Anna Janssonia lapsille

09/03/2011

ritarien_taistelu-222x300.jpg

Ruotsalainen Anna Jansson on yksi lempidekkaristini, ja kun kuulin hänen julkaisseen seikkailua myös juuri lukemaan oppineille tuli kiire saada kirjat iltalukemisiksi isommille lapsille. Meillä kuuntelevat  koululaisetkin iltasatua aikuisen lukemana, joten liian jännittävää sisältöä on helppo tarpeen tullen sensuroida. Näissä kahdessa suomennetussa kirjassa jännitystä oli juuri sopivasti.

Päähenkilö Emil Wern on äidin dekkareista tutun Maria Wernin 11-vuotias poika, joka perustaa salapoliisitoimiston kotipihan perälle. Emilin ja pikkusisko Lindan kotikaupunki on ihana Visby, jonka keskiaikaisilla kaduilla ja muurien varjoissa tuntuu hiippailevan todella omituisia tyyppejä. Ei siis ihme, että Emilin luokan vaivalla keräämät luokkaretkirahat katoavat. Kuka ne vei? Ratkaisua paljastetaan kuuntelijoille sopiva pala kerrallaan.

Ritarien taistelu -kirjassa koko Gotlanti juhlii keskiaikaviikkoa, mutta aina kun turnajaiset ovat alkamaisillaan, tapahtuu outoja. Miksi? Kuka on temppujen takana?

Suosittelemme kaikille pienille lukijoille! Kirjoissa on Mimmi Tollerupin hauska kuvitus.

Anna Jansson: Ritarien taistelu

Anna Jansson: Kadonneet retkirahat

Gummerus 2011

ritarien_taistelukadonneet_retkirahat

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *