Alas taikavirtaa

14/08/2009

alas-278x300.jpg

alasMeille on yleisön vaatimuksesta syntynyt iltasaturutiini, jossa isi lukee kasan kuvakirjoja pienimmälle, joka osoittelee kuvia ja pulputtaa kuin papupata omia juttujaan. Äiti lukee poikajoukolle ensin neljävuotiaan toivoman kirjan, jossa on yleensä paljon kuvia, ja sitten muutaman luvun jotain pidempää, isompien maun mukaista tarinaa. Jälkimmäisistä tarinoista päättyi juuri Eduard Uspenskin Alas taikavirtaa.

Eduard Uspenskiin lienevät kaikki 70-luvulla syntyneet vanhemmat tutustuneet peruskoulun ensimmäisillä luokilla, kun luokassa luettiin Fedja-setä, kissa ja koira. Se kirja meilläkin lapsille luettiin ensin, sitten muut Fedja-sedät ja Krokotiili Gena. Nyt oli vuorossa satumaisen hurmaava, vuoden 1980 Moskovan Olympiakisojen Miska-karhun suunnittelijan Viktor Tsizikovin kuvittama Alas taikavirtaa. Kirja kuljettaa kuulijansa venäläisen kansansadun maailmaan. Ähäs! Tarinoissa on paljon tuttua, naapurimaissahan tässä eletään ja sadut ovat ehdottomasti kansainvälisiä. Kirja on sopivasti hauska, jännittävä ja kiinnostava: lapsi keskittyy ja aikuinenkin lukee ajattelematta muita asioita.

Tarinan päähenkilö on pieni Mitja-poika, joka lähtee noidan kanssa pelastamaan satumaata pahiksilta. Tiedättekö, mitä on maitovirran rannoilla, millaiset jalat on kävelevällä talolla, voiko keisari olla nainen tai miten kilttiä sutta kutsutaan? Hop hop kirjastoon, niin tiedätte!

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

1 Comment

  1. Vastaa

    5xmamma

    Hei toi on pakko ostaa, kun kotoa löytyy 3-vuotias Mitja=)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *