Äiti rokkaa -ja lapset mukana!

24/08/2009

huvila.jpg
Huvila-teltta kuva: Sakari Viika
Huvila-teltta kuva: Sakari Viika

Helsingin juhlaviikot soivat ja näkyvät ympäri kaupunkia. Suosituimmat näytökset on loppuunmyyty ja Taiteiden Yö keräsi jopa satatuhatta ihmistä keskustaan nauttimaan kulttuurista ja tunnelmasta.

Kotiäiti jos toinenkin huokailee haaveksien ohjelmaa selaten ja lapsenvahtipulaa harmitellen. Koskaan ei pääse mihinkään! Ei ainakaan, jos ei lähde ollenkaan.

Eilen sitten sisuuntuneena pakkasin vanhimmat lapset mukaani ja lähdimme Huvila-telttaan Maija Vilkkumaan ikärajattomaan konserttiin. Paikalla oli teltan täydeltä taaperoita ja teinejä vanhempineen, mutta myös isovanhempi-ikäisiä oli nauttimassa päiväsaikaan harvinaisesta rokkimeiningistä.

Meidän nappulat odottivat kuulevansa Ein, Satumaa-tangon ja Ingalsin

kuva: Katja Lösönen
kuva: Katja Lösönen

Lauran, ja kaiken saivat kuulla. Äitikin sai jammailla ikisuokkarinsa Kristiinan tahtiin ja laulaa niin paljon kuin keuhkoista lähtee. Tunnelma lämpeni teltan kattoon ja kauemmaskin. Kun bändi lähti lavalta, yleisö alkoi -lasten riemuksi- taputtaa, huutaa ja tömistellä. Bändi palasi ja alkoi soittaa, jolloin pieni yleisö närkästyneenä kyseli, että eikö tää nyt loppunutkaan! Miks ne tuli taas?!

Mihin ovat vuodet kadonneet? Näin Maijan ensimmäisen kerran livenä Provinssin sivulavalla kai 1998 tai 1999 ja tuntuu kuin siitä olisi vain hetki. Muutamaan vuoteen meillä ei ole soinut Vilkkumaa, eikä juuri mikään muukaan aikuisten levy, koska kun lapset nukkuvat, huutavat korvat hiljaisuutta. Mikä vahinko!

Ihan ehdottomasti suosittelen lähtemään lasten kanssa konserttiin, teatteriin tai vaikka taidenäyttelyyn. Lapset oppivat nauttimaan monipuolisesti kulttuurista ja kuin huomaamatta oppivat myös käyttäytymään tilanteen vaatimalla tavalla.

Minusta ei ole festareille lasten kanssa, mutta toisenkin kerran aion päivällä rokkaamaan -lapset mukana.

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

1 Comment

  1. Vastaa

    Nina

    Tottakai lapset kannattaa ottaa rientoihin mukaan. Okei, mulla ei ole kokemusta neljästä pienestä, että turha tässä sinänsä brassailla.

    Meillä on lapset aika monella keikalla olleet, varsinkin Inka pienempänä, kun äitikin jaksoi rokata;) Ja taidenäyttelyyn ollaan huomennakin menossa, Luksu mukana. Nyt jokainen voi kuvitella sen “norsu posliinikaupassa” meiningin. Mutta mä en lannistu;)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *