Äiti-tytär matka

14/06/2017

England 8 - Äiti-tytär matka

Ihana äiti-tytär matka Englannissa on nyt takana. Startattiin kesäloma tyttöjen matkalla sukulaisten ja kavereiden luo Englantiin. Siskoni on asunut sillä jo kohta 20v ja ollaan käyty siellä lähes vuosittain. Jotenkin sinne on aina helppoa ja kotoisaa mennä. Vitsailenkin aina että haikara on toimittanut minut väärään maahan. Englannissa ilmapiiri on leppoisa ja ihmiset avuliaita ja kohteliaita. Toki iso ero on oletko Lontoon ytimessä vai pienemmissä kaupungeissa muualla Englannissa. Meidän majapaikat sijaitsevat Lontoon ulkopuolella, joten sitä kautta on päässyt näkemään ja tutustumaan laajemmin Englantiin ja kulttuuriin. Minusta on tullut vuosien myötä ihan Enkku-fani.
England 7 - Äiti-tytär matka

Tällä reissulla käytiin ystävillä Farnhamissa, mikä on pieni idyllinen kaupunki noin tunnin matkan päässä Lontoosta lounaaseen. Sieltä tehtiin päiväreissu Windsoriin katsomaan kuningattaren linnaa. Windsorin linnaan oli tällä kertaa niin pitkä jono ettei meillä ollut aikaa jäädä jonottamaan, joten ihasteltiin linnaa ulkopuolelta. Windsor on kiva idyllinen paikka Thames-joen varrella. Windsorissa on muuten myös Legoland, joten jos siellä päin liikkuu niin kannattaa piipahtaa. Me ei tällä reissulla käyty, mutta pari vuotta sitten käytiin. Juttu löytyy täältä. Matkalla Windsoriin oli tarkoitus käydä katsomassa myös linna, missä Downton Abbey on kuvattu, mutta linna ja sen ympäristö oli suljettu. Monet näistä suurista linnoista on yksityisten ihmisten käytössä, joten eivät ole suurelle yleisölle aina auki. Linnojen ylläpitokustannukset ovat niin suuria että rahoittavat niitä pitämällä linnoja satunnaisesti turisteille auki.

England 11 - Äiti-tytär matka

England 2 - Äiti-tytär matka

England 3 - Äiti-tytär matka

England 5 - Äiti-tytär matka

England 4 - Äiti-tytär matka

Yksi päivä piipahdettiin Lontoossa. Katseltiin vähän nähtävyyksiä bussista ja käytiin Kings Crossin asemalla katsomassa Harry Potter elokuvasta tuttu laituri 9 ¾. Matka jatkui sen jälkeen siskon luokse Cambridgeen. Cambridge on vanha yliopistokaupunki Lontoosta pohjoiseen noin tunnin junamatkan päässä. Cambridgestä tehtiin vielä yksi päiväreissu Bicester Villagen outlet:iin shoppailemaan. Vierailemisen arvoinen paikka jos hoodeilla liikkuu.

England 8 - Äiti-tytär matka
England 9 - Äiti-tytär matka
England 10 - Äiti-tytär matka
England 12 - Äiti-tytär matka
Kaikista kivoista nähtävyyksistä huolimatta ihan parasta oli viettää äiti-tytär laatuaikaa. Arkena kun siitä huomiosta taistelee kaksi, niin ihanaa nähdä miten toinen nauttii siitä kun saa 100%:n huomion. Lisäksi 8v:n kanssa on jo niin helppoa matkustaa, joten homma toimi tosi hyvin. Lähdetään varmasti uudelleenkin reissuun. Nyt vielä muutaman viikko töitä ennen varsinaista kesälomaa. Jaksaa jaksaa.
England 14 - Äiti-tytär matka

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *