Kevään kuuma katumuoti

09/02/2018

streetwear - Kevään kuuma katumuoti

Jo alakoululaiset pojat haaveilevat kuumimmista katumuotimerkeistä, joista harvaa (vielä) edes saa junnukokoisina. Tubettajien ja muiden starojen muoti tarttuu ja alakoululaisillakin on haavelistalla Guccia, Supremea ja Yeezyt. Muotimaailma on tarttunut toiveeseen ja huhujen mukaan ensi kesän Supreme-mallistossa saattaa olla jotakin lapsille sopivaa. Näissä hypemallistoissa on vain se vika, että niitä on aina saatavilla todella rajatusti ja uudet dropit myydään loppuun sekunneissa eikä lisää tule. Siksi hype.

Lapsille on koko ajan enemmän omia mallistoja. Aika monen tenavan jalassa on Converset, Niket tai Vanssit, Adidakseen voi pienenkin pukea päästä varpaisiin. Näitä samoja käyttävät myös vanhemmat ja ehkä siksi nuoriso etsii jotakin muuta. Teinit ovat aina halunneet erottua, mutta aikuisen silmiin suurin osa näyttää toistensa kopioilta. Tarkka teinisilmä erottaa silti kuumimmat jutut: tuolla menee Yeezyt, tuolla on Supremen paita.

Maailmalla kuuma juttu on lapsillakin japanilainen Bape. Lastenmallistoja himoitaan ja odotetaan. Aasian ja Amerikan suosikkia saa Euroopassa vain Lontoon Selfridgesistä ja Pariisista. Teineillä näitä näkee Helsingissäkin.

bape spring summer 2018 collection baby milo 1 - Kevään kuuma katumuoti bape spring summer 2018 collection baby milo 12 - Kevään kuuma katumuoti

 

181035M202002 4 - Kevään kuuma katumuoti

Myös trenditietoisten nettikauppa SSENSE on ottanut myyntiin ensimmäisen lastenmalliston. Balenciagan hupparin saa päiväkoti-ikäiselle 250 eurolla.

Minulla kokemusta on jo teinin lenkkareiden ja hupparin ostamisesta. Ei ole helppoa tämäkään.

kuvat valmistajilta

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

2 Comments

 1. Vastaa

  maija78

  Sä olet Sari ihan huikea kirjoittaja. Me ollaan miehen kanssa naurettu kippuralla teidän lenkkari ja huppari-ostoksia
  ja samaistutaan noihin T-Ä-Y-S-I-N.
  Luetutettiin nämä jutut myös esikoispojalla joka vaan pyöritteli silmiään ja ilmoitti että jos HÄN ei olisi ajan hermoilla, me puettais hänet edelleen po.pin vaatteisiin…
  No oisko se kamalan paha, raidat on aina muodissa?

  1. Vastaa

   Sari

   Kiitos Maija! Mitähän seuraavaksi joutuu shoppailemaan 😀 ?

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *