Hampaita tulee ja hampaita lähtee…

03/06/2009

esikko-261x300.jpg

esikkoMeidän perheessä hammasasiat ovat juuri nyt kovin ajankohtaisia. Eipä ollut koko asia  edes käynyt mielessäni, kun tuleva eskarilainen tuli ihmeissään kertomaan, että hänen hampaansa heiluu. Asiaa yhdessä käytiin läpi ja äitikin joutui toteamaan, että pikkuisesta pojasta on kasvanut jo niin suuri, että hampaatkin alkavat putoilemaan. Nuori herra oli itse sitä mieltä, että hampaan heiluminen oli sangen ärsyttävää ja sen olisi syytä irrota saman päivän aikana. Äitin toppuuttelut ei auttanut, vaan naru sidottiin hampaaseen kiinni ja itse poika vetäisi narusta ja naps- hammas oli irti. Tätä nykyä meillä asustaa siis melkoisen ylpeä harvahammas. Hienointa tosin taisi olla hammaskeijun vierailu ja hampaan muuttuminen kolikoksi. Kolikko vaihtui nopeasti pussilliseen SM-liigan keräilykortteja.

kuopusSiinä missä toisen hampaiden lukumäärä laskee, niin toisen kasvaa… Ainakin, jos nyrkkien syöminen ja kuolan määrä on merkkinä siitä. Meillä kaikille pojille on ensimmäiset hampaat ilmestyneet varhain, noin 3-4 kuukauden iässä ja samassa tahdissa näyttäisi  myös nuorimmaisen purukalusto puhkeavan. Omista sormista on löytynyt niin mukavat kaverit, että tutin sijaan meillä syödään peukkua, varsinkin nukahtaessa. Ehkä pitäisi harkita jonkinlaisen purulelun hankkimista. Vinkkejä?

Valitettavasti hammasasiat koskee myös äitiä. Ennen kuin päästään Juhannuksen viettoon on meikäläisen uskaltauduttava hammaslääkärin penkkiin paikattavaksi… Iiik!

1 Comment

  1. Vastaa

    Marika

    Meillä taitaa myös olla vauvalle hammas puhkeamassa. Esikollekin tuli eka alahammas jo 3kk iässä, joten en ihmettelisi jos pikkusiskollekin tulisi. Mielelläni siirtäisin hampaiden tuloa moo-onella kuukaudella eteenpäin, olisivat ikenien suojassa kaikelta pahalta :).

    Onnea isolle pojalle ekasta irronneesta hampaasta!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *