Kesälomaan on enää muutama kuukausi

21/03/2018

pexels photo 164201 1 - Kesälomaan on enää muutama kuukausi

Suomi valittiin viime viikolla YK:n onnellisuusraportissa maailman onnellisimmaksi maaksi. Tämä oli hieno uutinen. Jotenkin siitä tuli itsekin onnellisemmaksi tämän uutisen luettuaan. Ja erityisen onnellinen olen kun kesälomaan on enää muutama kuukausi. Nyt alkaa tosin jo se koululaisen kesäloman ohjelman ja hoidon sumpliminen. Jos arki on lapsiperheissä aikatauluttamista ja sumplimista niin aikamoinen palapeli tuo koulujen kesäloma on myös monessa perheessä. Kesäleirien ja –kerhojen hakuajat alkavat pian ja täytyy olla valmiina jo katsottuna mihin haluaa. Viime kesä oli meidän perheessä eka koululaisen lomakesä ja missasin kaikki leirien ja kerhojen ilmoittautumiset. Heräsin tyyliin toukokuussa siihen että lapsi voisi mennä jonnekin järjestettyyn tapahtumaan kesäkuussa. No kaikki oli jo täynnä. Tästä oppineena olen valppaampi tänä vuonna.

pexels photo 413960 - Kesälomaan on enää muutama kuukausi

Olemme onnellisessa asemassa että molemmat isovanhemmat voivat auttaa myös kesällä lastenhoidossa kun itse ollaan töissä. On kuitenkin kiva pitää myös perheen yhteistä lomaa. Pidetään jo kesäkuussa perheen ensimmäinen yhteinen lomaviikko. Suunnataan ensimmäistä kertaa Kreikkaan, jossa kohteena Zakinthos. Bongasin Aurinkomatkojen messutarjouksista tämän kohteen ja kuvien perusteella vaikutti tosi ihanalle. Hotellissa on iso allas ja meri lähellä. Saarella on paljon aktiviteetteja lapsiperheille kuten iso vesipuisto. Me ei olla koskaan oltu perheen kanssa pakettimatkalla. Nyt halusin helpon matkan mihin kuuluu lennot, hotelli ja kuljetukset, eikä itse tarvitse järjestellä mitään. Nyt vaan mennään ja nautitaan.

pexels photo 164201 1 - Kesälomaan on enää muutama kuukausi

Jonkun verran meidän kesään kuuluu Siennan jalkapalloturnauksia. Haaveissa olisi kuitenkin lähteä autoilemaan Etelä-Ruotsiin ja Tanskaan. Tanskassa kohteena olisi Legoland. Ollaan käyty Englannissa Legolandissa (juttu löytyy täältä) mutta Tanskan Legoland olisi kiva myös nähdä. Nämä suunnitelmat ovat vielä vaiheessa, mutta toivottavasti saadaan onnistumaan. Jos sinulla on hyviä vinkkejä Etelä-Ruotsiin ja Tanskaan niin laita kommentteihin.

Kuvat Pexels.

Tässä Sarin perheen Tanskan lomia muutaman vuoden takaa:

Suuntana Legoland

Autolomalla Tanskassa osa 1

Autolomalla Tanskassa osa 2

Kööpenhamina ja Legoland

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

2 Comments

 1. Vastaa

  Hanna

  Viime kesänä autoiltiin Tanskassa ja ihastuttiin kovasti Givskud zoohon, joka on safarityyppinen eläintarha. Rannikkokin oli tosi ihana Legolandin ruuhkien jälkeen, muutenkin Tanska oli kyllä autoiluun ihan mahti maa!

  1. Vastaa

   Ullis

   Kiitos vinkeistä Hanna. Eläintarhat toimii aina 🙂

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *