DrottningEnar-kantopussi

24/08/2009

kantopussi-248x300.jpg

kantopussiEn ole koskaan ollut kantoliinaihminen, mutta kaikenlaisia muita kantovälineitä rakastan. Uusin rakkauden kohde on DrottningEnar-kantopussi, joka kotiutui meille vastikään Ruotsista. Näin yksinkertaista ja helppokäyttöistä kantovälinettä en ole ennen kokeilut.

 • ei sitomista
 • yhden käden säätömekanismi (ihan oikeasti!)
 • käy vastasyntyneestä kolmivuotiaaksi
 • kiva unisex-malli, jota mieskään ei vierasta
 • helppo pitää mukana, ei vie paljon tilaa

3kantopussi

Robin mahtuu reppuun vielä mainiosti, mutta perustelin uutta kantovälinettä itselleni mahdollisilla myöhemmillä käyttäjillä.

DrottningEnaria voi ostaa suoraan merkin omasta nettikaupasta Ruotsista tai Suomesta Gaudete Kidsistä.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

13 Comments

 1. Vastaa

  iita

  Voi vitsi miten kivan näköinen! Minäkin haluan…
  Ja suloinen kuva muuten teistä 🙂

 2. Vastaa

  Nilli

  Miten tuo lapsen paino tuntuu, kun painopiste on vain yhdellä olalla? Kivan näköinen kantoapu kyllä 🙂

  1. Vastaa

   Laura

   En tiedä näkyykö kuvissa, mutta olkain tulee jännästi olkapään yli ja on pehmustettu. Paino jakautuu lonkalle ja hartiaan tasan, eikä tommonen 11-kiloinen tunnu juuri missään.

 3. Vastaa

  emppu

  Meillä kantopussit on ollut käteviä pikaliinoja, esim. kauppareissuilla, jolloin kantoajat on suht lyhyitä. Pitkälle matkalle ( etenkin taaperon kanssa) ainakin meillä on parhaaksi osoittanut kantovälineet, joissa paino jakautuu tasaisesti molemmille hartioille.

 4. Vastaa

  Milla

  Näyttääpä käytännöliseltä ja samaan aikaan tyylikkäältä!

 5. Vastaa

  maija78

  Onko tuon ominaisuudet samat kuin rengasliinassa? kotisivuilla ei ollut kovin montaa kantotapaa. Itse en haluaisi vauvalla käyttää kehtoasentoa vaan viihtyy paremmin pystyssä, muttei vielä lonkalla.

 6. Vastaa

  Laura

  maija78: mulla ei ole kokemuksia rengas- tai oikeastaan paljon muistakaan liinoista, kun jotenkin olen kokenut ne tosi hankaliksi säätöjen kanssa.
  DrottningEnarin säätäminen sen sijaan on tosi helppoa. Olkaimen sisällä kulkee turvavyö (ihan oikea turvavyömatsku) ja säätö tapahtuu nappia painamalla.

  En ole ihan pientä vauvaa kantanut, mutta käsittäisin niin, että sitten kun vauva ei enää viihdy makuullaan, niin hänet pystyy kyllä asettelemaan pystympäänkin asentoon.

 7. Vastaa

  maija78

  sen verran vielä kysyisin että “kiristyykö” kangas tasaisesti vai voiko kumpaakin reunaa kiristää tarpeen mukaan? tarkoitan reunoilla pitkiä sivuja jotka kuvassa menee lapsen selässä ja toinen polvitaipeessa? vai saako säädettyä ainoastaan olalle tulevan hihnan ja itse pussin etäisyyttä toisistaan? sori hieman huono artikulaatio 😉 en löytänyt vastausta DE:n kotisivuilta eikä ole mahdollista päästä hiplaamaan ko. tuotetta helsinkiin joten kiitos Laura jos viitsit vastata 😉

  1. Vastaa

   Laura

   maija: kangas ei kiristy lainkaan, vain olkanauhan pituutta säädetään. Kangas on rypytetty niin, että sitä voi asetella eri tavoin.
   Esim. tuossa kuvassa, jossa olemme Robinin kanssa, en nostanut kangasta ylös asti, vaan jätin sen tarkoituksella alas.

   Toivottavasti ymmärsit selitykseni ja kysy ihmeessä lisää, jos jäi jotain epäselvää.

 8. Vastaa

  maija

  Kiitos Laura kommenteistasi, laitoin tilauksen vetämään, tulee sille sitten viimeistään vauvan kasvaessa käyttöä jollei jo ihan heti!

 9. Vastaa

  Kati

  Moikka Laura,
  Meillä alkaisi olemaan ajankohtaista tuo kantopussin käyttö, enkä ihan päässyt jyvälle pussin mukana tulleista ohjeista.. enkä lisäohjeitakaan löytänyt. Eli istuma-asennossa kannettaessa, onko Robinilla myös toinen jalka ulkona vai tuleeko se pussin sisälle?

  1. Vastaa

   Laura

   Moikka Kati!
   Jalat tulevat ulkopuolelle ja lapsi istuu muuten siellä pussissa. Kangasta voi tarpeen mukaan asetella.

 10. Vastaa

  Kati

  Kiitos vastauksestasi, toimii! Ensin ajattelin, että poika tipahtaa pussista, kun molemmat jalat ovat ulkona, mutta ei sentään… Laittaa vain takapuolen tarpeeksi “syvälle” pussiin ja “turvavyön” riittävän kireälle niin hyvin pysyy 🙂 Ja tosiaan, kankaasta voi asetella lisätukea selkäpuolelle eri tavoin.. Harjoitus auttanee tässäkin.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *