Harjaa hampaat aamuin illoin

25/08/2009

hampaat.jpg
Siellä ne on, pienet ja terävät pikkuhampaat
Siellä ne on, pienet ja terävät pikkuhampaat

Meidän vauveli sai ensimmäiset naskalinsa muutamia viikkoja sitten ja edessä oli hammasharjan osto. Hampaiden pesuahan suositellaan jo ensimmäisten hampaiden puhjettua, sillä vastapuhjenneiden maitohampaiden kiille on pehmeää ja altista kariekselle. Tärkeää on myös se, että lapsi hyvin pienenä tottuu siihen, että hammaspesut kuuluvat sekä aamu- että iltarutiineihin. Hammastahnan käytön aloitusta suositellaan aloitettavaksi lapsen ollessa noin kaksi-kolmivuotias.

sormihammasharjaMeillä tällä hetkellä ylähampaat tekevät tuloaan, joten vauva ei mielellään anna koskea suuhun. Kuola valuu ja vaatteita saa vaihtaa tunnin välein. Nyrkkiä syödään ja raivotaan, yölläkään ei uni maita. Sitten vielä äiti koittaa laittaa suuhun hammasharjaa, joka olisi paljon mukavampi napata käsiin, kun sellaisen taidon on juuri oppinut. Onneksi äiti bongasi netistä silikonisen sormihammasharjan, jolla hampaiden hellävarainen pesu sujuu helposti. Samalla harjakset hierovat vauvan kutiavia ikeniä. Näin helppoa ei meillä vielä vauvan hampaanpesu ole ollutkaan!

Canpol babies sormihammasharjaa myy mm. Tiluuna, Baby Style, Vaippatalo

3 Comments

 1. Vastaa

  sini

  Noita on ollut myynnissä myös tupperwaralla. Me saatiin lahjaksi sieltä tuo hammasharja ja sitten sellainen matkalusikka, missä on kotelo. käteviä molemmat!

 2. Vastaa

  hannah

  Sormihammasharjoja myydään myös apteekissa.

 3. Vastaa

  hampaat

  “Sormihammasharja” hmm, taitaa olla taas joku Amerikkalaisten uusi keksintö 🙂

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *