Ipanoiden kivat kesäjutut

11/05/2009

hoksauskerroin_lo.jpg

hoksauskerroin_loHoksauskerroin on täynnä naurattavia juttuja, kiperiä tehtäviä ja kivaa tekemistä alakoululaisille.

Kivoin tehtävä oli Yhdyssanavisiot, joissa pitää kuvista muodostaa yhdyssana: mikä tulee siitä, kun vierekkäin ovat 12+5=17 ja kaktus, jonka vieressä on varjo. No tietysti laskuvarjo! Toinen hassu oli Kielikikkailu, jossa pitää selittää lauseita ainakin kahdella tavalla. Mitä tarkoittaakaan “Ei maksa vaivaa”?

Tietokirjailija Pia Mäkinen on tehnyt useita kiitettyjä peli-, leikki- ja askartelukirjoja. Kirsi Lappalainen on julkaissut visailutehtäväkirjoja sekä noin 35 erilaista puuha- ja värityskirjaa. Kuvitus on Juhana Salakarin.

seikkailijan_puuhakirja_loMauri Kunnaksen uusi Seikkailijan puuhakirja tarjoaa puuhaa vähän pienemmälle. Kirjassa kuusivuotiasta riemastuttivat Kunnaksen kirjoista tutut kaverit, mutta mustavalkoisuus ärsytti. Kuvista oli vaikea löytää yksityiskohtia, eivätkä ne “oo kivannäköisiä!” Aikuisenkin silmään hauskat yksityiskohtia tulvivat kuvat eivät mustavalkoisina pääse oikeuksiinsa.

Labyrintit ja numerosta numeroon -tehtävät olivat suosikkeja, mutta liian vaikeita pikkuveljelle. Kustantajan suositus -yli viisivuotiaille- pitää hyvin paikkansa.

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *