Ella 15 v

22/09/2010

ella.jpg

Ella ja kaverit juhlatuulellaTimo Parvelan luoma ihastuttava, hauska ja ikinuori Ella täyttää 15 vuotta! Kirjoissa Ella on onneksi edelleen toisella luokalla ja käy koulua ystäviensä kanssa onnellisen opettajansa johdolla. Ellan koulussa ei ehkä ole aina aivan tavanomaista, mutta tylsää siellä ei ainakaan ole ikinä. 

Juhlan kunniaksi julkaistaan kirja Ella ja kaverit juhlatuulella, jossa  on kolme Ella-tarinaa, joista kaksi on aiemmin julkaistu Tammen Kultaisessa lukukirjassa ja kolmas on täysin uusi, vain tätä juhlakirjaa varten kirjoitettu. Meillä Ellaa rakastaa koko poikajoukko, ja isikin valitsee iltasaduksi mielellään Ella-menoa. Parvela kun onnistuu kirjoittamaan naurunpyrskähdyksiä aiheuttavia kohtauksia myös aikuisille.

– Opettajalla on syntymäpäivät, Tiina keksi.
– Eikä meillä ole hänelle lahjaa, minä kauhistuin.
– Annetaan Pate, Tuukka ehdotti.
Tuukka on nero. Opettaja ilahtuisi varmasti, kun saisi oman oppilaan, jota voisi opettaa iltaisinkin.

Timo Parvela

Ella ja kaverit juhlatuulella

Tammi 2010

Ella ja Yšn ritaritMinä olen Ella. Olen yhä toisella luokalla, vaikka on jo tammikuu. Meillä on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli, sillä Patessa on jotain outoa.

– Patea vaivaa joku, arvelin minä.
– Mutta mikä? kysyi Tiina.
– Entä jos hänelläkin on koliikki? Hanna ehdotti. – Se tarkoittaa ilmavaivoja.
– Entä jos Paten isällä on koliikki? Tuukka ehdotti kohtalokkaalla äänellä.

Me kauhistuimme. Tuukka saattoi tietysti olla oikeassa. Ehkä Pate tosiaan oli uupunut sen vuoksi, että hänen isänsä paukutteli ja haisi kaiket yöt.

On tammikuu. Ella ja kaverit päättävät perustaa jääkiekkojoukkueen. Opettajan legendaarinen maila, Piiskatykki, on taottava uudelleen, hankittava sponsori ja tutustuttava pelaajatarjontaan markkinoilla. Löytyykö kaikille sopiva peliväline? Tuleeko menestystä?

Uusin jo julkaistu Ella on aivan huikeaa luettavaa pikkukoululaisille. Suosittelen myös ei-niin-suurille lukemisen ystäville.

Timo Parvela

Ella ja Yön ritarit

Tammi 2010
By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

2 Comments

  1. Vastaa

    Susanna

    Ella-kirjat olis mainiota luettavaa meillekin, mutta sen verran on hankalaa suomenkieltä että meijän Ella vaan kutristaa otsaansa… Toivoisinkin että kirjat käännettäis ruotsiksi!

  2. Vastaa

    Sari

    Ella ja kiristäjät (Ella och utpressaren) on käännetty ruotsiksi 1994, mutta ei tosiaan muita 🙁

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *