Epäreilu epäkesä ja katse kohti syksyä

03/07/2017

8cdfefe5 8a63 4721 bfa4 a18eee893970 e1499108084611 - Epäreilu epäkesä ja katse kohti syksyä

Minna Parikka -uutuuskenkä (ei ehkä päiväkotikäyttöön)

Voi että, alle kuukausi päiväkotiarjen alkuun, eikä vielä ole ollut edes kesää Suomessa. Niin, nyt se meidän nuorimmainenkin lähtee “maailmalle”. Niisk.

Selailin tänään aikani kuluksi ketjuliikkeiden lastenvalikoimia, sillä olen kokenut poikien kanssa helpoimmaksi tavaksi hallita päiväkodin vaaterumbaa ostaa samasta liikeestä mätsäävät ylä- ja alaosat. Vielä ei tärpännyt, yritän löytää pitkähihaisia trikoomekkoja ja niihin sopivia legginsejä, vaan sellaisia ei ainakaan osunut omiin silmiin missään.

S0000007312795 F W40 20160805112017 e1499108813762 - Epäreilu epäkesä ja katse kohti syksyäSöpöt röyhelöpolvilegginsit Lindex

Niitä leggareitahan täytyy olla hirmuinen läjä, kun joka päivälle jopa kolmet (ulko- sisä- ja varakäyttöön) ja mekkoja ainakin kaksi joka päivälle. Sadekamat onnneksi on jo, paitsi kurarukkaset, vaan eiköhän ilmankin pari ekaa viikkoa mene. Nimikointiasiassa arvon merkkaustussin&pesulapun  ja tilattavien tarrojen välillä. Haluaisin ehkä tarrat, mutta sen verran laiskottaa, että toivoisin voivani tilata ilman pankkitunnareita. 😀

Ai niin, lippis tarvitaan ja myös kouluttautuminen lippiksen käyttöön. Kuopuksemme inhoaa kesähattuja, ja elokuussa on toivottavasti jo kesä.

Huoh, kamalasti kaikkea mitä oli jo parin vuoden tauon jälkeen unohtanut. Ja jännittää, miten vaatteistaan todella tarkka tyttö sopeutuu erilaisiin aamulähtöihin. Nykyään vaatteet pitää yleensä vielä kertaalleen vaihtaa ennen kuin päästään ovesta ulos. Jos on kiire, niin ei tietenkään silloin jäädä taistelemaan asusta, vaan me vanhemmat päätämme, mutta mahdollisuuksien mukaan annan yleensä tytön valita. Eli saattaa olla että aiemmin toiminut housupino-paitapino -systeemini ei enää toimi.

Kertokaas asuistaan tarkkojen lasten äidit, minkälainen kampaus- ja asushow teillä on arkiaamuisin, olisi hauskaa kuulla vinkkejä.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

5 Comments

 1. Vastaa

  Annivanni

  Meillä kaksi pk-ikäistä tyttöä ja vaatteet valitaan jo edellisenä iltana valmiiksi. Sitten vaan tiukka linja että niitä ei lähdetä enää aamulla vaihtamaan (ellei nyt satu hammastahnaa tmv roiskumaan rinnuksille) 😊

  1. Vastaa

   Laura

   Moi Annivanni ja kiitos kommentistasi. Joo, helpottaa varmasti aamulähtöä, kun vaatteet on katsottu valmiiksi. Pyrimme tähän 🙂

 2. Vastaa

  Terhi

  Meillä ennen kelpasi ne vaatteet, mitkä minä olin valinnut, mutta nykyään tyttö haluaa valita omat vaatteensa. Olen sen hänelle suonut. Meillä on nykyään toimittu siten, että tyttö valitsee päiväkotivaatteensa edellisenä iltana valmiiksi. Iskä yleensä vie aamuisin, joten tyttö tietää ettei kampauksia saa 😉 Silloin riittää pinnit otsatukkaan.

  1. Vastaa

   Laura

   Moikka Terhi,

   olen kanssasi samaa mieltä, on kiva (kohtuuden rajoissa) antaa lapsen valita ainakin sisävaatteensa itse.
   Heh, iskät lettikurssille.

 3. Vastaa

  Maija78

  Meillä pienin on ollut perhepäivähoidossa jo kohta kaksi vuotta. Ja kuten isompienkin kohdalla, teen aina täsmäiskun ja ostan yhden kauden kaikki arkivaatteet valmiiksi. Lapsi menee aamulla hoitoon pyjamassa eli säästyä aamun kouluilta sekä vaatteiden että hiusten kanssa. Tosin nykyään tämä tempperamenttinen lähes 3-v, ei suostu pukemaan sukkahousuja, hameita, mekkoja tai pinnejä… Eli haasteita löytää kivoja, molempia miellyttäviä poikamaisia tyttövaatteita… (Hän toivoi tuttikeijulta pippeliä…)
  Tsemppiä arkeen!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *