Äiti toivoo, isi toivoo …kirjoja!

07/12/2009

Lankakaupan-192x300.jpg

Jos meillä on oltu tosi kiltisti, löytyy äidin ja isin paketeista joulunpyhien ihanuutta: kirjoja ja karkkia. Takkatuli, kuusentuoksu, kynttilät, villasukat, leikkivät lapset ja rauha maassa. Sohvannurkka, uusi kirja ja konvehtirasia. Mitä muuta voi toivoa?

LankakaupanDakota Walker on 18-vuotias sisupussi. Hän opiskelee yliopistossa ja pyörittää osa-aikaisesti äitinsä Georgian perustamaa lankakauppaa Manhattanilla. Georgian kuolemasta on kulunut viisi vuotta, mutta Dakotan ja tuttujen neulontakerholaisten elämässä hän on edelleen läsnä. Menetyksen jälkeen yhteiset hetket kerholaisten kanssa ovat tulleet entistäkin tärkeämmiksi.

Jokaisen elämässä on uusia haasteita. Dakota ei ole varma, haluaako seurata äitinsä jalanjälkiä ja pyörittää lankakauppaa. Avioerosta toipuva Catherine etsii uutta rakkautta Italiasta asti, ja feministi Darwinin unelmat perheestä saavat kaksinkertaisen täyttymyksen. Mestarineuloja, yksinhuoltaja Lucie huolehtii lapsensa lisäksi myös ikääntyvästä äidistään. 78-vuotias Anita puolestaan saa kosinnan Martylta, mutta hyväksyvätkö Anitan aikuiset lapset äidin uutta onnea?
teksti: GUMMERUS

Pieni lankakauppa lumosi ja lämmitti, toivottavasti tämä jatko-osa on edes lähes yhtä ihana!

Hurmion tyttŠretTässä kahden näkökulman romaanissa runo ja elämä ovat yhtä. Runoista tulee näille erilaisista lähtökohdista ponnistaville nuorille naisille ystävyyden ja rakkauden viittamerkkejä. Mutta ilmassa on myös ammattikateutta, ja rakkaus myrskyää: tummasilmä Yrjö Jylhä lumoaa sekä Katrin että Elinan – joka sittemmin, nuoreen Mika Waltariin ihastuttuaan jättää kihlattunsa Lauri Viljasen. Kiehtova komistus Olavi Paavolainen johtaa hurmioituneita Tulenkantajia ja tähyää Eurooppaan. Shimmy soi, kieltolaista huolimatta laseissa läikähtelee madeira, kahviloissa kirjoitetaan 20-luvulla uuden tyylin vapaamittaisia runoja.

”Lumotuksi prinsessaksi” kutsuttua Elina Vaaraa ja Kukkivan maan kirjoittajaa Katri Valaa poltti jo varhain kutsumus: runoilijaksi! Lukiessaan ”Keken” ja ”Katin” sekä heidän ystäviensä arkistoituja tunteentäysiä kirjeitä ja muita dokumentteja Satu Koskimies on eläytyen kuunnellut runoilijoiden ajatuksia ja puhetta. Kirjailijan vapaudella hän kuvitteli ja loi heille maailman; kaksi kertojanääntä, kaksi ovea – jotka romaanin sivuilla aukeavat lyyrikoiden salakamareihin. Teksti: TAMMI

Kuulostaa täydelliseltä! Kiehtovaa Suomen historiaa, runoja ja naisenergiaa.

Ahern_Lahja.inddLou Suffern on minuuttiaikatauluttanut elämänsä. Hän ei koskaan elä hetkessä ja laiminlyö kiireellään myös perhettään. Syödessään aamiaista hän lukee myös päivän lehteä, suudellessaan vaimoaan hän ajattelee toista naista. Töissä hän on ajankäytön mestari, yksityiselämässä sulkeutunut tunari.

Eräänä talvisena tiistaiaamuna, kaksi viikkoa ennen joulua, Lou kävelee häikäisevän mustissa nahkakengissään töihin ja törmää Gabeen, maassa istuvaan kerjäläiseen. Lyhyt keskustelu on vaivaannuttava mutta jää Loun mieleen. Hän päättää auttaa Gabea ja hankkii tälle työpaikan postitusosastolta.

Aluksi kiehtovalta tuntuneen Gaben läsnäolo muuttuu pian häiritseväksi. Minne tahansa Lou meneekin, Gabe tuntuu aina olevan samassa paikassa. Hämmentävä uusi tuttavuus sotkee Loun aikataulut ja suunnitelmat. Mutta olisiko Loulla jotain opittavaa Gabelta, jos hän vain malttaisi pysähtyä ja kuunnella? Lahja on tarina siitä, miten helposti kiireen keskellä unohtaa sen, mikä on tärkeää, ja miten avun saa joskus sieltä, mistä sitä vähiten odottaa.
Teksti: GUMMERUS

Cecelia Ahern on uskomaton tarinankertoja, joka pyörittää lukijansa satuun ja seikkailuun kuin huomaamatta. Ei voi pettyä.

Jumalan pikkusormiEgyptin Saharassa mahtava aurinkotuulivoimalaa kurkottaa kohti taivasta. Sen ominaisuudet jättävät varjoonsa kaiken energiantuotannon alaalla aiemmin kehitellyn. Bonuksena se pystyy torjumaan aavikoitumista ja tarjoamaan ratkaisun ilmaston lämpenemiseen. Voimalatyömaa on tuonut Saharaan saksalaisen rahoittajan kokoaman kansainvälisen asiantuntija- ja työntekijäjoukon, jota ympäristö ei katso hyvällä silmällä.

Ydinvoimaloita rakentavat suuryhtiöt eivät aio jäädä soittamaan toista viulua ja seuraamaan vierestä uuden aikakauden voimalan valmistumista, eivät liioin öljystä elantonsa saava paikallinen väestö.

Rahoittaja aistii jännityksen ja hankkii voimalaa suojaamaan parhaan mahdollisen miehen ja kokemuksen, Lauri Nurmen. Taistelukumppaninsa Katharine Henshaw’n kanssa Nurmi törmää Egypissä monikasvoiseen outoon kulttuuriin ja pysähtynyttä uhkaa viestivään Saharan autiomaahan –lähemmin ja toisin kuin olisi ikinä osannut aavistaa.
Teksti: TAMMI

Isin toivomuslistalla ykkösenä. Päätynee äidinkin luettavaksi.

Mitä kirjoja sinä toivot saavasi?
By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

3 Comments

 1. Vastaa

  Miikkis

  Kiitos kirjavinkeistä, osa olikin jo pukin toivelistalla. Mies toivoo Hotakaisen uusinta, minä haaveilen Siri Hustvedtin uusimmasta (Lumous) ja tahdon lisää Mma Ramotswea. Isommat lapset ahmivat Muinainen pimeys -sarjaa. Pienille ostetaan pari uutta, veikeää Onni-kirjaa. Mummilta ja vaarilta on tulossa Lasten taidehistorian kirja. Näillä saadaan joulunpyhät ainakin alkuun 🙂

 2. Vastaa

  Finette

  Toivoisin saavani Monika Fagerholmin, Kjell Westön ja Paulo Coelhon uusimmat. Finlandia -ehdokkaista mikään ei oikeastaan kiinnostanut, mutta jos joku niistä tulee, niin Mazzarellan Topelius-kirja. Voittajakirjakin saattaa tulla, mutta se ei ole kyllä mun juttu. Hotakaistakaan en jaksanut lukea loppuun, vaikka kaikista Juoksuhaudantie oli niin hyvä. Öööö, ehkä tämä uusi on Hotakaiselta parempi…
  Mutta siis toivottavasti paljon kirjoja tulee, em. toivottujen lisäksikin varmasti! 🙂

 3. Vastaa

  Sari

  Westön uusin onkin järisyttävän huumaava. Fagerholm ois myös ihan kiva saada.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *