Kirjoja pukinkonttiin

13/12/2017

20171213 173441 e1513179818328 - Kirjoja pukinkonttiin

Piipahdin tällä viikolla Otavan kirjakaupassa tekemässä joululahjahankintoja lapsille ja kummilapsille. Pukinkonttiin lähti aika perinteisiä kirjoja kuten Tatun ja Patun uusin kirja ja Mauri Kunnaksen uusin Koiramäen kirja. Koottiin tähän vinkkilistaa mitä muita tänä vuonna ilmestyneitä kirjoja pukinkonttiin voisi hankkia. Nämä ovat aika varmoja joulun hittikirjoja.
Tatun ja Patun ällistyttävä satukirja - Kirjoja pukinkonttiin
Aino Havukainen ja Sami Toivonen julkaisivat tänä vuonna uuden Tatu ja Patu -sarjan kirjan Tatun ja Patun ällistyttävä satukirja. “Kuuteen kokonaan uuteen satuun on kaikkiin lisätty yksilöidyt käyttöohjeet, jotka tekevät tarinatuokioista tosiaankin erilaisia. Ja mikä parasta: ohjeet antavat ideoita ja variointimahdollisuuksia, joiden kaikkien tarkoitus on tehdä satuhetkistä entistä kiehtovampia, hauskempia ja vuorovaikutteisempia.” teksti Otava.

9789511304135 - Kirjoja pukinkonttiin

Alakouluikäiselle lukijalle lahjavinkkinä Me Ponnekkaat. “Ponnekkaat ovat aivan tavallinen perhe: he asuvat kivassa talossa, käyvät koulussa ja töissä – ja he tykkäävät kunnon nauruista. Yksi pieni ero heissä on: he ovat hyeenoja. Kyllä, luit aivan oikein – heillä on turkki, heidän häntänsä ovat piilossa vaatteiden alla ja he to-del-la-kin tykkäävät ulvoa naurusta. Tähän asti Ponnekkaat ovat onnistuneet pitämään hyeenamaisen salaisuutensa. Mutta heidän omituinen naapurinsa alkaa epäillä jotakin, ja Ponnekkaat ovat vaarassa paljastua.” teksti Otava.

pikkis rohkea pikku morokolli - Kirjoja pukinkonttiin
Pitkäaikainen bloggaaja ja toimittaja Project Mama blogin Katja Lahti kirjoitti juuri oman kirjan Pikkis rohkea pikku mörökölli. “Pikkiksen reppu on nököttänyt pakattuna oven pielessä jo joulusta asti. Nuori mörökölli odottaa innokkaasti ensimmäistä työkesäänsä ilman Iskän ja Äidin iänkaikkista valvontaa. Kun puro vihdoin narahtaa auki, Pikkis pinkaisee hoitamaan metsän asioita omaan pikkismäiseen tyyliinsä, välillä puun takana lymyillen ja välillä jorpakkoon pyllähdellen. Samalla hän yrittää ansaita kaikki seitsemän jymykiveä.” teksti Katja Lahti

maukan ja vaykan hyva paiva - Kirjoja pukinkonttiin
Maukan ja Väykän hyvä päivä. “Parivaljakon lämminhenkiset seikkailut hyrisyttävät lukijaa aamusta iltaan.Ennen kuin aurinko laskee taivaanrantaan, Maukan ja Väykän keväiseen päivään on mahtunut monta pientä ja suurta sattumusta.Jo aikaisin aamulla taivaansinisessä talossa nousee ylös Väykkä, joka saa seurakseen kevätkärpäsen. Maukka puolestaan herää rakentamaan salaperäistä laitettaan.” teksti Tammi.

koiramaen suomen historia - Kirjoja pukinkonttiin
Finlandia -ehdokkaanakin ollut Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia. “Ainutlaatuinen kuvakirja Suomen historian vaiheista 1500-luvulta 1800-luvulle. Mikael Agricola, Juhana Herttuan hovi Turun linnassa, nuijasota, noitavainot, Viaporin rakentaminen, isoviha ja Tapani Löfving, hatut ja myssyt. Mauri Kunnas nostaa esiin merkittäviä hetkiä ja henkilöitä, mutta myös hupaisia pieniä tarinoita ja tavallisia ihmisiä, joiden kautta piirtyy kuva Suomen historian moninaisista vaiheista.” teksti Otava. 

ellajakaverithevosenselassa 212x300 - Kirjoja pukinkonttiin
Timo Parvelan Ella ja kaverit sarjan uutuus on Ella ja kaverit hevosen selässä. “Ellan ja kavereiden opettaja on saanut alennuksen: hän ei ole enää rehtori vaan taas pelkkä opettaja. Uusi, joulupukin näköinen rehtori esitellään opettajalle ja lapsille. Luokka on innoissaan, paitsi Pate joka on huolissaan joululahjoista. Huolta on myös Tuukasta, joka on mennyt piiloon roskalaatikkoon.”

avain hukassa - Kirjoja pukinkonttiin“Avain hukassa on Rudolf Koivu -lasten- ja nuortenkirjakuvituspalkinnon voittaja 2017. Kirja on ilmestynyt ruotsiksi nimellä Nyckelknipan Schildts & Söderströmsin kustantamana. Kirjaa ei ole käännetty, vaan Mander on itse kirjoittanut tekstit molemmilla kielillä. Tässä riemukkaassa kuvakirjassa tutustutaan erään kerrostalon värikkääseen elämään. Rennosti riimitelty tarina johdattaa etsimään kotiavainta, mutta mistä asunnosta se löytyy? Jokainen aukeama esittelee uuden kodin ja sen moninaiset asukkaat: pinkissä yksiössä asuu prinsessa, joka ei viihtynyt kuninkaanlinnakodissa, Laineilla juhlien teema ei ole koskaan probleema, asuupa talossa myös keräilijäkummitus, joka tarvitsisi apua sotkuisen kotinsa siivoamisessa. Vintillä laatikoiden ja vanhojen talviturkisten seassa pyörii joka ilta lumottu karuselli.” teksti Kustantamo Sets.

20171213 173441 e1513179818328 - Kirjoja pukinkonttiin

By Ullis

pojan (2011) ja tytön (2009) äiti. Urheilullinen digimarkkinoinnin ammattilainen, joka kokkaa mielellään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *