Keväinen koulunpiha sunnuntaina

27/03/2017

kevat3 - Keväinen koulunpiha sunnuntaina

Sunnuntaiksi oli luvattu kevätsäätä ja aurinkoa, ja oli aikamoinen pettymys kun raskaat pilvet peittivät taivaan. Tytön treenit ovat sunnuntaina aamupäivisin ja kävimme odotellessa keräämässä viikon ruuat marketista. Paluumatkalla pilvien raoista pilkisti jotakin sinistä ja iltapäivällä aurinko paistoi jo kirkkaasti. Mies pesi auton ja teininenätkin ilmestyivät ulos ihmettelemään valoa ja lämpöä. Pihan polkupyörärivistön pienimmät ja parhaat yksilöt kuvattiin ja laitetaan myyntiin, pari muuta lähtee kierrätykseen.

Kun kaikki oli tehty, mutta sisälle ei malttanut mennä, keksi kuopus lähteä näyttämään meille majaa, jota hän on rakentanut kavereidensa kanssa koulun pihaan. Suuri osa pihaa on vanhaa metsää, johon on tehty polku ja viime vuonna sieltä kaadettiin pois muutama laho puu. Oksat ja kannot jäivät lasten riemuksi paikoilleen ja nyt siellä on monta välituntisin ja koulun jälkeen etenevää majaprojektia. Ihmettelin vähän, miten he kuulevat kellojen soivan välitunnin päätteksi, mutta eivät he kuulemma kuulekaan. Välituntivalvoja kiertää pihaa ja puhaltaa pilliin. Ison pihan ja hyvät ja huonot puolet.

Vielä kaikki näyttää talven jälkeen harmaalta, mutta ei mene kauaakaan, kun vihreys voittaa. Koulumatkan puro houkuttelee joka kevät varsinkin poikia uittamaan keppejä ja temppuilemaan kivillä, mutta onneksi vettä ei ole paljoa. Majat ja purot aiheuttavat kyllä sen, että koulumatka kestää jopa kaksi tuntia.

Lapsena oli ihanaa saada kevyet lenkkarit jalkaan keväällä ensimmäistä kertaa, ja niin se on vieläkin.

Aurinkoa!

kevat1 768x1024 - Keväinen koulunpiha sunnuntaina kevat2 768x1024 - Keväinen koulunpiha sunnuntaina kevat4 - Keväinen koulunpiha sunnuntaina kevat5 - Keväinen koulunpiha sunnuntaina kevat6 797x1024 - Keväinen koulunpiha sunnuntaina

 

Tytön lenkkarit Nike, takki Hampton Republic (KappAhl), pipo Gugguu

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *