Joulukorttiasiaa

26/11/2009

korttimini2.jpg

Joulunkortin suunnittelu ja toteutus kuuluu itselleni tärkeisiin jouluvalmisteluihin. Lapsiaiheiset kortit on toisille kauhistus, mutta meillä on ollut sellainen tapana lähettää esikoisen ensimmäisestä joulusta lähtien. Tosin meiltä joulukortti lähteekin vain kaikkein rakkaimmille ja läheisimmille, joten henkilökohtainen valokuva lapsista on itseasiassa odotettu juttu ja on varsinkin kaukana asuvien ystävien mieleen.

Joka vuosi joulun pikku hiljaa lähestyessä kehittelen kuningasideaa kortin aiheeksi välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä. Nelihenkisen poikajoukon saaminen kivaan kuvaan tuntui mahdottomalta tehtävältä, joten tänä jouluna kortin pääosassa on perheemme juniori. Askartelemaan minusta ei ole, mutta kuvankäsittelystä tykkään ja sen avulla tämän vuotinen kortti syntyikin. Perinteistä tonttulakkikuvaa en halunnut, mutta ajatus vanhasta valokuvasta kiehtoi ja päätin toteuttaa sen Anne Geddes-tyyliin. Monesti olen käyttänyt kuvapalveluiden valmiita kuvakehyksiä, mutta tänä vuonna kortit painatin painotalossa, koska halusin saada korttiin vanhan valokuvan fiiliksen.

korttimini2

Meidän joulukortti vuosimallia 2009. Virallisissa joulukorteissa on vain henkilökohtaisempi tervehdys.

Minkälainen joulutervehdys teiltä lähtee postin matkaan tänä vuonna?

8 Comments

 1. Vastaa

  Sari

  Ihana sulojainen! Meiltä lähtee tänä vuonna hyväntekeväisyyskortteja ja kummeille ja suvulle välissä valokuvia. Saa nähdä onnistuuko “virallinen joulukuva” koko nelikosta…

 2. Vastaa

  Finette

  Meiltä lähtee tänä vuonna mv-valokuvakortti pojista ystäville ja sukulaisille, muille Unicefin kortit. Tuo “muille”-ryhmä on vähän epämääräinen, kun joka vuosi me saatu enemmän kortteja kuin lähetetty tai paremminkin saatu kortti – “Apua, niiltäkin tuli kortti, pitää viedä äkkiä postiin…”
  Olen myös kirjoittanut joulukirjeitä ulkomaille ja lisännyt saajoista omakuvia kuoreen (kesämuistoja). Joskus on askarreltu kortteja, milloin mitenkin, meillä kuvakortti ei ole itsestäänselvyys. Ja minusta kuva ei saa olla liian kliseinen joulukorttikuva. Semmoista en lähettäisi.

 3. Vastaa

  Saara

  Vau!! Epäilemättä nelikkoa vaikea saada kuvatuksi, kun mulle on tuottanut harmaita hiuksia jo kahden villiviikarin kuvaaminen. Voipi olla, että tänäkin vuonna postiin lähtee vain kaupan kortit, kun esikoinen pistää aina lekkeriks, kun yritän saada kuvaa :/ Joka vuosi haaveilen myös itse askarrelluista korteista, mutta niin ne aina vaan jää tekemättä..

 4. Vastaa

  Meeri

  Meiltä lähti viime vuonna joulukortit noin parille kymmenelle tutulle/lähisukulaiselle, lapsen kuvalla. Tänäkin vuonna noudatamme rutiinia, kuvauskin onnistui jotenkin ihmeen helposti tänä vuonna.

 5. Vastaa

  matomatal@

  Ihanainen enkeli:)
  Meillä on lasten syntymän jälkeen lähetetty muistaakseni joka joulu kortti, jossa on lapsen/lasten kuva. Nämä siis kummeille ja mummeille, muille ystäville sitten Unicefia tmv. Välillä on otettu vähän perinteisempi tyyliin lapset pötköttää lampaantaljalla, välillä ei niin perinteinen kuten esim vauvauintikuva. Punainen uikkari oli ihan jouluinen;) Tänä vuonna mies ilmoitti jo hyvän aikaa sitten että kaikkia kolmea hän ei sitten aio samaan kuvaan alkaa houkutella, mutta minä yritän nyt pitää kameraa hollilla koko ajan jos saisin näpättyä vauhdissa jonkun hyvän kuvan. Kuten viime vuonna, kun ihan muuten vaan otettiin valokuva eräänä erittäin lumisena päivänä lumiukon teon jälkeen. Ja tulikin muuten ihanan talvinen kortti joka sai kehuja osakseen myös perinteisten lapsi-joulukorttien vastustajalta!

 6. Vastaa

  matomatal@

  Ai niin, minulla on muuten tapana säästää saamamme joulukortit seuraavaksi vuodeksi (pidän niitä joulukoristeiden kanssa samassa paikassa) ja siitä onkin helppo tsekata kenelle kaikille kortti tänä vuonna lähtee:) Mua ei haittaa jos me lähetetään joka vuosi kortti jollekin joka ei ikinä meillä lähetä (kaikilla kun ei ole tapana kortteja lähettää:) , mutta kaikille jotka ovat meitä muistaneet, haluan ehdottomasti tehdä saman.

 7. Vastaa

  Lensku

  Oi, aivan ihana kortti. Meilläkin mentiin viime vuonna ihan Paint-linjalla, kun ei tonttulakkia omistettu niin ihan piirsin valokuvan päälle hauskasti tytölle lakin ja pehmolelukoiralle poronsarvet :D. Ja hieno siitäkin tuli. Tänä vuonna jännitetään miten saan tuon termiitin pysymään aloillaan sekuntiakaan, ja mitä mielenkiintoista joulupalloista kuusen koristenauhaan sitä sitten laittaisi hänen käpisteltäväksi… Nähtäväksi jää, tässähän tulee jo kohta (taas) kiire…

 8. Vastaa

  marjuli

  Tämä on tosi suloinen kuva ja hienosti muokattu, itse en osaisi! Meillä lähti aina ennen lasta itse kuvatut eläinkortit, lapsen myötä lapsesta ja tai elukoita. Tänä vuonna paras kuva sattui olemaan sellainen, jossa tyttö halaa koiraa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *