10 hauskaa puuhaa sadepäivään

13/10/2017

10 hauskaa puuhaa sadepaivaan - 10 hauskaa puuhaa sadepäivään

 

  1. Leivotaan!

Valitse helppo resepti, jota lapset osaavat noudattaa mahdollisimman itsenäisesti. Vältä ohjeita, joissa esiintyy sanoja kiehauta, vatkaa, kuumenna, kohota. Auta vain tarvittaessa. Yksi suosikkimme on mustikkamuffinssi.  Seiskaluokan köksänkirjastakin löytyvä teeleipä on toinen superhelppo, ja samalla saa valmiiksi herkullisen välipalan koko jengille.

leivotaan - 10 hauskaa puuhaa sadepäivään

Teeleipä

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa
  • loraus öljyä
  • ripaus suolaa
  • Sekoita ja taputtele leivinpaperille leipäsiksi.
  • Paista 220 astetta n. 15 min

tee - 10 hauskaa puuhaa sadepäivään

2. Lauletaan!

Pleikkari ja SingStarit esille ja biisit soimaan. Lapsista on tosi hauskaa kisata äitiä vastaan mutta välillä myös unohtaa pisteet ja vaan hoilata hittejä yhdessä. Uusia SingStareja ei ole hetkeen tullut, mutta pelejä löytyy hyvin kirppareilta.

3. Askarrellaan!

YouTube on askarteluideoiden aarreaitta. Suomenkielisiä ohjeita löytyy hyvin hakemalla esim. DIY suomi. 10-vuotiaan suosikit ovat Elisa Malik ja DitaBibiana.

4. Piirretään!

Muistatteko lapsuuden hauskat pisteestä pisteeseen -tehtävät? Nyt niitä on tehty (tietysti!) myös aikuisille ja ne viihdyttivät meitä kesälomalla lentokoneessa, mutta sopivat myös sadepäivään. Pinterestistä löytyy sopivan vaikeita tehtäviä eri ikäisille haulla pisteestä pisteeseen. Kirjakaupassa tai marketin lehtihyllyssä näitä on vaikka kuinka paljon.

atenakustannus - 10 hauskaa puuhaa sadepäivään

 

5. Muistellaan!

Syksyinen sadepäivä on juuri sopiva hetki palata kesälomamuistoihin ja käydä koneelta ja kännyköistä läpi kaikki lomakuvat. Samalla voi järjestää ne kansioihin tai tilata paperiversiot.

kuvat 683x1024 - 10 hauskaa puuhaa sadepäivään

6. Suunnitellaan loma

Ensi viikolla on syysloma. Joko teillä on tekemistä? Entä hiihtolomaksi keväällä? Tai ensi kesäksi? Napatkaa läppäri sohvannurkkaan ja tutkikaa erilaisia kohteita ja tapahtumia. (Lapsille tekee myös hyvää miettiä, mitä kaikki maksaa.)

7. Meikit järjestykseen!

Tämä on tyttäreni suosikki. Äidin kosmetiikkapurkkien luvallinen ratsaus ja järjestely sekä sivellinten ja muiden välineiden pesu ja huolto. Joka kerta löytyy joku purnukka lapsen meikkileikkipussiin siirrettäväksi.

meikit 1024x683 - 10 hauskaa puuhaa sadepäivään

8. Kootaan soittolistoja

Spotify auki ja perheen yhteinen soittolista tekeille. Jokainen saa vuorotellen valita listalle lempibiisinsä, mutta jokaisella on myös yksi ääni ehdottoman inhokin hylkäämiseksi. Omalle listalleen jokainen saa lisätä mitä tahtoo. Perheen pienimpien suosikkilistalle voi koota myös vanhempien tai isovanhempien lapsuuden suosikit.

9. Luetaan!

Tarvitaan iso sänky, villasukkia, tyynyjä ja peittoja. Hyvä asento kaikille ja yhteinen kirja. Isommatkin kuuntelevat mielellään ääneen luettuja kirjoja. Lue itse, tai valitse sopiva äänikirja.

10. Pelataan!

Milloin viimeksi kokeilitte Kimbleä? Entä korttipelejä? Superhauskaa!

 

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *