Jos ostaisin vaunut nyt

19/06/2010

vaunut202.jpg

Meille ei oikeasti tarvita vaunuja, mutta joskus niitä on ihanaa vähän vilkuilla. Jos ostaisin vaunut vauvalle nyt, olisivat kriteerit vähän erilaiset kuin edellisellä kerralla.

 • Hiekkatiellä ja metsäpolulla ja umpihangessa hyvin kulkevat
 • Kaatumattomat, vaikka isompi kiipeää sivulle roikkumaan
 • Tarpeeksi korkea työntöaisa, kuitenkin säädettävä
 • Tilava nukkumatila, päiväunet ovat maistuneet ulkona pitkään
 • Hyvin suojaava kuomu ja jalkapeite
 • Autoon tarvitsee oikeasti pakata aika harvoin, joten painolla ja koolla kokoontaitettuna ei ole niin suurta väliä
 • Kaupunkireissuille olisi kantoliina ja matkarattaat

Mitä löytyi?

vaunut20
Crescent Classic täyttää ehdot ja näyttää hyvältä. Monissa testeissä menestynyt, Ruotsissa supersuosittu. Laadukas ja tyylikäs.

vaunut201

Brio Happy Kombi. Perusyhdistelmät kaikilla muilla tarpeellisilla ominaisuuksilla, paitsi heittoaisa puuttuu. Ei pakko-saada väriä, ja vähän kulmikas ulkonäkö.

vaunut2010

Ora Saaga olisi myös mainio maalle, metsään, tuuleen ja tuiskuun. Meillä on ollut Oran Mallat jo toista sukupolvea -kestää ja kestää. Bonuksena saa itse valita sisäkankaat. Mutta ehkä jotain puuttuu. Ainakin kunnon kuvat valmistajan sivuilta.

vaunut20101

Teutonian Mistral on kaunis ja kätevä. Väri- ja rengasvaihtoehtoja riittää, kuin myös lisävarusteita.

Taitaisi tulla vaikea valinta, onneksi ei tarvitsekaan. Mitkä vaunut sinä ottaisit juuri nyt?

Kuvat valmistajien

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

19 Comments

 1. Vastaa

  maiju

  Ilmakumipyörät lisäisin listalle jos meille tulisi nyt uudet vaunut. Ne on ihan ehdottomat “muhkuraisilla” teillä:)

 2. Vastaa

  Laura

  Heh, nää on niin yksilöllisiä juttuja, noi olis kaikki mun ehdoton ei-listalla. Siis hyviä kärryjä kaikki, mutta aivan liian massiivisia pienikokoisen kaupunkiäidin tarpeisiin 🙂 .

 3. Vastaa

  Sari

  Maiju, ihan totta!
  Eikä tosiaan ihan ykkösvalintoja kaupunkiin ja julkisiin. Niistä sitten toinen juttu by Laura 🙂

 4. Vastaa

  Stine

  Mä ottaisin noi Teutonian Mistralit (siis ihan kaikista vaihtoehdoista). Heittoaisalla, ilmakumipyörillä, vaaleanpunaisena 🙂 . Nyt kuitenkin kärrytellään Brion liiloilla Raceilla, jotka nekin oikein toimivat ja hyvät ja täysin riittävät 2-vuotiaan tarpeisiin.

 5. Vastaa

  Miisku

  Kolmannella vaununostokerralla minullakin oli samat vaatimukset kuin sinulle. Vajaa 2 v sitten ostin Herqules razor- rattaat kantokopalla , 4 laakeripyörällä enkä ole hetkeäkään katunut. Näillä on menty 20 cm lumihangessa, sohjossa, maastossa yli juurien ja kivien, säätöä löytyy pätkästä pitkään, ovat tukevat ja kuitenkin kevyet, plussana vielä superhieno limen väri ! Ehdottomasti hintansa väärtit pelit: ratasosa, jalkapeite + kantokoppa peitteellä yht 500 euroa enkä aio luopua näistä ennen kuin aivan pakko pakko 🙂

 6. Vastaa

  Kotiäitee

  Kun me muutimme kaupungista maalle, niin meni kiesit pariin kertaa vaihtoon ennen kuin löytyi se oikea. Liikun edelleen usein kaupungissa. Meillä ei matkarattaat ole täällä kotona ulottuvillani, vaan lähdemme julkisilla kaupunkiin. En muutenkaan tykkää hirmuisesti matkarattaita työnnellä. Halusin rattaat, jotka siis palvelee hyvin sekä kaupungissa että maalla. Plus menevät pieneen tilaan ja ovat silti isot ja tilavat isonkin taaperon nukutukseen.

  Lopulta vaihtoehdot karsiutui yhteen vaihtoehtoon eli Gesslein Futureihin. Teutonian Mistral S tai Bugaboot kaksilla pyörillä saattaisivat toimia myös. Tai Mutsyn Urban Riderit tai I’coon kääntyvillä isoilla pyörillä. Mutta ei puhettakaan että voisi ostaa vaunuja pelkillä pienillä kääntyvillä etupyörillä.

 7. Vastaa

  Annika

  Itse varmaankin valitsisin Emmaljungat, joissa pienemmät, kääntyvät pyörät edessä.

 8. Vastaa

  jadore

  Noista vaihtoehdoista en ottaisi mitään! Meillä on 2 vuoden aikana käynyt 7 vaunut, joista yhdistelmiä 3kpl. ( Dorjanit, Briot ja Emmaljungat) Vaikka kaikki ovat hyviä olleet, ilman vikoja ja toimineet hyvin tarkoituksessaan, niin ei ole Emmaljungan city crosseja voittanutta! Voi kun olisin ne ostanut ihan ensimmäisenä! 🙂

 9. Vastaa

  Krisse

  Mutsy Urban Riderit ostaisin jos nyt olisi tarvetta vaunuille.

 10. Vastaa

  Adeleide

  Mä taasen ottaisin tällä hetkellä Emmaljunga nitro cityt. Noi Brio happy kombit meillä oli meillä jossain välissä hetken ja en tykännyt yhtään! Olivat paikallisjunassa aivan liian isot, jousitus oli liian löysä makuuni ja lumi tuiskusi suoraan vauvan naamalle kun kuomu ei ollut kovin suojaava. Jos tämän kirjoituksen vaihtoehdoista valitsisin, niin ottaisin Teutonia Mistralit, mutta ihan kaikista vaihtoehdoista tosiaan ne Emmaljungat.

 11. Vastaa

  matomatal@

  Kaupungista maalle muuttaneena valitsisin edelleen Bugaboot<3 Tosin vaikka emme ihan hiekkateiden varrella asukaan, niin vaihdoimme talvipyörät ihan ympärivuotisiksi ja hyvin toimii! Eikä tarvii välttämättä matkarattaita ollenkaan, mahtuu hyvin autoon JA julkisiin ja onhan ne kivan näköisetkin. Esikoisella oli aikoinaan Gessleinin yhdistelmät ja en enää ikinä vaihtaisi niin isoihin vaunuihin/rattaisiin, vaikka muuttaisin pohjoisnavalle;)

 12. Vastaa

  Misupai

  Tällä hetkellä alla on Brion Kombit. Ne palvelevat juuri noilla maasto-lumi-sade-myrsky-eijulkinenliikenne-kriteereillä. Me lenkkeilemme pururadalla vaunuilla, käymme kaupassa – vaunuilla kesät talvet ja kaikki ruokaostokset. Eli jos nyt ottaisin esikoiselle, ottaisin Brion, Emmaljungan tai Oran yhdistelmät kovalla/pehmeällä kantokopalla ja ilmakumirenkailla kuten nytkin. Valmistajan ratkaisisi varmaan värivalikoima… Matkarattaat on sit erikseen. Asuinpaikka vaikutti paljon valintaan.

 13. Vastaa

  Pamela

  Vaihdoin itse pois Bugaboot Mountain Buggy Urban Jungleen…

 14. Vastaa

  pyllerö

  Noista esitellyistä ottaisin Crescentit tai Teutonia Mistralit, joista meillä useamman vuoden postitiiviset kokemukset. Mitään heikkoa en ole niistä löytänyt.
  Meillä oli harkinnassa myös Orat, mutta ne vaikutti mahdottoman painavilta. Briot omaan makuun vähän tylsät ja niistä puuttuu heittoaisa.

 15. Vastaa

  Beniza

  Ihan niinku mun lemppariaihe!
  Meillä on nyt esikoisen kanssa ollut käytössä Hartan Topline X -merkkiset/malliset vaunut. Koetin silloin vaunuja hankittaessa listata kaikki mahdolliset ominaisuudet joita vaunuilta toivoin ja noihin päädyin.. mm 4kpl isoa ilmakumipyörää, tilava istuinosa, heittoaisa, suojaava kuomu jne. Halusin vaunut jotka toimivat pitkillä lenkeillä, säällä kuin säällä,
  maastossa kuin maastossa..Toivon ainoastaan että joku fiksu olisi neuvonut ottamaan kovan kantokopan/erillisen kovan kopan
  kun oli kevät/kesävauva kyseessä. Pehmeä kantokassi oli aivan liian hiostava pojalle ja mielestäni muutenkin epäkäytännöllinen.
  Nyt koen että olen tullut lastentarvikekuluttajana kriittisemmäksi ja haluaisin vaunuilta myös ulkonäköä! Löytyykö vaunut jotka näyttäisivät yhtä makeilta kuin esim bugaboot mutta olisivat käytännöllisemmät? en halua ahdasta kuppi-istuinta (esikoinen ainakin ollut iso poika) ja haluaisin kunnon pyörät…ja travelsystem olisi kiva.. eli kaukalon kiinnitysmahdollisuus. Tuo Mutsy Urban Rider, minkä joku mainitsi on kivannäköinen, mutta siinä ei taida olla heittoaisaa..? No, kaikkeahan ei voi saada? Olen myös katsellut näitä sisaristuimellisia vaunuja nyt kun toivotaan sisarusta. Sillä markkinallakin on toivomisen varaa! Lisää vaunujuttuja! 🙂

 16. Vastaa

  Milla

  Mahtavaa, vaunujuttu! Meilläkin pohdinnassa uusi kulkupeli. Pitäisi löytyy Gessleinin yhdistelmille kepeämpi ratkaisu. Samoilla ketterillä ja tietysti kivannäköisillä kulkupeleillä pitäisi selvitä niin Pohjois-Helsingin maaseutuolosuhteista, julkisista liikennevälineistä kuin massiivisista kauppakassilasteistakin. Elikkäs mun listalle tärkeiksi ominaisuuksiksi tulevat isot pöyrät, ehkä vaihdettavat, kapeus, säädettävä aisa (meillä asuu majakka ja perävaunu) sekä iso ja kätevä tavarakori. Viimeksi mainittu onkin nykyisten pahin ongelma. Jutun vaunuista kiinnostavimmat olisivat Brion Happy ja Crescentin Classic vaunut, mutta Mutsyt alkoivat kiinnostaa kovasti myös. Tykkään Brion ulkonäön selkeydestä kun taas Crescent näyttää ihan maastopyörältä mikä ei kyllä tuo lisäpisteitä, ominaisuudet taas kyllä taas puhuvat puolesta…

 17. Vastaa

  anana

  Ostaisin samat jotka likalla oli, eli cc:n city crossit tai sitten pelkät Emmaljungan vaunut ja Scootterit perään -riippuu mihin aikaan vuodesta vauva syntyisi (ei, ei ole tulossa 😉 ).
  Vaikka olenkin paljon liikkuva city-äiti, en haluaisi missään nimessä pieniä tai kääntyviä pyöriä, eivätkä minun lapset näköjään mahtuisi pienenpiin vaunuihinkaan kuin muutaman kuukauden 😀

 18. Vastaa

  Krisse

  Benizalle tiedoksi, että Mutsyn Urban Ridereihin saa myös tuplaistuimen 😉

 19. Vastaa

  Päivi*

  Edelleen ottaisin Gessleinin Swingit, menee pieneen tilaan kasaan ja erillisjousitetut pyörät toimivat hyvin maalaisteillä.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *