Girly Girl ja pukemisen helppous

09/10/2017

Kun lähestulkoon koko vaatekaapin sisältö on vaaleanpunainen, pukeminen ei voisi olla helpompaa. Tai noh, kyllä niitä mekkoja ja mieltä vaihdellaan jatkuvasti kolmevuotiaan kanssa.

Olen törmännyt useasti vaaleanpunaiseen kohdistuvaan negatiivisuuteen. Sitä pidetään typeäränä prinsessavärinä, ja syytetään tyttömäisesti pukevia vanhempia vanhanaikaisten sukupuoliroolien syöttämisestä tyttärilleen.

Pukeudun itsekin pääosin aika naisellisesti, miksi en sitten pukisi tytärtäni tyttömäisesti? Pidämme tyllejä ja vaaleanpunaista kivoina juttuina, ja meistä on hauska valita esim. pinnit aamuisin yhdessä. Ihailen tosi paljon pelkistetympää linjaa vetäviä tyylitaiturivanhempia ja minusta on rikkaus, että makuja on monia.

Vaikka monista ns. prinsessa-asioista pidänkin, arvostan vaatteissa myös käytännöllisyyttä. On tärkeää valita haalarin alle mekko, joka ei mene inhottavasti makkaralle ja ulkovaatteissa tekniset ominaisuudet ovat söpöyttä tärkeämpiä. Saatiin juuri päiväkodin keskustelussa kehuja hyvistä ulkovaatevalinnoista. Erityisesti haalarimallinen kura-asu mainittiin huippuhyvänä, sillä kolmevuotias osaa pukea sen itse.

Voisi kuvitella, että meille käy kaikki tyttömäisistä tyttömäisimmät jutut, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Lopulta ihastun eniten melko simppeleihin juttuihin, joissa on kuitenkin joku juju. Lemppareita ovat tietenkin aina Livlyn collegemekot, joissa on hauskasti pyörähtävä helma, lisäksi minulla on soft spot Petit Bateau -merkin mekkoja kohtaan. Pillifarkut ja tyttömäiset tennarit ovat myös sydäntä lähellä.

Huomasin edellisen kerran Tukholmassa vieraillessani, että ruotsalaisäideillä tuntuu olevan samanlainen maku. Siellä ei näe niin paljon printtejä kuin meillä ja ulkovaatteet ovat ulkonäöltään myös yksinkertaisempia.

Tulevan talven haalariasia on vielä auki. Viime talveksi tilasin Ticket Outdoorin klassisen tummansinisen puvun, ja se oli loistovalinta. Siniseen pystyi yhdistämään tyttömäiset asusteet ja kokonaisuus miellytti sekä tytärtä että äitiä. Tänä vuonna ei mallistoista ole vielä mikään täysin kolahtanut. Vähän olen katsellut Hummelia sillä silmällä. Esim. tämä haalari on tosi kivan näköinen.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *