Konkariäidin kouluvinkit

05/08/2010

IMG_9491-300x225.jpg

No joo, konkari ja konkari, mutta ainakin selvittiin ok-hyvin esikoisen ekasta kouluvuodesta.

Omat huomiot ja suositukset ekaluokkalaisen varustuksesta:

 • lue säätiedotusta erityisen huolellisesti ja toimi sen mukaan, pue lapsellesi vain ne varusteet, jotka ovat välttämättömät. (pikkukoululaisilla on lähes aina kuuma ja he heittelevät ylimääräisiä vaatteita minne sattuu)
 • edelliseen viitaten vältä viritelmiä. Fleecetakki-kuoritakki yhdistelmä kuulostaa toki kätevältä, mutta useimmiten jompi kumpi katoaa mystisesti koulupäivän aikana.
 • hanki kännykälle kaulassa kannettava pussukka tai osta vaihtoehtoisesti reppu, jossa on kännykkätasku, näin puhelin pysyy matkassa mukana. Meillä on luotettu Gollan Digi Bagiin (oikeasti tarkoitettu digikameralle). Siihen mahtuu kännykän lisäksi bussikortti. Niin ja kännykkään kannattaa hommata prepaid-liittymä. Meillä hävisi/hajosi ekan luokan aikana vain yksi puhelin, mutta toisenlaisiakin tarinoita on.
 • satsaa vedenkestäviin ulkovaatteisiin ja gore-kenkiin, ekaluokkalaiset möyrivät vielä aika tavalla välituntisin. Varaudu taistelemaan ulkohousujen käytöstä, mutta älä anna periksi.
 • varaudu myös siihen, että vaikka olet kertonut lämpimän puseron tai vaihtohansikkaiden olevan repun etummaisessa lokerossa, niitä ei taatusti ole löytynyt. Hanskoista tulikin mieleen, hamstraa niitä alesta, ovat katoavaa sorttia.
Gollan digipussukka
Gollan digipussukka

Kysyttävää?

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

5 Comments

 1. Vastaa

  Susan

  Aamen. Tämän allekirjoitan kokemuksen syvällä äänellä. Takana 2 ensimmäistä vuotta. Toivon että nuo hanskat alkavat pysyä tallessa nyt kolmannella…Tähän lisäisin vielä sen, että kun vuoden jankuttaa että kaikkia kirjoja ei tarvitse raahata edestakaisin joka päivä vaan kotiin otetaan mukaan vain läksykirjat niin tokalla alkoi jo oppi mennä perille. Tämä opettaa myös hieman ennakointia ja suunnittelua:-) On aika raskasta pienen koululaisen raahata reppua, jossa on koko omaisuus mukana.

 2. Vastaa

  Heli

  Millaiset sisäkengät olisivat hyvät ja kivat? Jotain persoonallisempaa haluaisin pojalle kuin crocsit.

 3. Vastaa

  Anu

  Nuo samat vinkit kattavat koko alakouluiän – kyllä ne vitos ja kutosluokkalaisetkin vielä rymyävät koulun pihalla ja toisinaan innostuvat leikittämään nuorempia koululaisia ihan täysillä. Näin ainakin maalaiskoulussa, toivottavasti kaupunkikouluissakin on kunnon leikkimahdollisuudet eikä jo tokaluokkalaisesta tule sellaista “seisoskelijaa”.

 4. Vastaa

  anana

  Ostin tossut ekalla kouluun mutta ei niitä käytetty. Ei siellä kuulema kukaan käytä sisäkenkiä. Vaihtelee varmasti kouluittain. Tässä yksi syy miksi repussa kannattaa olla varasukat; sukat kastuvat käytävällä.

  Hanskat sain pysymään paremmin tallessa tumppunipsuilla, tämä on tietysti lapsesta kiinni kuka niitä suostu pitämään. Meillä ei annettu vaihtoehtoja: nipsut tai ilman hanskoja kouluun. Aivan järjetöntä että kerran viikossa pitäisi ostaa uudet hanskat (vähintään) sillä monesti lapsilla on samanlaisiakin ja menevät sekaisin ja sitä toista ei sitten välttämättä enää ikinä löydy.

  Ilmatieteenlaitos on myös minun paras ystäväni, sen sivut aukeavat aivan ensimmäiseksi aamulla -jopa ennen sitä kahvia 😉

 5. Vastaa

  Mimma

  Meillä ostin Crocksit viime syksyksi ekaluokkalaiselle sisäkengiksi, koska kulkevat ruokalaan ulkokautta. Eipä tuo niitä käyttänyt, vaan oli sukkasilleen, ja ulkokengillä aina meni syömään. Muuten meillä poika huolehti ihan hyvin tavaroistaan, kerran hävisi koko reppu avaimineen ja kännyköineen..mutta onneksi ihanat isommat pojat löysivät ja palauttivat kaikkinensa! Ja jopa hanskat pysyneet tallessa!
  Mutta peesaan, ja suosittelen hankkimaan kunnon vedenpitävät ulkovaatteet ja kengät. Retki- ja ulkoilupäivinä kun sattuu näköjään olemaan aina sadepäivä.. =/
  Mimma, kohta jo tokaluokkalaisen(kin) äiti =)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *