehän paljastuivatkin EP-setiksi:D Näitä on pidetty pienimmällä jos nukkuu ulkona ja kertaakaan ei ole palellut sen enempää sormet kuin varpaatkaan!

 • Reply Ansku 18/01/2011 at 22:07

  Mini a Turen hanskat ehdottomasti lämpimimmät, meilläkään ei alla ole pidetty mitään ja aina ollu lämpöset, jopa -20pakkasilla. Kuraleikeissä meillä nuo molon tähtihanskat ja kertaakaan ei ole sormet olleet märät. Loistavia molemmat. Reimat ei pysy kädessä, nahkarukkaset tönköt molemmat jääneet käyttämättä.

 • Reply Päivi* 20/01/2011 at 19:06

  Meillä suosikki ja jatkossa ainoa hanska on ReimaTec+. Muuta ei tarvita. Nahkahanskat on varmasti hyvät pakkasella, voi kumpa niihin raaskittaisiin tehdä pidemmät varret tai resorit, niin olisivat vielä paremmat hihan alla.

 • Reply Hanna 20/01/2011 at 22:20

  Meillä on 3-vuotiaalla käytössä Rasavilin peukalopotit sekä Trollin rukkaset, jossa sisus on lampaankarvaa. Molemmissa pysyy käpälät lämpöisinä 🙂

 • Leave a Reply