Ihanaa, kamalaa ja sopivasti jännittävää

18/03/2010

postikorttimurhat_LO.jpg

postikorttimurhat_LOOlen odottanut aina Uutispommista lähtien uutta Liza Marklundia innolla. Perhe-elämän ristituulissa rikoksia selvittelevä vaihtelevan angstinen toimittaja Annika Bengtzon tuntuu jo kaverilta. Marklundin muut kirjat eivät ole niin jaksaneet innostaa, mutta yhteistyössä James Pattersonin kanssa kirjoitettu Postikorttimurhat vaikutti kiinnostavalta.

Sarjamurhaajakaksikko matkustaa ympäri Eurooppaa ja jattää jälkeensä verta ja kauhua. Kun he ilmoittavat  postikortilla turhautuneelle, ylikoulutetulle rikostoimittaja Dessie Larssonille saapuneensa Ruotsiin, Dessie joutuu keskelle kansainvälistä murhamysteeriä omituisen kiihkeän amerikkalaispoliisi Jacob Kanonin kanssa.

Vauhdikasta, veristä ja romanttistakin. Elokuvaa odotellessa, vaikka verta ja karseita yksityiskohtia olikin herkkään runotyttömäiseen makuuni liikaa.

“Liza Marklund on Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden kuningatar. Hänen kirjojaan on myyty Suomessa puoli miljoonaa ja maailmalla yli yhdeksän miljoonaa kappaletta 30 eri kielellä.

James Patterson on yksi maailman kaikkien aikojen suosituimmista kirjailijoista. Hänellä on ollut enemmän teoksia New York Timesin bestseller-listalla kuin yhdelläkään toisella kirjailijalla. Hänen kirjojaan on myyty maailmalla yli 170 miljoonaa kappaletta 40 eri kielellä”. Otava.

LIZA MARKLUND, JAMES PATTERSON: POSTIKORTTIMURHAT
OTAVA 2010

haudankaivajaToinen ruotsalainen jännityskirjailijasuosikkini, Anna Jansson, julkaisi viime vuonna upean Hylynryöstäjän, jonka veroista tuskin uskalsin odottaa. Haudankaivaja on tuttua Janssonia, mutta Maria Wernin suru rakkaansa loukkaantumisesta yhdistettynä pientä kylää riivaaviin kummallisiin kuolemiin ja onnettomuuksiin tahtoo olla jo liikaa.

Vanhuudenhöperönä pidetty leskirouva Frida Norrby pidetään vanhuudenhöperönä kaivaa öisin gotlantilaisen Roma-kylän maaperää kartta kädessä, kunnes hänen talonsa poltetaan maan tasalle ja hän katoaa. Paikallinen terveydenhoitaja Ingrid löydetään kuolleena, eikä jää ainoaksi. Maria huomaa pian, että kaikki jäljet johtavat Romaan.

Tarina on historiallinen ja hieno, kylän henkilöt mainioita ja maisemat kauniita.

ANNA JANSSON: HAUDANKAIVAJA
GUMMERUS 2010

kirjallinen_LOJotakin muuta kaipaaville suosittelen lämpimästi Mary Ann Shafferin esikoisteosta Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville. Sodanjälkeisessä Lontoossa elää keskellä maailman raunioita kirjailija Juliet Ashton etsimässä aihetta uudelle romaanilleen. Hän saa odottamatta kirjeen Guerneyn Kanaalisaarelta ja kuulee kirjallisesta piiristä perunankuoripaistoksen ystäville. Juliet tutustuu kirjeiden välityksellä saksalaismiehityksestä selvinneen saaren asukkaisiin ja matkustaa katsomaan tuota ihmeellistä elämää.

Juliet löytää aiheen kirjalleen, mutta myös paljon muuta.

Täydellinen herkku. Yksi parhaista IKINÄ. Vaikka et yhtään pitäisi lukemisesta, lue tämä.

MARY ANN SHAFFNER, ANNIE BARROWS: KIRJALLINEN PIIRI PERUNANKUORIPAISTOKSEN YSTÄVILLE
OTAVA  2010By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *