DIY Jättipipo

11/01/2018

DIY jättipipo 10 - DIY Jättipipo

Äitini vieläkin muistelee kuinka kerran löysi muovikassillisen erilaisia keskeneräisiä ompeluksia. Olen aina ollut innokas aloittamaan käsitöitä mutta valitettavasti niistä moni on jäänyt viimeistelyä vaille valmiiksi. Eli tästä voisi vetää johtopäätöksiä että pitkäjänteisyydessäni käsitöitä kohtaan on vielä jonkun verran kehitettävää. Kaikilla on nyt niitä muhkeita Samuji-tyylisiä isoja pipoja. Jotenkin tästä kehittyi mieleeni ajatus jättipipon neulomisesta ja lähinnä itselle pienen haasteen asettamisesta. Osaanko neuloa pipon ja saanko tehtyä sen valmiiksi? Tässä siis minun DIY jättipipo.

DIY jättipipo 1 - DIY Jättipipo
Menin töiden jälkeen Kampissa olevaan Snurre lankakauppaan. Kerroin olevani amatöörineuloja ja haluaisin neuloa ison muhkean pipon. Sain liikkeestä hyviä neuvoja ja päädyin ostamaan tosi paksua villalankaa ja 10 pyörrepuikot. Liikkeessä oli näytillä erilaisia valmiita neuloksia, joten niistä valitsin omaan pipoon yksi oikein yksi nurin tyylin. Lanka on ihanaa paksua ja pehmeää villalankaa, jossa 15% alpakan villaa.
DIY jättipipo 2 - DIY Jättipipo
DIY jättipipo 3 - DIY Jättipipo
Googlettelin vähän ohjeita, mutta koska olen vähän suurpiirteinen käsityöihminen, niin tarkkojen ohjeiden noudattaminen on vähän niin ja näin. Aina voi vähän soveltaa, eikö niin? Jostain ohjeesta katsoin että pipoon tarvitaan 40-44 silmukkaa, koska halusin että pipo on löysä niin tein 44 silmukkaa. Sitten aloin vaan neulomaan yksi oikein yksi nurin. Neuloin pipoa ja välillä sovittelin päähän. Kun neulosta oli paksun käänteen verran ja pipo peitti pään, aloin kaventamaan. Kun silmukoita oli 44 aloin kaventamaan tasaisesti neljästä kohtaa (joka 11 silmukka) vetämällä aina yhden silmukan toisen yli joka kierroksella. Näitä kierroksia tein kuusi, jonka jälkeen näytti päässä siltä että pipo kaventui sopivasti. Loput silmukat vedin nippuun, pujotin langan silmukoiden sisään ja kiristin. Näin pipon päästä ei tullut liian suippo.
DIY jättipipo 4 - DIY Jättipipo
DIY jättipipo 5 - DIY Jättipipo
DIY jättipipo 6 - DIY Jättipipo
DIY jättipipo 7 - DIY Jättipipo
Tähän kaikkeen meni aikaa noin kolme tuntia. Välissä oli pieniä taukoja, mutta käytännössä tällaisen jättipipon neuloo yhdessä illassa. Tarvikkeet (puikot + kaksi kerää lankaa) tulivat maksamaan 32€. Suosittelen haastamaan itsensä ja kokeilemaan. Tämä ei oikeasti ollut vaikeaa. Minulla on nyt voittajafiilis kun olen saanut jonkun käsityön valmiiksi. Illalla oli niin pimeää, niin laitan Instaan kuvan miltä tämä pipo näyttää päässä päivänvalossa.
DIY jättipipo 9 - DIY Jättipipo

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

2 Comments

 1. Vastaa

  Lende

  Ihana pipo! Pakko kaivaa aamulla omat puikot ja lankavarastot esille! 🙂

  1. Vastaa

   Ullis

   Lende, eikö ole rentouttavaa puuhaa tuo neulominen? 🙂 Olen nyt monena iltana neulonut jotain. Jäin ihan koukkuun.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *