Eläinrakkaita ja lukutoukkia

18/04/2017

Heppakirjaseikkailu3 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Kaupallinen yhteistyö w/ Ryöväri ja Tammi

Minulla on eläinrakas lapsi, joka haaveilee hankkivansa isona maatilan täyteen eläimiä. Siellä on hevosia, poneja, koiria, kissoja, kaneja, alpakoita ja vaikka mitä. Siitä kuka sen kaiken hoitaa, on myös jo selvä käsitys: isi joutaa sinne tekemään töitä eläkkeellä. Äiti saa  ilmaisia koiranpentuja.

Sitä odotellessa pääsimme katsomaan islanninhevosia Jau Jau -tallille Ronjan, RiikanLindan ja muutaman lapsen kanssa. Ulkona velloi suomalainen kevät, tuuli ja satoi. Harmaat pilvimassat roikkuivat kaiken yllä. Yritin seurata tienviittoja lasinpyyhkimien huitoessa raivokkaasti ikkunaan aukkoa. Takapenkillä tytöt kumisaappaissa lauloivat ja nauroivat.

Tallilla heppakirjojen maailma muuttui hetkeksi todeksi. Lapset saivat harjata issikoita ja oppivat puhdistamaan kaviot oikein. Jääkylmä sadevesi takoi maan mudaksi ja huurrutti kameran. Joku kiukkuinen pisara yritti ryömiä takin sisään. Lapsia ei kylmyys ja kura haitannut, mutta kokenut tallityttö Ronja vei joukon välillä juoksuleikkiin, koska ratsastaminen kylmissään on kurjaa. Lapset saivat auttaa satuloimisessa niin paljon kuin pystyivät ja heitä neuvottiin rauhallisesti ja selvästi. Opin itsekin vaikka mitä issikoista pelkästään kuuntelemalla vieressä.

Kun jokainen oli saanut ratsastaa (vielä kerran?! tottakai!) kiipesimme lämpimään bussiin välipalalle. Lapset söivät mahansa täyteen ja saivat samalla kuunnella uutta Eppu-kirjaa Ronjan lukemana. Aika onnellisia naamoja oli meillä.

Heppakirjaseikkailu1 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia Heppakirjaseikkailu2 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

 

Heppakirjaseikkailu5 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Heppakirjaseikkailu4 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Heppakirjaseikkailu6 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Heppaseikkailu7 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Heppaseikkailu8 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Heppaseikkailu9 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Heppaseikkailu10 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Heppaseikkailu11 1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Kotiin saimme muistoksi pienen Putti-ponin, Epun ja Sintun seikkailuja. Sinttu ja Eppu olivat meille jo tutumpia mutta suloinen Putti ei.

Nyt on kiire  Putti    Ingrid Flygare    kirja 222x300 - Eläinrakkaita ja lukutoukkiaPutti -kuvakirjat kertovat pienen pienen Putti-ponin elämästä. Putti on niin pieni, että se jää välillä ulkopuolelle eikä pääse mukaan isompien heppakavereiden juttuihin, mutta lopulta Putti kyllä pärjää. Aivan ihana kirjasarja on kuvittaja Ingrid Flygaren ensimmäinen ja siitä on julkaistu suomeksi kolme osaa: Liian pieni Putti, Putti ja uusi ystävä ja uusi Nyt on kiire, Putti! Suosittelemme perheen pienille.

Ronjan lukema kirja Eppu ja kesän paras päivä kertoo shetlanninponi Epusta ja Elsasta, joka on odottanut kesälomaa kauan. Kirja sopii ääneen luettavaksi jo pienemmillekin, mutta erityisen hyvin juuri lukutaidon saavuttaneille, jotka kaipaavat jo vähän haastetta. Kirjassa on ihana Margareta Nordqvistin kuvitus ja mukavan väljä taitto, joten sitä on helppo lukea. Kirjasta voi lukea näytteen täältä. Tämä on Eppu-sarjan seitsemäs kirja, ei haittaa vaikka ei olisi aikaisempia lukenutkaan.

Heppakirja1 - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

Sinttu-poni on ihan oikeasti olemassa kirjailija Lin Hallbergin shetlanninponitilalla. Sinttu on kiltti mutta vähän hassu poni, jonka kotitallilla tapahtuu kaikenlaista. Poniasioiden lisäksi usein pohditaan ystävyyttä ja monenlaisia lapsen elämään kuuluvia tunteita. Oma 9-vuotiaani rakastaa Sinttua, mutta kirjat sopivat kaikille alakoululaisille. Kaikki peliin, Sinttu on sarjan neljästoista kirja.

?c=18995&m=1018574&a=262016&r=&t=html - Eläinrakkaita ja lukutoukkia

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *