Eeeeemeliiiii…!

26/05/2009

ee12-259x300.jpg

Tarina Vaahteramäen Eemelistä alkaa jotenkin näin: Vaahteramäen ee12Eemelillä on siniset silmät, punaiset posket ja pellavatukka. Eemeli näyttää niin kiltiltä, että häntä voisi luulla vaikka pikku enkeliksi…

Juu-u, kuulostaa tutulta. Meilläkin on vesseleitä pellavapäitä tupa tulvillaan, ja aina sattuu ja tapahtuu. Puu-ukkoja meillä ei vuolla, vaikka liiteri olisi, koska ajatuskin puukosta ja pikkumiehistä ilman valvontaa saa äidin hamuamaan laastaria ja hätänumeroa. Pikkusiskon kohtalona on niin meillä kuin Vaahteramäessä olla avustajana monenlaisissa puuhissa. Meillä ei vaan ole lipputankoa.

Kesällä kerran matkalla mummolaan kuuntelimme Eemelin äänikirjana kahteen kertaan. Äiti ja isi hihittivät Eemelin metkuille, mutta veljessarjaa ei naurattanutkaan: “Äiti tuo Eemeli on pöhkö! Ei vehosella saa mennä kenenkään sisälle!”, kommentoi veljeksistä matalin. Esikoinen pyöritteli välillä silmiään, mutta ymmärsi tarinan hauskan puolen. Kiivas keskimmäinen suuttui monessa kohtaa: “TAAS se Eemeli tekee saman tyhmän jutun!” Jos on kerran laittanut soppakulhon päähänsä tunnetuin seurauksin, kannattaako sama toistaa jo heti iltasella? Soppakulhon kohtalokin suretti, kunnes selvisi, että Vaahteramäen soppakulhosta syötiin keittoa, eikä suinkaan mansikkasoppaa. “Hyvä vaan että hajos, varsinkin jos siellä on vaikka kesäkeittoa.”, mutisi takapenkkiparlamentti, joka ei muuten ole koskaan kesäkeittoa nähnytkään.

Sitten eräänä tavallisena arkipäivänä, kun työnsin puoltatonnia elintarvikkeita marketin kiikkerissä ostoskärryissä autohallia kohti, koko laumallinen singahtelevia naperoitani ympäriinsä syöksyillen, Lindexin seinällä roikkui jotain tuttua. Eemeli ja Iida! Ne tulivat mukaan meille, ja ilahduttavat aurinkoisenakin päivänä.

Lindex Shop Online - T-shirt, organic cotton

Bild från Lindex Shop Online

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

5 Comments

 1. Vastaa

  Nilli

  Siis saako noita paitoja Lindexin kaupoista? En ole nähnytkään. Veikeet paidat! 🙂

 2. Vastaa

  Sari

  Joo Lindexiltä. Hintakaan ei ollut paha, alle kymppi luomupuuvillaisista teeppareista.

 3. Vastaa

  Äityli

  I-HA-NIA! Koska hankit?Onkohan näitä vielä jäljellä…:)?

 4. Vastaa

  Sari

  Ostin viime viikolla ja silloin ainakin oli vielä kaikkia kokoja.

 5. Vastaa

  Tanja

  Pakko mennä katsomaan, tää äiti on kova Eemeli-fani.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *