Harkkahousuralli

26/01/2010

pilkut.jpg

Kaksivuotiaana tietää mitä tahtoo, tosin mieli muuttuu niin vilkkaasti, ettei äiti aina ihan pysy mukana. Kuivaksiopettelu sujuu toisina päivinä hienosti: aamulla jo valitaan pikkarit ja kun pisahätä yllättää, löytyy tie potalle ihan itse. Jos todella hyvin käy, äiti ehtii ohjausapuun kun neito omatoimi kippaa potan sisällön pönttöön.

Sitten taas niinä toisina päivinä. Niin. Varmaankin useimpina päivinä ei ehkä haluta pikkareita ollenkaan, tai ainakin ne jotka ovat pesussa. Jos pikkarit jalkaan menevätkin, niin potalle ei ehditä ollenkaan, vaan äiti pyykkää ja luutuaa ahkerasti. Apua, kiitos, apua!

Harkkahousut eli virallisesti kuivaksiopetteluhousut ovat vaipan ja pikkuhousujen välimuoto, joissa on jonkin verran imua ja kosteussulku. Osan voi avata sivuilta, osa on housumallisia. Joissakin imua on niin reilusti, että ne pitävät varmasti sisällään koko vahingon, toiset nappaavat vain pienet lirahdukset.

Meillä harkkahousuja on käytetty nuorimmalla nyt vähän yli puoli vuotta. Käytössä on Blueberryn paksummat housumalliset, Myllymuksujen sivunepilliset sekä Mannamaan ja Royal-kestojen ohuemmat housut.

pilkutBlueberryjen harkkareissa on imua reilusti. Näitä voi käyttää kauppareissulla, vaikka maitohyllyltä vessaan tuskin ehtiikään. Sopii myös yökäyttöön lapselle, joka melkein ehtii vessaan herättyään. Minkee-velourpinta on ihanan pehmeä, mutta runsas imu ja pörröpinta yhdessä tekevät housuista paksut.

myllisnepitMyllymuksujen harkkarit ovat ohuet ja näppärät. Sisäpinta on valkaisematonta puuvillaa, joka ei ärsytä ihoa, mutta tuntuu märältä, joten lapsi oppii huomaamaan vahingon. Kivat kuosit ja monet värivaihtoehdot saavat pisteet taaperolta. Housut ovat ohuet, joten iso pissa karkaa lahkeesta, mutta nämä eivät paksuudeltaan juuri eroa oikeista pikkareista. Sivunepit ovat ehdottoman tarpeelliset, jos on vaara, että harkkareihin eksyy se haisevampikin vahinko.

mannaroyalMannamaan norsukuosiset harkkahousut ovat helpot pienen itsekin pukea ja riisua. Pottailu sujuu näillä, ja huolellisesti mietitty ja toteutettu lahkeensuu ei päästä märkää sisäpintaa imeyttämään kosteutta vaatteisiin, koska kosteussuojakangas jatkuu sisäpuolelle. Pehmeä bambu sisäpintana on todella mukava.

Royalkestojen kukkakuosisten harkkareiden sisäpinta on pehmeää velouria, mutta herkimmille se ei sovi. Joustokantti vyötäröllä ja lahkeensuussa takaa napakan istuvuuden, mutta voi olla pulleroisemmille reisille tai masulle liian tiukka. Kauniita kuoseja ja sopivasti imua omatoimiselle harjoittelijalle.

Kaikki harjoitteluhousut pestään meillä muun pyykin mukana Ecover-pesuaineella, joka ei vahingoita kosteussuojaa. Usein vain 40 asteessa, joskus myös kuudessakympissä.


By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

7 Comments

 1. Vastaa

  Irene

  Mannamaan housut oli meillä alle 2v kuivaksiopettelijalla tosi hyvät! Sai teetettyä toiveiden mukaan, meillä aina löysättiin reisien kumpparia ja lisättiin imua. Palvelu oli mannamaalla aina todella hyvää. Suosittelen!

 2. Vastaa

  Johanna

  Hei, kiitos tästä jutusta. Meidän neiti on kohta 1v 10 kk ja olen tässä miettinyt, että millaisia harkkahousuja ostaisin. Pitäisi siis ihan oikeesti ryhdistäytyä ja alkaa opetella sitä pottailua. Neiti on vaan niin liikkuvaa sorttia, että ei millään malttaisi istua potalla edes puolta minuuttia – ei vaikka lukisin kirjaa. Tässä jutussa oli mukavasti vertailtu eri tuotteita, joita olen itsekin netistä katsellut. Pääsen varmaan viikonloppuna ostamaankin niitä.

 3. Vastaa

  Emilia

  kiitos tästä jutusta! nää ei oo meillä ehkä ihan vielä ajankohtasta mut äidithän nyt kerkiää ihmetellä jo kaikenlaista.. ois kiva kuulla lisäks jonkun toisen kokemuksia kenties samoista merkeistä ja malleista.. meidän poika ei kans potalla viihdy, joten tässä kevään aikana varmaan kokeillaan tämmösiä harkkahousuja ja wc-istuimen pienennintä.. on kiva lukee lasten vaatteista ja muodista, mutta ehkä enemmän vielä kaipaisin juurikin tämmösiä juttuja, miten muut perheet lapsineen on selvinny kaiken uuden opettelusta..

 4. Vastaa

  unikuu108

  meillä oli upuran harkkabokserit kun poika ei muita “vaippoja” halunnut,joten vain bokserimalli kävi.

 5. Vastaa

  Heidi

  mistä noita blueberryn harkkareita saisi 2 vuotiaalle sopivassa koossa? nyt olisi niillä tarvetta ja juuri nuo pallokuvioiset olisi ihania:)

 6. Vastaa

  Emmi

  Royal harkkareita on myös muillakin sisäpinnoilla kuten joustofroteella. Olen teettänyt siellä myös mittojen mukaiset harkkikset joustisulkopinnalla. Nopea ja hyvä palvelu.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *