House of Eco

27/04/2010

hoe2.jpg

hoe2

House of Eco -verkkotavaratalo on monen  ekologisiin tuotteisiin ja kestävään kuluttamiseen erikoistuneen pienen kaupan yhteinen osuuskunta. Suomen markkinat ovat pienet eikä täällä ole helppoa tulla tunnetuksi, vaikka möisi kuinka hyviä ja tarpeellisia tuotteita. Yhteinen markkinointi on mainio idea, mutta kuluttajana kaipaan ihan oikeaa yhteistä verkkokauppaa, jossa saisin kaikki tuotteet samaan ostoskoriin ja yhdessä paketissa kotiin. Eipä hätää, sellainen on tulossa myöhemmin.

Sitä odotellessa voi käydä tutkimassa valikoimia ja shoppailemassa perinteisesti eri kassojen kautta.

Mukana ovat seuraavat kaupat:

(trad.)
Belleville Vintage & Design
Biodelly
Enne Design
Evergreen Garderobi
Humbugi Asuste
Idun´s Apple
Ipanajamit
Karmashop
Lavera
Matteria
Mifuko
Punainen Norsu
Ruusupuu Finland
SavetheC
SkinOrganics
Unkai
Vihreät Vaatteet
Yalo

hoe1Mukaan otetaan muitakin seuraavat ehdot täyttäviä yrityksiä:

A.Yrityksellä on:
– verkkokauppa, joka on toimiva ja tyylikäs, tai
– verkkosivut, jotka ovat toimivat ja tyylikkäät ja joiden kautta yrityksen tuotteita voi tilata

B. Yritys toimii mahdollisimman vastuullisesti oman liiketoimintansa osalta.


hoe4

C. Yrityksen verkkokaupassa myytävät tuotemerkit toimivat vastuullisesti.
– Tuotteen vastuullisuus tarkoittaa ekologisuutta, eettisyyttä ja läpinäkyvyyttä:


C1.Tuotteet ovat ekologisia.
Ekologisen tuotteen valmistukseen on käytetty mahdollisimman vähän energiaa, luonnonvaroja ja haitallisia kemikaaleja. Tuote on pitkäikäinen ja laadukas, ja siiihen käytetyt materiaalit, sen tuotantoprosessi ja koko elinkaari kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän.

C2.Tuotteet ovat eettisiä.
Eettinen tuote on valmistettu ihmisiä, luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Kaikki tuotteen valmistuksessa mukana olleet työntekijät saavat työstään asianmukaisen korvauksen, eikä heidän oikeuksiaan riistetä. Eettinen tuote on tehty hyvissä työolosuhteissa, oli valmistusmaa sitten lähellä tai kaukana.

C3.Tuotteen koko tuotantoketju on läpinäkyvä.
Tuotemerkin on pystyttävä kertomaan tuotteen koko tuotantoprosessi:- materiaalien alkuperä ja niiden ekologisuus (+ mahdolliset sertifikaatit ekologisuudesta)- missä ja minkälaisissa oloissa tuote on valmistettu (+ mahdolliset sertifikaatit työolojen eettisyydestä)- miten muuten vastuullisuus on otettu huomioon tuotantoprosessissa.

Vaikka tuotantoketjun kaikki osa-alueet eivät olisi 100% ekologisia ja eettisiä, tärkeintä on kertoa rehellisesti koko tuotantoprosessista ja pyrkiä jatkuvasti parantamaan toimintatapoja. Riittää, että suurin osa toiminnasta täyttää ekologisuuden ja eettisyyden kriteerit, mutta kaiken toiminnan pitää olla läpinäkyvää.

(House of eco)

hoe

Jutun kuvat: House of Eco yritysten

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *