Äiti tekee käsitöitä

02/12/2009

nalle.jpg

nalle

Jossain vaiheessa vuotta se nostaa aina päätään, yleensä keväisin ja syksyisin. Käsityöinnostukseni nimittäin. Useimmiten syntyy jotain neuloen tai virkaten, toisinaan ommellen jotain pientä kotiin.

Viime päivinä vanha Toyotani on surissut ja lapsille on syntynyt jotain päällepantavaa. Myllymuksujen uusi froteinen peikkokangas houkutteli tilaamaan ja siitä syntyi vauvalle haalarihousut ja isoveikalle paita. Valmista kaavaa en omista, joten hahmotelin sellaiset vapaalla kädellä.

peikko

Haalarihousujen mallia kokeilin alkuun kaapista löytyneeseen limevihreään velouriin ja sainkin aikaiseksi kelpo housut nalleaplikoinnilla. Pariin kertaan jouduin kaavoja muokkaamaan ja saumoja purkamaan, typeriä virheitäkin tein vaikka kuinka, mutta kaiken kaikkiaan olen ihan tyytyväinen aikaansaannoksiini.

Epävarmana onnistumisesta lähdin liikkeelle, mutta kyllä se vaan vanhakin oppii uutta, kun intoa riittää. Itselläni innostus kasvaa kasvamistaan ja uusi kangastilaus lähti matkaan. Myös muutamat lankakerät odottavat puikkoihin tarttumista.

Esittelen teille vielä muutaman ihanan käsityöiaiheisen kirjan, josta olen viime aikoina ammentanut inspiraatiota.

9789513148300Tone Finnanger: Sisusta Tildan tapaan (Tammi)

Norjalaisen Tone Finnangerin luoma “Tilda-maailma” on suosittu ympäri maailmaa ja Suomestakin löytyy oikeat Tilda-addiktit. Itse en addiktiksi lukeudu, vaikka muutaman Tilda-kirjan omistankin. Itse tykkään poimia ruusujen ja pastellisävyjen seasta ideoita ja inspiraatiota ja ompelen jotain kotimme sisustukseen sopivaa.

Uusin kirja jatkaa tuttua linjaa. Ruusuisia jalkajakkaroita ja isoäidin tyynyjä kotiin sekä suloisia eläinhahmoja ja herkullisia pehmojäätelöitä lasten leikkeihin. Itse suunnittelin ompelevani kauniita enkelin siipiä joulukoristeeksi.

Tilda-kirjojen parasta antia on kauniiden kuvien lisäksi hyvät ohjeet ja mallit, joiden avulla kokemattomampikin ompelija onnistuu. Jos meillä asustaisi pieniä tyttöjä, saattaisin olla Tilda-addikti.

Pienten pukimetSari Savikko (toim.) : Pienten pukimet – Nostalgisia neuleohjeita vauvoille ja taaperoille (Tammi)

Jos vanhan ajan neulevaatteet herättävät ihastusta, niin suosittelen tutustumaan tähän kirjaan. Kirja sisältää 1930-50-lukujen  neulevaatteiden ja -asusteiden ohjeita sovellettuna tehtäväksi nykyaikaisilla langoilla vastaamaan paremmin nykypäivän käyttöä. Lisämausteena nostalgisia vanhoja kuvia. Ohjeet ovat helposti ymmärrettävissä ja toteutettavissa.


mediaErika Knight: Neuleita kullannupulle (WSOY)

Tämä on yksi lempikirjoistani. Yksinkertaisen tyylikkäitä ja klassisen kauniita neuleohjeita, joista syntyy jokaisen vauvan garderobiin sopivia vaatteita ja asusteita. Näihin ohjeisiin on mukava tarttua, sillä ohjeet ovat helppoja ja niissä käytetään lähinnä perussilmukoita. Jos haluat antaa vauvalahjaksi jotain itse käsintehtyä, niin kirjasta löydät varmasti sopivan ohjeen.

Tässäkin kirjassa ohjeet ovat hyvät ja kuvitus herkkä ja kaunis.
1 Comment

  1. Vastaa

    Sari

    Vau! Hienoja haalareita ja kiinnostavia kirjoja. Näinä pimeinä päivinä tekisikin mieli vain kaivautua villasukat jalassa sohvannurkkaan neulomaan.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *