Hei leikitään kahvilaa!

03/03/2017

Lapset leikkivät sitä mitä ympärillään näkevät, ja siinä missä meillä nykyäideillä oli kahvikutsut vieraineen kotileikissä, leikkivät nykylapset kahvilaa. Minulla oli mielestäni maailman hienoin punainen muovinen kahviastiasto, mutta en olisi osannut edes kuvitella kuinka hienoja leluja kahvilaleikkiin saa nykyään. Kahvilakin oli minun maailmassani Citymarketin yläkerran pimeä ja tupakansavuinen tila, josta sai valita jäätelöannoksen seinällä olevista kuvista. Leikeissäkin muuten aina joku (yleensä poika) poltti tupakkaa.

Ihanat puiset astiat, ruuanlaittovälineet ja herkut ovat toimivia ja kestäviä, mutta kannattaa varmistaa, että herkkujen materiaalit ovat imeskelyn kestäviä: pienemmän leikkijän on varmasti vaikea erottaa näitä aidoista ja ainakin meillä puinen esimopuikko oli aika usein jollakin suussa. Kotimaisista lelukaupoista ostaessa tämä on otettu huomioon, mutta jos leluja tilaa halvalla Kiinasta, voi kaupan päälle tulla aika kasa kemikaaleja.

Nämä lelut ovat myös mukava lahjaidea leikki-ikäiselle, niin tytölle kuin pojallekin.

Kokoaminen, purkaminen ja uudella tavalla yhdistäminen on myös osa leikkiä. Miksipä kakun päällä ei voisi olla kalaa ja mansikoita, jos siltä tuntuu. Kakut Leluputiikki.fi.

Nämä jäätelöt eivät sula ilman pakastintakaan, mutta saattavat silti tulla imeskellyiksi. Leluputiikki.fi.

Ehkä välillä vähän jotakin suolaista? Hampurilaisen ja hodarin osia voi käyttää myös esimerkiksi aamiaisen rakentamisessa. Leluputiikki.fi.

Keitetäänkö teetä pannulla? Leluputiikki.fi vai sittenkin vedenkeittimellä? Fiksumuksu

Vai maistuisiko smoothie? Leluputiikki.fi. salaatti tai hedelmä? Fikumuksu

Sitten kahvia! vai ehkä kuitenkin jotakin muuta juotavaa? Lelutalo.fi

Suomessa hyvä puuruokien valikoima on FiksuMuksussa, Lelutalossa ja Leluputiikissa.

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

4 Comments

 1. Vastaa

  Westend Mum

  Tuo hedelmäkori – ihan mahtava!
  http://westendmum.fi

  1. Vastaa

   Sari

   Niin on!

 2. Vastaa

  Elsa

  Mä niin tiesin kuka tän on kirjoittanut! Mutta väitän, että se savuinen yläkerran kahvila oli Prismassa! Koska Cittarissa mentiin ekakerroksesta alas, prismassa ylös. Myös ekamarket on yks mahdollisuus. Oon ollut samassa kahvilassa.

  1. Vastaa

   Sari

   Oot aivan oikeassa Elsa 🙂 Cittarissa taas mentiin alakerran leluosastolle liukuportaita. Se oli ihana paikka.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *