Eve Hietamies: Yösyöttö

07/03/2010

yosyotto_LO.jpg

yosyotto_LOAntti Pasanen on toimittaja. Mies, joka suunnittelee työmatkoja maailman ääriin, pelaa tennistä ja istuu kapakoissa kavereiden kanssa. Mies, jolla on asuntolaina, auto ja vaimo viimeisillään raskaana. Raskaus ja synnytys ovat naisten asioita, eivätkä ne Anttia jaksa kiinnostaa, mutta kun hän seisoo käärön kanssa kahden Naistenklinikan ulko-ovella ja katselee taksin perävaloja, muuttuu koko elämä.

Eve Hietamies kuvaa vauva-aikaa yksinhuoltajaisän silmin, eikä äiti-ihminen voi kuin nauraa. Tarkkanäköinen kuvaus leikkipuistoelämästä osui ja upposi ja miehinen suoruus vauvanhoidossa sai vihreäksi kateudesta. Kirja itketää, naurattaa ja raivostuttaa, eikä sitä voi laskea käsistään ennen loppua. Sittenkin harmittaa, että se loppui. Ja vieläkin naurattaa Antti puistonpenkillä kuuntelemassa synnytyskeskustelua ja todistamassa taaperoimetystä. Lukekaa!

EVE HIETAMIES:
YÖSYÖTTÖ

Otava 2010

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

6 Comments

 1. Vastaa

  emppu

  Kuulostaa loistavalta! Kiitos hyvästä vinkistä, juuri olinkin seuraavaa luettavaa vailla. 🙂

 2. Vastaa

  Birit

  Tämän lukeminen menee ehdottomasti “sitte ku mulla on aikaa”-asioiden listalle :>

 3. Vastaa

  Heli

  Luen parhaillaan tätä kirjaa. Voin suositella minäkin!

 4. Vastaa

  Minna

  Luin juuri Yösyötön – pysäyttävä, jopa loistava. Jäin tosin kirjoittamaasi miettimään ja sitä mikä kirjassa jäi naurattamaan, mä en keksinyt sitä. Aika kovia asioita Yösyötössä käsiteltiin, mutta hyvin: yksinhuoltajuutta, yksinäisyyttä, tuskaa, suurta rakkautta, pelkoa, jne. Kirjaa voi ehdottomasti suositella.

 5. Vastaa

  Sari

  Minna, olen samaa mieltä kanssasi siitä, että kirja on hyvin koskettava, mutta kevyesti karikatyyriset puistoäidit naurattavat kyllä edelleen. Tai oikeastaanhan nauran itselleni, niin monta tuttua ajatusta ja tapaa näistä loistoäideistä tunnistan.

 6. Vastaa

  Päivi*

  Kiitos vinkistä, vaikuttaa hyvältä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *