Apua lasten hiustenpesuun

27/02/2009

rinsecup2_hres-300x197.jpg

Inhotaanko teilläkin hiustenpesua? Sitä kun vesi valuu silmille, shampoosta puhumattakaan? Vaikka meidän pojat muuten viihtyykin veden äärellä ja tykkää saunan päälle leikkiä vesileikkejä, niin hiustenpesu ei todellakaan ole heidän lempipuuhaansa.
Monet keinot ja temput on kokeiltu, mutta edelleenkään itku ei hiustenpesun yhteydessä ole vierasta. Jostakin syystä lapsi osaa aina väärällä hetkellä kääntää päätänsä niin, että taas hierotaan silmiä.
Löysinkin pieneen ongelman poikaseen oivan keksinnön, Shampoo Rinse Cupin, joka tekee hiusten pesusta helpompaa. Kyseessä on siis tukeva muovinen kannu, jonka yksi seinä oli silikoninen. Kannu täytetään vedellä, silikoninen seinä vasten lapsen otsaa ja sitten vain kaadetaan vettä lapsen hiuksiin.Netistä luin paljon positiivisia kommentteja tästä keksinnöstä ja tekisi mieli itsekin sellainen ostaa testaukseen.

rinsecup2_hresrinsecup1_hres

Kuvat: www.amvina.se

9 Comments

 1. Vastaa

  NinnuLi

  Mä olen myös miettinyt sitä, että missä vaiheessa niitä lasten hiuksia tulisi alkaa pesemään shampoolla ? Ja miten usein ?

 2. Vastaa

  chic mama

  Our little ones take a bath every evening, that includes hair washing. At the moment we are using Swedish eco friendly shampoo by Nature Babycare, it smells lovely and foams really well. As for crying-yes, our 2 year old does cry every now and then. However I rather teach her bend her head backwards, so the water wouldn’t splash onto her face. Besides, that instantly increased to vocabulary by a few words, now she says “gotta bend my had backwards”….even while sobbing:)

 3. Vastaa

  Mamma

  chic mama: Do you really wash their hair EVERY evening? Do they really need it? I don’t think you should use shampoo every day for small kids. Our 3-year-old takes a shower once a week and I think that it’s enough – the little ones do not sweat as adults.

 4. Vastaa

  maija78

  sama ongelma täälläkin… perinteinen kommentti aina ennen suihkua; ” ei vettä päähän..” pari vuotta sitten Tukholmassa po.p:in liikkeessä oli myytävänä sellainen rengas joka laitettiin päähän ja näin esti veden/shampoon menemisen silmille. vastaavaa en ole mistään löytänyt. jenkeistä kuvittelin löytäväni jonkinmoisen keksinnön, mutten löytänyt. Kertokaahan tästä kokemuksia.

 5. Vastaa

  Misupai

  Meidän 1-vee neiti ei paljon hiustenpesua vastusta. Kerran viikossa pestään shampoolla, Natusanilla. Muuten ihan vedellä. Vaahdotan shampoon ja huuhtelen suihkulla pois sen kummempia suojaamatta. Pienempänä huuhdeltiin suihkulla, kun makasi selällään ammeessa ja toinen piti tietty kiinni. Noi vauva-shampoothan ei pitäs kirvellä ja ei kyllä mitään oo tullut vaikka sitä silmiin meneekin.

 6. Vastaa

  Heini

  Maija78, jenkeistä löytyy toinenkin ratkaisu hiustenpesuun, nimittäin “Shampoo visor”.
  Kurkkaa vaikka tämä linkki:
  http://www.onestepahead.com/product/osa/128.html

 7. Vastaa

  sasa

  mä muistan ainakin omasta lapsuudesta sellaiset vaahtomuoviset renkaat, jotka tuli päänympärille niin, ettei vesi päässyt valumaan silmiin. melko samantyyppisiä kuin tuossa heinin laittamassa linkissä, mutta lippa kiersi koko pään. luulisi vastaavia vieläkin löytyvän, kun jo yli kaksikymmentä vuotta sitten ne kuitenkin on jo keksitty…jos vain tosiaan tietäisi, mistä etsiä 🙂

 8. Vastaa

  Marika

  Mulla on saman suuntainen muistikuva kuin sasallakin. Meillä ei ollut tuollaista rengasta, mutta kaverilla oli. Kätevä olisi vieläkin! Tuosta hiustenpesusta vielä sen verran, että meillä on oikeasti pakko jo lastenshampoolla pestä tytön hiukset pari kertaa viikossa. Mikäs on mukavampaa kuin lähmiä saparoitaan rasvaisilla käsillään ruokapöydässä.. 🙂

 9. Vastaa

  Maya

  Mamma: In some countries it´s normal to give a bath and wash babies hair before bedtime and with a mild baby shampoo it doesn´t irritate babies scalp. I guess most of the parents don´t bath they babies every night but with us it´s part of the bedtime ritual.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *