Heijastimet käyttöön!

13/08/2009

glimmisar_barnv_200.gif

Syksyn pikku hiljaa hiipiessä ja iltojen pimetessä lienee viisasta taas muistutella heijastimen käytöstä. Rahallisesti pieni investointi, mutta voi jopa pelastaa ihmishengen. Heijastinta hankkiessa on erityisen tärkeää tarkistaa, että se täyttää heijastimelle aseteutut vaatimukset, eli sen heijastavan pinnan koko ja valonheijastuskyky ovat riittävän suuria.

Heijastimesta tulee löytyä seuraavat merkinnät:

* CE-merkintä

* EN 13356

Heijastin pitää kiinnittää näkyvälle paikalle ja naarmuuntunut tai rikkoutunut heijastin tulee vaihtaa uuteen.

glimmisar_barnv_200 Tämä suloinen Popomaxin Glimmis – baby heijastin ei jätä epäselväksi makoileeko vaunuissa pieni tyttö vai poika. Heijastin on kooltaan suuri ja sen saa kätevästi klipsillä kiinni vaunuihin. Hauska vauvalahjaidea!

Suomessa näitä myy Baobabbaby.

tytto294

Nämä veikeät tyttö- ja poikaheijastimet sopivat vaikkapa turvaamaan pienen eskarin tai koululaisen matkaa. Pluto produkter heijastimet toimivat samalla nimilappuina.

Näitä ei taida Suomesta saada, mutta Ruotsin puolella myy ainakin Marimej

Turvallista syksyä!

Lähde:  Liikenneturva

Kuvat: Pluto produkter, Popomax

3 Comments

 1. Vastaa

  Marru

  Ihania. Piti laittaa heti tilaukseen. 🙂

 2. Vastaa

  Annika

  On siinä heijastimella kova hinta 🙁 Harmi, olisin nimittäin tilannut tuollaisen, mutta en viitsi maksaa 12€ + postikuluja. Jos näitä aletaan myymään kaupoissa(esim. lastentarvikkeessa yms.) niin voisin harkita.

 3. Vastaa

  Elina K

  Hih, hauskaa kun nykyään halutaan pukea lapset unisex-vaatteisiin ja muutenkin vaahdotaan “sukupuolettomasta” kasvatuksesta, mutta sitten kuitenkin vaunuissa pitää olla lapsen nimi näkyvillä (rekkarikilvet) tai jollakin tällaisella detaljilla osoittaa kumpi siellä vaunussa makoilee;)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *