Kaappien siivousaika

22/01/2011

IMG_0239-224x300.jpg

IMG_0239Olen menossa huomenna Waltterin kirpputorille myymään poikien vaatteita ja kenkiä.

Lähinnä olis tarjolla kokoa 92-98 ulkovaatetta ja kenkiä kokoa 24-25 sekä jotain isompaa Rasmuksen vaatetta.

Huh, vaikka olen yrittänyt viime aikoina järkeistää lastenvaatteiden hankkimista, niin silti tuntuu, että kaapit pursuilevat.

Onko muilla keväinen siivousvimma jo iskenyt? Ja kiinnostaisi myös, laitatteko huutikseen, kirppikselle, kierrätykseen kavereille vai miten teette pieneksi jääneille vaatteille ym.?

Kivaa viikonloppua kaikille! t. Laura

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

24 Comments

 1. Vastaa

  mari

  Siivousvimma on iskenyt, pakko saada kaappeja (ja myös niitä sängynaluslaatikoita) tyhjemmäksi. Kirppispöytä Rekolan Villalyhdystä varattu helmikuun alkuun :).

 2. Vastaa

  Riikka

  Mä kävin just tänään täydentämässä myynipöytääni Villa Lyhdyssä.
  Olen nyt kolmen vuoden ajan myynyt siellä poikien pieneksi jääneet vaatteet, kengät, asusteet..yms. Toki jotain menee huutikseenkin.

  Suosittelen Villa Lyhtyä lämpimästi. Oma myyntini on joka kerta ollut 400-500e. Ja vien tavaraa kaksi kertaa vuodessa.
  Meillä kyllä tulee niin paljon vaatetta, ja paljon on ns merkkivaatettakin ja sitten kun ne vielä vaivautuu silittämään niin johan kauppa käy!
  Kesällä meille tulee kolmas joten jatkossa tavaraa on entistä enemmän ja aion jatkossakin viedä VL meidän ylimääräiset kimpsut ja kampsut. Kurkatkaa ihmeessä. http://www.villalyhty.fi, sijaitsee Vantaan Rekolassa. Asumme tässä Espoon Ikean läheisyydessä ja vähän sinne on ajomatkaa, mutta sen vaivan näen kun tiedän että sieltä lastentarvikkeet menee taatusti kaupaksi vrt. esim Akseliin espoossa..

 3. Vastaa

  Sari

  Hei Mari!

  Oletko aikaisemmin myynyt tuolla Villalyhdyssä? Paikka on harkinnassa, joten kokemuksia kuulisin mielelläni!

  Sari

 4. Vastaa

  mari

  Sari: muutaman kerran olen myynyt vanhoissa tiloissa Villalyhdyssä ja muutaman kerran uusissa tiloissa. Kuten Riikallakin, myynti on ollut semmosta 400e luokkaa. Viime kerralla listasin kaikki tavarat ihan mielenkiinnosta, eikä mitään hävinnyt. Kahdesti vuodessa mullakin on pöytä ollut. Ja huutiksessa olen tähän saakka kaupannut ticketit, me&i:t, ym “merkkivaatteet”, eli pääasiassa ihan perus hm, lindex arkivaatetta on villalyhdyssä ollut myynnissä. Itse olen aika kovat hinnat alkuun laittanut ja käyn loppuviikosta aina hintoja laskemassa. Viimeksi kannoin kotiin todella vähän tavaraa, eli erinomaisesti kävi kauppa.

 5. Vastaa

  Violette

  Siivousvimma on iskenyt totisesti, ja tällä kertaa kamaa lentää pois rankalla kädellä. Talvikampetta on koossa kaksi täyttä Ikean isoa kassillista ja kesäkamaa kaksi pahvilaatikollista. Syys-/talvi-/kevätvaatteet pitää saada nyt ensin pois, mutta lisäksi on muuta lastentarviketta. Edellisten innoittamana taidan nyt ottaa selvää tuosta Villa Lyhdystä. Waltterilla en ole koskaan käynyt, mutta siinäkin olisi vaihtoehto.

 6. Vastaa

  Kotiäitee

  Tänään kävin meillä tyttösen vaatelipastoa läpi ja tarkoitus olisi lähipäivinä käydä pojankin vaatekaappi läpi.

  Meillä kierrätän oikeastaan aika pitkälle vaatteet. En ole tähän mennessä vielä mitään myynyt pois. Viimeksi tänään hain veljen vanhoja perushousuja siskolle varastosta ja yökkäreitä samoten 🙂 . Kotivaatteina käytetään aika sekaisin tyttömäisempiä ja poikamaisempia vaatteita lapsukaisilla ja sitten vähemmän kotoa pois lähdettäessä olen aika tarkka, että yleisilme on tyttömäinen tai poikamainen, etten minä saa traumoja siitä, että mummelit tulevat tytöttelemään tai pojattelemaan toista merkkiä olevaa lapsukaista 😉 .

 7. Vastaa

  Sari

  Kiitos Mari ja Riikka! Taitaa lähteä pöytä varaukseen.

 8. Vastaa

  Irene

  Keväinen kaapinraivaus into on tosiaan iskenyt (ja valitettavasti samalla tulee ihania uusia mallistoa esille 😉 että ei ne kaapit kyllä tyhjene).
  Meillä vaatteet kierrätetään suvun muille jäsenille ja kummilapsille. Löytyy onneksi juuri oikeankokoisia odottajia.

 9. Vastaa

  pipsa

  Minulla on live kirppis kerran kuussa tai kerran kahdessa kuussa. Siinä välissä myyn koko ajan huutonetissä parempaa/merkkivaatetta.
  Kaapit on aina tip tpo ja jos jotain ostan, jotain vanhaa menee tilalta kirppispussiin

 10. Vastaa

  Rita

  Kerro Pipsa lisää tuosta live kirppiksestä! Mitä se tarkoittaa käytännössä?

  Aiemmin, kun asuttiin Jyväskylässä, pidin kirppispöytää Vekaratorilla ja olin tosi tyytyväinen myyntiin. Ihan huippu paikka kaikinpuolin! Muutettiin nyt pienemmälle paikkakunnalle. En ole vielä kerennyt tutustua paikallisiin kirppareihin enkä tiedä missä sitä nyt myisi lastenvaatteita pois. Kolmen lapsen jäljiltä niitä kertyy aika paljon!
  Tuntuu vaan aina aika työläältä nuo kirpparit ja huutikset. Oma hommansa hinnoitella vaatteet ja roudata kirpparille, tai näpytellä nettiin ja postittaa. Miten se vaatteiden shoppailu onkin niiiiiiiiiin paljon mukavampaa, kuin sitten vanhoista eroon hankkiutuminen!! 🙂

 11. Vastaa

  Riikka

  Kerrothan Laura miten kauppa kävi? Olen ajatellut kanssa varata pöydän ja viedä omia ja miehen vaatteita myytäväksi..

 12. Vastaa

  Heli

  Minä olen vähän yllättynyt Villa Lyhdyn suosiosta. Itse asun aika lähellä ja käyn siellä jonkin verran – en kovin usein, koska en juuri koskaan löydä sieltä mitään. “Villa Lyhty – hinnat” ovat jo käsite eli aika korkealle hinnoiteltuja tuotteita siellä on. Joskus jotain löytyy sopuhinnallakin. Tänään ostin esikoiselle sisäpelikengät 2 eurolla.
  Itse olen pari kertaa ollut Villa Lyhdyssä kassalla, kun tuottoja ovat tilittäneet ja silloin he saivat n. 70 euron tuottoja. Yksi ystäväni saa siellä yleensä 120-170 euroa kahdesta viikosta (hänellä myynnissä esim. kestovaippoja, imetyspaitoja, merkkivaatteita). 400 euron tuotto kuulostaa hurjalta, on varmaan paljon merkkivaatteita ollut myynnissä.
  Itse olen myynyt esim. MLL:n kirppareilla, Myyrmäkihallissa ja sitten eri itsepalvelu-kirppareilla.

 13. Vastaa

  Riikka

  Omalta kohdaltani voin ainakin sanoa että meidän lasten vaatteet ovat aina todella hyväkuntoisia, ei nukkaa, tarhoja tms. Joten toki hintakin esim paidasta ja housuista on noin 3-5e. Toiset pyytää samaa aivan kulahtaneista vaatteista, joita en tosiaan omille lapsilleni pukisi vaikka ilmaiseksi saisin. Mulla oli ollut kahden päivän myynti 180 ja 43 myytyä tuotetta, kunnes sitten vein lauantaina saman satsin määrällisesti tavaraa kun aloituspäivänäkin. Ja kuten aiemminkin mainitsin niin on merrkivaatetta;Dunsilta, Me&i:lta, Nova staria, Ticketiä, gantia, hilfigeriä, eli tokihan noista voi hieman enemmän pyytää kun henkka maukan, lindexin tms. vaatteista.
  Nyt pitäs vielä keksiä hyvä kirppis jonne kuskataa meidän aikuisten vaatetta, sitä kun on…

 14. Vastaa

  Laura

  Kiva kun on jo muitakin kevätsiivoilijoita liikenteessä. Tänään oli kyllä melko heikko kirppispäivä, mutta pääsin sentään yhdestä Ikea-kassillisesta vaatetta eroon.
  Riikka: merkkivaatetta saa ihan ok kaupaksi, mutta hintojen täytyy olla kohtuullisia ja tuotteiden siistejä, niin kuin teillä varmasti onkin.

  Ajankohta kannattaa valita huolella. Edellisellä kerralla oltiin maaliskuun alussa ja se oli tosi hyvä aika. Nyt oli varmaan vielä alennusmyyntien vaikutusta ja väkeä melko vähän liikkeellä.

  Tässä linkki waltterin varausjärkkään:
  http://www.kirpputori.com/varaus

 15. Vastaa

  Aarni

  Hei!
  Meidän oma Rasmus tarvis juuri tuota kokoa ulkovaatteita, joten jos kiinnostaa kaupata kuvien kera sähköpostitse,ni ota yhteyttä =)

 16. Vastaa

  matomatal@

  Ääh, siivousvimma…harvoin iskee meikäläiseen, mutta vaateshow pyörii aina:D Pääasiassa myyn huutiksessa, vaikka onhan siitä oma vaivansa, mutta olen todennut että siellä saa paremman hinnan lasten vaatteista (etenkin ulkovaatteista ja merkkikamasta) kuin kirppiksellä. Välillä on pidempiä taukoja myynnissä ja sitten taas pari kolme kuukautta täysi rähinä päällä!

  Meillä on säilytystilaa ruhtinaallisesti mutta melko ruhtinaallisesti on tuota vaatettakin kolmella lapsella, joten koko ajan tekee mieli myydä pieneksi jäänyttä pois -uusien alta;) Nyt on hyvä tilanne siinä mielessä että isoimman vaatteet saa melkein saman tien keskimmäisen käyttöön, mutta sitten onkin pidempi väli ennen kuin pienin kasvaa muilta pieneksi jääneiden kokoiseksi. Ja kun tuo pienin on vielä ns väärän vuodenajan lapsi verrattuna kahteen isompaan, niin valitettavan usein hänelle on esim sandaalit sopivia tammikuussa ja vastaavasti talvihaalarit heinäkuussa:/

  Huutismyyntiä kannatan siksikin, että kirppikselle pitää kuitenkin olla vähän enemmän vaatetta myytäväksi yhdellä kertaa, mutta etenkin pienimmälle pieneksi jääneet haluan_saman_tien pois nurkista ja siksi niitä listailenkin huutikseen useammin kuin teen täsmäiskun kirppismyyjänä.

  Meidän lähistöllä on yksi lastentarvikekirppis, jossa välillä tekee hyviäkin löytöjä, mutta välillä siellä on kyllä ihan poskettomia hintapyyntöjä ei-enää-niin-kovin hyväkuntoisista vaatteista. Perinteiseen kirppikseen verrattuna huono puoli on se, että ostajana en pääse yhtään tinkimään hinnoista, mutta toisaalta ymmärrän itsepalvelukirppiksen helppouden myyjän kannalta.

 17. Vastaa

  Susanna

  Mä myyn aika paljon Huutiksessa lasten vaatteita. Mulla on neljä lasta ja laitan yleensä yhden lapsen pieneksi jääneet vaatteet kerralla myyntiin eli samaa kokoa on sitten paljon. Olen huomannut, että tuolla tavalla saa myytyä parhaiten ja minulle on tullut muutamia vakiostajiakin huutiksen kautta ja heidän kanssaan käyn suoraankin kauppaa. Pienimmän lapsen vaatteet myyn pakettina yhdelle ystävälleni lähes kaikki. Myytäväksi meiltä lähtee vain priimaa, kulahtaneemmat annan tarvitseville tai vien uff:n laatikkoon. Tahraiset, reikäiset ym. menee räteiksi ja sitten roskiin.

 18. Vastaa

  Rose

  Riikka: minkä kokoista aikuisten vaatetta sulla olisi myytäväksi 🙂 ?

  Mulla on kaksi lasta, tyttö ja poika, ja toisinkuin Kotiäiteellä niin meillä ei isommalta pojalta mikään kierrä tytölle. En vaan osaa laittaa hänelle pojan vanhoja vaatteita, en mitään!

  Joten vaatehullun äidin lapsilla on koko ajan huutiksessa jotain myytävänä. Mutta ei meilläkään kaapit tyhjene, uutta tulee myös koko ajan. Nyt on ollut kauhea kasvupyrähdys molemmilla lapsilla, yksi koko jää nyt pieneksi kummallakin. Hyvin huutiksessa kauppa käy, aika paljon meillä on käytössä Nextiä, Hilfigeriä, Lindexiä…

 19. Vastaa

  Noora

  Huutikseen olen silloin tällöin laittanut toppavaatteita ja kestovaippoja, muuten on mennyt vaatteet UFFille. Nyt kokeilen pieneksi käyneiden lastenvaatteiden myyntiä Vekarakirppiksellä http://www.vekarakirppis.fi/

 20. Vastaa

  Riikka

  Rose: Olen itse kokoa S/M ja mies vastaavasti M/L 🙂

 21. Vastaa

  Rose

  Riikka, millaista vaatetta sulta olisi itseltäsi lähdössä kiertoon 🙂

 22. Vastaa

  Sari S.

  Mä en myöskään ymmärrä Villa Lyhdyn suosiota. Hyvä idea, mutta jotenkin se toteutus ontuu. Epäsiisti paikka, ja suurin osa pöydistä täynnä “lumppua”. Toisaalta jos siellä myy hyvää tavaraa, niin menee varmasti kaupaksi, koska muissa pöydissä ei ole kilpailua. Toinen lastenkirppis on Helsingissä, Vekarakirrpis, ja siellä on enemmän merkkituotteita myynnissä. Lisäksi tila on siisti. Vekarakirppis on Kumpulassa.

  Helsinkiin ollaan avaamassa uutta isoa lastentarvikirppistä Konalaan. Toivottavasti se lunastaisi lupauksensa ja siitä tulisi hieno. Sillä on blogi http://budjukka.blogspot.com/

  Joo ja Akseli Mankkaalla on myös hyvä. Siellä käy paljon porukkaa. Ja myynnissä on paljon merkkitavaraa.

 23. Vastaa

  Päivi*

  Mä otan kerran vuodessa kirppispöydän, ja kärrään sinne lastenvaatteet. Periaatteena on päästä eroon eli hinnat sen mukaan, ja hyvin on kauppa käynytkin. Merkkivaatteita ja mekkoja myyn toisinaan netissä.

 24. Vastaa

  Heli

  Villa-Lyhdystä vielä. Pari kertaa (1. max 80 cm senttisiä ja toinen kerta max 98 senttisiä) olen poikani siistejä hyväkuntoisia vaatteita myynnyt (osa ns. merkkiä ja osa lindexiä ja hm) ja tuotto ollut yli 400 euroa lyhdyssä viikossa (rekkipöytä). Tokalla kerralla oli kyllä myös leluja ja kirjojakin myynnissä (yhtään niistä ei tullut takaisin).

  Huutikseen olen jaksanut näpytellä ns. tosi varmat Ruskovilla, Reimatec yms. Kavat talvikengät yms. jotain .Brio vaunut, turvakaukalo jne. yksittäisiä arvokkaampia. Tavaroista ja vaatteista arviolta noin 1/4 menee lahjoituksiin (ja varmaan 1/4 osa ihan lumpuiksi).

  Lyhty meille lähim pänä. Itse löysin sen odottajana, tykkäsin myös vanhasta tilasta enemmän. Tuusulan Bella Casassa pyörähdin viikonloppuna. Ihan ok, musta saisi olla isommat tilat. Akseliin pitää piipahtaa sitten kun työelämä kutsuu.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *