Hyppynaruleikkejä

23/08/2009

1014_nalle_hyppis_0804_df5-248x300.jpg

Koulun pihaan esikoista saatellessa huomasin, että suurin osa erityisesti tytöistä viettää välituntia pienissä joukoissa jutellen. Jotkut pojat pelaavat jalkapalloa tai säntäilevät muuten vaan toisiaan tönien. Muutama tyttö keikkui kiipparissa. Mitä minä tein ala-asteella välitunnilla? Koulun välikössä pelättiin mustaa miestä (nykyään leikillä on toinen nimi, onneksi!), talvella valloitettiin vuorta, ja kaikki sulat ajat hypittiin vistiä ja hyppyskää.

Ajattelin opettaa omillenikin muutaman hyppyskäleikin, mutta en muista yhtään. Muistan pitkät juoksevat jonot, leikki oli nimeltään “Kasi”. Mukana saattoi olla kymmeiniä tyttöjä ja poikia, jokainen hyppäsi kerran ja sitten piti ehtiä juosta pitkä lenkki ennen seuraavaa vuoroa. Mutta niitä, missä piti tehdä jotain temppuja, en muista yhtään. Apuaaa!

1014_nalle_hyppis_0804_df5Nalle-hyppynaru Lelutalosta

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

4 Comments

 1. Vastaa

  nazz

  Ainakin Aakkoset oli yks. Ensin hypittiin niin kauan, että stiplas jonkun kirjaimen kohdalla -> pyörittäjät valitsivat kirjaimella alkavan (pojan / tytön) nimen. Sitte hypittiin lisää ja hoettiin “Liisa se tykkää Kallesta joo, ei joo, ei jne”. Sit voitiin jatkaa vielä häillä, eli oli erilaisia hääaiheisia kohtia, aina stiplatessa valittiin se, jonka kohdalla stiplasi (pyörittäjät hokivat esim. hääpuku, juhlapuku, uimapuku, alasti)

  Sit oli numerot.
  Eka vaan juostiin narun läpi, kolmonen hypittii yhdellä jalalla, nelonen pyörittiin ympäri jne.

 2. Vastaa

  Heini

  Voi niin mekin hypättiin narua kaikki välitunnit…
  Yks oli ainakin joku nallekarhu loru, joka meni jotenkin näin:
  “Nallekarhu, nallekarhu mene naruhun. Nosta kätesi, pyöri ympäri, niiaa, kumarra, potkaise, kiljaise, koske käsi maahan, istu potalle ja hyppää pois.

  Kuka muistaa tuikut? Sit loppuun tehtiin ristilukko tai tavallinen lukko.
  Oiskin kiva kokeilla taas hyppimistä, osaiskohan sitä enää?! 🙂

 3. Vastaa

  Päivi*

  Meillä nallekarhu meni kauppaan 🙂 Sit oli joku Kiskos kahdella tai neljällä tai kahdeksalla, eli esim. neljällä että eka meni sisään, kun oli hypännyt kaksi niin tuli seuraava ja ne hyppäsi yhdessä seuraavat kaksi ja sitten tämä eka lähti pois. Sitten hypättiin kahdella hyppynarulla niin että niitä pyöritettiin eri suuntiin, siinä piti olla jo aika vikkelät jalat. En mäkään muista enempää, vaikka temppuja oli vaikka kuinka paljon. Me oltiin monesti myös kymppistä eli tennis/superpalloa heiteltiin seinään ja piti tehdä temppuja ja saada koppeja.

 4. Vastaa

  Irene

  Meidän tytöt 1 lk ja 3 lk ottavat hyppärit joka päivä kouluun mukaan. Villitys alkoi vuosi sitten syksyllä.

  Noiden rallatus on jotenkin “Hääpuku, bikinit, alasti…” ja sit siinä mennään eri paikkoihin.
  Mutta idea siis ihan sama kuin omassa lapsuudessa, lorut vaan vaihtunut. Ja aakkosia ja numeroita nuokin näyttää hyppivät.

  Itse ostin tuollaiset puupäiset hyppynarut tytöille Etolasta, ovat tykänneet kovasti.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *