Automatka Riikaan

02/08/2017

Riika 4 - Automatka Riikaan

Meidän perhe alkaa pikku hiljaa myös siirtymään loman jälkeiseen arkeen. Perheen eskarilainen aloitti eilen viimeisen vuoden päiväkodissa ja koululaisella on vielä reilu viikko lomaa jäljellä. Loma meni kyllä yhdessä hujaukessa. Onneksi minulla on vielä ensi viikko lomaa niin on taas jotain mitä odottaa. Tehtiin loman lopussa vielä automatka Riikaan. Lähdettiin vähän extemporee sinne perheen kesken, kun ei olla siellä koskaan käyty. Mentiin lautalla yli Tallinnaan ja sieltä autolla Via Balticaa pitkin Riikaan. Ajomatka oli noin 4h. Vuokrattiin asunto vanhastakaupungista ja se osoittautui hyväksi valinnaksi. Kierreltiin vanhassakaupungissa nähtävyyksiä ja kun asunto oli lähellä, käytiin välillä lasten kanssa huilaamassa ja välipalalla. Näin kaikki jaksoivat koko päivän. Vanhakaupunki on kompaktin kokoinen ja kaunis. Siellä on kivoja pieniä kauppoja ja ravintoloita. Hintataso Riikan keskustassa on varmasti korkeampi mitä Latviassa yleisesti, mutta silti esim. ulkona syöminen on edullisempaa kuin Suomessa.

Riika 7 - Automatka Riikaan
Riika 4 - Automatka Riikaan
Riika 3 - Automatka Riikaan
Riika 2 - Automatka Riikaan
Riika 1 - Automatka Riikaan
Riika 9 - Automatka Riikaan
Pokemonit ja salit piti tietty tsekata myös Riikassa. Bongasin muuten Renellä kuvassa päällä olevan Molon paidan -50% alesta Riikan Stockmannilta. Siellä oli muutenkin tosi paljon merkkivaatteita -50%-60%:n alessa.
Riika 8 - Automatka Riikaan
Riika 5 - Automatka Riikaan
Yhtenä päivänä ajettiin päiväksi Jurmalaan, mikä on rantakohde hieman Riikan ulkopuolella. Uskomatonta mitkä ihanat pehmeät ja valkoiset hiekkarannat sieltä löytyi. -Vapise Välimeri. Valkoista hiekkarantaa on silmän kantamattomiin. Jurmala on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka rantaelämästä ja uimisesta pitäville.

Riika 10 - Automatka Riikaan

 

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *