Ihanimmat talvitakit

20/10/2010

IMG_6263-208x300.jpg

IMG_6263Myös meille on tullut postin mukana jotain t-ä-y-d-e-l-l-i-s-tä. Pitkän pohdinnan jälkeen en enää voinut vastustaa kiusausta, vaan tilasin pienemmille pojille ihanat Mini a turen talvitakit. Talvitakeille meillä oli tarvetta ja nämä olivat ehdottomasti suosikkini kaikista näkemistäni.

Meillä ei ole aikaisemmin ollut Mini a turen talvivaatteita, mutta syksyksi hankittu samaisen merkin anorakkimallinen välikausitakki on ollut käytössä niin loistava,että uskalsin ostaa saman malliset myös talveen. Erityisesti tuo pienempien kokojen takissa takana oleva vetoketju on kätevä ja pukeminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Isompien mallissa vetoketju on sivusaumassa ja toimii sekin kivasti.

IMG_6260 Kuopus sai vaalean savunsinisen takin. Minusta näin pienellä hempeät värit vielä toimii, isommille en itse ehkä osaisi ostaa. Koon 92cm takki on hieman reilu hihoista, mutta äitiä ei haittaa vaikka menisi vielä seuraavanakin talvena.

Isomman takin tilasin ruskeana silläkin perusteella, että oman makuni tuntien se on ehkä ajattomampi ja todennäköisesti tykkään siitä vielä kuopuksellakin parin vuoden päästä. Koko on 110cm ja aivan nappi valinta hieman päälle metrin mittaiselle.

Olen täysin ihastunut takkeihin ja näitä tulee meille aivan varmasti lisää. Pojatkin tykkäävät, erityisesti suuresta etutaskusta, johon mahtuu aarteita ja tähtiheijastimesta.

Meillä alkaa talvivarusteet olla sen verran valmiina, että ainakin alkuun päästään. Niistä lisää sitten myöhemmin.

IMG_6267IMG_6253

15 Comments

 1. Vastaa

  Olivia A.

  Ihanat takit molemmilla! Itsekin haluaisin tuollaisen kuopukselle, mutta en ole vielä päättänyt kumman värisen hankin. Mistä on tuo isomman pojan pipo? Sopii tosi kivasti takin kanssa :).

 2. Vastaa

  riikka

  TOIMII!! 🙂

 3. Vastaa

  Heini

  Olivia A.,
  Pipo on Kenzon ja napattu Pikku Helenen alekorista.
  Yksi näyttäisi vielä olevan jäljelle, nopein napatkoon 🙂
  http://www.pikkuhelene.fi/category/47/muita-kokoja

 4. Vastaa

  jadore

  Ihanat takit. Olen itsekin noita katsonut monesti, mutta vielä meille ei niitä ole tullut.

 5. Vastaa

  saara

  Meillä oli viime talvena tuo sama mustikansinisenä. Toimi kyllä erinomaisesti ja tykkäsin siitä pienten mallista hurjasti! Kangaskin hylki vettä ja likaa niin, ettei takkia joutunut pesemään kertaakaan talven aikana. Tälle talvelle oli valitettavasti jo pari muuta viime talvelta jäänyttä sopivaa takkia, joten ehkä tuon MaT:n voisi ostaa taas ensi vuonna 🙂

 6. Vastaa

  Sini

  Meille kans sorruin tilaamaan sen vanhan roosan värisen. Pojalle valitsisin juurikin nuo värit, etenkin tuo sininen on aivan ihana luonnossa!Mitä muutes pienemmällä herralla on pituutta?

 7. Vastaa

  Elina K

  Meillä kanssa oli tuo anorakkimalli viime talvena sellainena savunsinisenä, ja sekä poika että äiti tykkäsi! Tänä talvena takki on hihoistansa tosi nipinnapin, mutta poika ei suostu edes harkitsemaan mitään muuta takkia, joten nyt toivotaan, että kädet ei venähdä milliäkään talven aikana…tai sitten on pakko ostaa ihan samanlainen kokoa isompana, mutta koetetaan nyt pärjätä tuolla viime talvisella.
  Meillä ei sivuvetskaria aukaistu kertaakaan ja silti takki sujahti tosi nopsaan päälle.
  Kaulahuivi on aika tarpeellinen tuon takin kanssa, jää muuten kaula kovin paljaaksi, mutta onneksi poika on myös kaulahuivifriikki;)

 8. Vastaa

  Pienen pojan äiti

  Ihanan näköisiä, mutta meillä on ollut yksi T2H:n anorakkimallinen takki ja en kokenut sitä normaalitakin veroiseksi (pukeminen/riisuminen).

  Tuossa myös helma näyttää tosi leveälle, saako kiristettyä (jolloin ei malli sinänsä pääse ulkonäöllisesti oikeuksiinsa), ettei tuuli ja lumi mene selkään saakka?

 9. Vastaa

  iita

  Meille tuli sama takki vanhanroosan sävyssä 🙂 Aivan ihania nuo mini a turen takit kyllä, tuo vaaleansininen on todella kaunis!

 10. Vastaa

  maija78

  Ihanat, ja voi miten teidän pienokainenkin on jo iso poika 🙂

 11. Vastaa

  Heini

  Sini,
  kuopus on tällä hetkellä n. 85-86cm pitkä.

  Pienen pojan äiti,
  meillä ei oo koskaan ollut T2H:n anorakkia, joten en tiedä millainen vetoketjusysteemi niissä on, mutta nämä MAT:in takit on kyllä helppo pukea. Varsinkin tuo baby-malli, kun vetoketju tulee huppuun asti.
  Kiristyssysteemiä takissa ei tosiaan ole. Kuva ehkä hieman vääristää, sillä luonnossa takki ei pojan päällä mitenkään liian leveältä näytä. Mahtuupahan sitten kunnolla vaatetta alle, kun kuvaushetkellä takin alla on pelkkä trikoopaita.

 12. Vastaa

  maija

  Kerrotko Heini vielä mistä olet takit ostanut?

 13. Vastaa

  Elina K

  Sitten kun alla on henkselilliset toppahousut niin ei sinne väliin jää niin paljoa tyhjää, että lumi olisi mennyt takin sisään. Noissa isommissahan on (ainakin viime talvena oli) lisäksi selässä kuminauhakuja, joten voi kiristää hieman selän kohdalta jos olisi liian väljä.

  Luulen, että riippuu lapsesta kuinka helposti sujahtaa päälle. Notkea lapsi pukee tuon jopa nopeammin kuin “tavallisen” takin, jäykemmän/pienen lapsen kanssa voi mennä kauemmin.

 14. Vastaa

  Heini

  Maija,
  tilasin takit Briteistä, kun on siellä hieman halvemmat ja tulee kohtuullisilla postareilla.
  Ruskea takki on täältä:
  http://www.kenmarkids.co.uk/
  (Täällä olis silloin kun tilasin kaikki takit alessa)
  Ja sininen takki on täältä:
  http://www.peaceandjam.co.uk/
  Näitä takkeja löytyy useammistakin brittikaupoista ja googlettamalla löytyy usein myös erilaisia alekoodeja kauppoihin.

  Elina K,
  mä ajattelin myös hankkia henkselilliset toppahousut näihin, joten lumi pysyy varmasti loitolla. Pihaleikkeihin meilläkin on sitten haalarit, joten nämä takit pääasiassa “parempaan menoon”. Isommissa takeissa tosiaan on se kiristysmahdollisuus takana.

 15. Vastaa

  Elina K

  Briteissä ei lastenvaateista makseta arvonlisäveroa, joten siellä lastenvaatteet on yleensä sen parikymmentä prossaa halvempia kuin Pohjoismaissa. Mitenkähän Suomessa saisi tuollaisen arvonlisäverottomuuden ajettua läpi eduskunnassa? Tai että posti laskisi hintojansa?

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *