Kesäteatterissa: Tirlittan

08/08/2015

IMG_3074.jpg

Oiva Paloheimon 1950-luvulla ilmestynyt Tirlittan on siirtynyt meillä jo kolmannen polven kirjahyllyyn ja siihen liittyy niin minun kuin äitinikin lapsuusmuistoja. Tänään kävimme (ehkä) luomassa niitä kolmannelle polvelle, kun ajelimme Laajasaloon Kylämetsä ry:n kesäteattteriin Vaaleanpunaisen huvilan pihapiiriin. Paikka on todella idyllinen ja ihana lastenteatterille. Esitys levittäytyy ympärille, ja meri ja luonto tuovat siihen oman lisänsä (tänään myös Weekend Festival taustoitti hieman).

Tirlittan on pieni tyttö, jonka kotiin salama osuu ja koko perhe taloineen lentää taivaan tuuliin. Tirlittan jää yksin ja yrittää selviytyä parhaansa mukaan. Häntä syytetään varkaaksi, hänet vangitaan, hän karkaa ja saa meilkein kodin. Hänen ansiostaan hautausmaa muuttuu iloisemmaksi paikaksi ja rouva Luuvalo saa apua, mutta silti hän on kovin yksin. Viimein hän pestautuu sirkukseen trapetsitaiteilijaksi ja…

No, se jääköön salaisuudeksi.

Näytelmä kestää väliaikoineen noin kaksi tuntia, mikä oli pienimmille selvästi hieman liian kauan, mutta toisaalta tuolla on tilaa kuljeskella ja katsella välillä muutakin, eikä se haittaa muuta yleisöä. En muistanut enää, että Tirlittan rukoilee usein, eikä se minua haitannut, mutta oli ehkä vähän turhan irrallinen ja vanhahtava elementti. Jotkut kohtaukset olisivat voineet olla tiiviimpiä, jotta kokonaiskesto olisi kohderyhmälle sopivampi.

Lavastus ja puvustus oli todella hieno ja kekseliäs! Puvut olivat todella värikkäitä upeita ja vaihtuivat tiuhaan. Alueen rakennuksia käytettiin hienosti hyväksi ja tulipalo oli mainio.

Suosittelemme! Väliajalla voi ostaa pientä syötävää ja juotavaa ja istahtaa keinuun katselemaan merelle. Tirlittanin voi nähdä Laajasalossa vielä huomenna, ja Taiteiden Yönä Tapaninvainiolla. Lisätietoa löytyy täältä.

 

IMG_3074

IMG_3077

IMG_3078

IMG_3083

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *