10-vuotiaan pojan lahjatoiveet

18/12/2015

1328788122_lumilauta-harmaa.jpg

Poikien lahjatoiveet muuttuvat vuosivuodelta teknisemmiksi ja kalliimmiksi mutta onneksi vähäisemmiksi. 10-vuotias onneksi toivoo vielä jotakin, minkä äitikin ymmärtää. Joitakin toiveita on aika vaikea toteuttaa, kuten kenguru lemmikiksi tai elävä kätyri, mutta suurin osa löytyy lähimarketistakin. Joululahjatoiveet eivät ole mikään tilauslista, mutta joku toive on mukava toteuttaa. Meillä mies on enemmän höpsö ja hankkisi lapsille vaikka mitä, minä taas ihan tylsä ja tahtoisin ostaa vain tarpeellista. Meillä ei ole suurta sukua, eikä lapsille tule muualta paketteja, kuin max yksi per nenä. Isovanhemmat asuvat kaukana ja laittavat lahjarahat tilille, ja me tonttuilemme heidän puolestaan paketit kuusen alle. Toimiva järjestelmä!

Mutta ne pojan toiveet ja muutama muukin vinkki viimeisiin lahjahankintoihin. Lahjakortti vaikka marketiin tai urheiluliikkeeseen ja suklaa toimivat myös aina.

1328788122_lumilauta-harmaaLumilauta pulkkamäkeen (myös lumisadetta). Plasto.

2_94639-1887x2362pleikkarahaa

Disney_Infinity_3_0_Figure_Poe_Dameron_-_Multiformat_-_Pelit_-_CDON_COMPleikkarin Disney Infinity 3.0 Star Wars on ollut niin kova hitti, että siihen on toivottu lisää tyyppejä.

(juttu pelistä täällä)

2-osainen_pyjama_122-152_-_Polarn_O__Pyret

Uudet yövaatteet on tärkeä perinne. Raitapaketit kaivetaan kuusen alta heti joulusaunan jälkeen. Tänä vuonna nuorin veljes ei välttämättä pyjamaa tarvitsisi, koska isoveljiltä on jäänyt pieneksi niin monta ja nämä muuttuvat pesu pesulta vain paremmiksi, kunnes vuosien jälkeen kuluvat niin ohuiksi, että menevät jostain kohtaa puhki.

9789511292012Neropatin_päiväkirja__Kohtalo_kolhii_-_Jeff_Kinney_-__kirja

Kirjalahjaksi voisi sopia uusin Puluboi tai ikisuosikki Neropatin päiväkirja. Osa 10-vuotiaista lukee jo vähän vanhemmillekin suunnattuja kirjoja ja haastavampaa tekstiä, mutta nämä uppoavat myös vähemmän lukevalle.

tiny-robotsPelilahjaksi suosittelen tätä meille Kirjamessuilta löytynyttä Tiny Robots -peliä. Sopii koko perheelle!

(kuvat valmistajien/kustantajien)

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *