DIY Lego ukot järjestykseen

05/07/2017

Lego taulu 10 - DIY Lego ukot järjestykseen

Hip hurraa se on kesäloma nyt! Olisin kyllä voinut mielelläni siirtää loman alkua vähän eteenpäin lämpimien ilmojen toivossa, mutta ei auta, näillä ilmoilla mennään. Onhan siinä tietysti se etu että kun ulkona myrskyää ja sataa niin kotona voi tehdä niitä talven aikana tekemättömiä “pitäisi tehdä” -juttuja. Ensimmäinen sadepäivän juttu oli että laitettiin Renen Lego ukot järjestykseen. Rene tykkää rakennella ukoista omia versioita, joten päät, kropat ja jalat ovat usein erillisinä osina siellä sun täällä. Päätin tehdä Lego ukko taulun, mihin ukot saa kivasti järjestykseen ja niitä on siitä helppo ottaa leikkiin. Ja toivottavasti ne jatkossa löytävät paikkansa siihen takaisin myös leikin jälkeen.

Lego taulu 3 - DIY Lego ukot järjestykseen

Lego taulu 4 - DIY Lego ukot järjestykseen

Lego taulu 1 - DIY Lego ukot järjestykseen

Pohjaksi käytin Ikean taulukehystä ja tukipalikoiksi ostin valkoisia Blox-palikoita, jotka liimattiin kontaktiliimalla kehykseen. Vinkki. kannattaa käyttää pikaliimaa tms. Parin päivän jälkeen pari palikkaa on jo irronnut, joten kontaktiliima ei ole paras mahdollinen tähän. Liimailen niitä nyt pikaliimalla uudelleen sitä mukaa kun irtoilevat…

Lego taulu 2 - DIY Lego ukot järjestykseen

Hahmottelin palikat ja ukkojen tarvitseman tilan ennen liimausta. Korkeussuunnassa tilaa on 6,5cm ja leveyssuunnassa palikoiden väli on 2,5cm. Näin sain tauluun mahdollisimman paljon ukkoja. Tästä voisi tehdä myös vaikka seinälle kiinnitettävän taulun mihin esim. laitetaan vain ne hienoimmat valmiiksi rakennetut ukot. Silloin leikkiminen tietty hankalampaa, mutta toimii kivana sisustuselementtinä seinällä.

Lego taulu 5 - DIY Lego ukot järjestykseen

Lego taulu 7 - DIY Lego ukot järjestykseen

Lego taulu 10 - DIY Lego ukot järjestykseen
Valmis taulu löysi paikan Renen pöydältä, mistä se on helposti saatavilla. Taulun saaja oli oikein tyytyväinen ja näin parin päivän jälkeen ukot ovat vielä löytäneet paikkansa takaisin tauluun.

Lego taulu 8 - DIY Lego ukot järjestykseen

Lego taulu 9 - DIY Lego ukot järjestykseen

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

5 Comments

 1. Vastaa

  Tuulia Jokela

  Tämä mahtava idea kopioidaan! Kiitos Ullis ❤️!

  1. Vastaa

   Ullis

   Hyvät ideat pitää aina laittaa jakoon 🙂

 2. Vastaa

  Nina

  Ihan superhyvä idea! Mua kiinnostaa myös mistä tuo musta ninjago seinätarra on? 🙂

  1. Vastaa

   Ullis

   Nina, tarran olen tilannut jostain kv-verkkokaupasta mutta nyt en muista mistä 🙂 AliExpressissä muistelen ainakin nähneeni näitä myös. Ebay ja Amazon kannattaa myös tsekata.

 3. Vastaa

  Emmapi

  Huippua idea! Olen yrittänyt vain metsästää nuita pieniä valkoisia palikoita joka paikasta mutten en löytänyt.. mistä niistä saa? pelkästään valkoisia ja tuon kokoisia..

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *