Kontaten kohti uusia seikkailuja

02/09/2009

sukkikset_ruskeat-263x300.jpg

Meidän kuopus lähestyy puolen vuoden ikää ja sitä myötä oppii uusia taitoja hurjaa vauhtia. Uusimapana taitona on konttausasentoon nouseminen ja pian varmaankin mennäänkin kovaa vauhtia eteenpäin. Nykyisessä asunnossamme on erittäin liukas laminaattilattia, joka luistaa ikävästi vauvan polvien alta. Löysinkin muutamia tuotteita, joista saattaisi olla apua tähän pulmaan.

sukkikset_ruskeatMaximon konttaussukkahousuissa on liukuesteet jalkapohjissa ja polvissa. Lisäksi neulos on paksumpaa sekä nilkkojen, polvien että jalkapohjien kohdalla. Nämä päällä sujuisivat varmasti niin konttaus- kuin kävelyharjoitukset.

kallekryp2Kalle Kryp konttaussuojat on ruotsalaisen innovaation tulos. Kätevät suojat on helppo laittaa kaikkien housujen päälle. Liukuesteillä varustetut suojat paitsi estävät pieniä nelivetoja liukastumasta, niin samalla suojaavat housuja kulumiselta ja likaantumiselta.

product_image1Lil´Melon polvisuojat toimivat samalla periaatteella kuin edelliset, mutta silikoniset vahvikkeet  suojaavat myös ulkona konttaavien pieniä polvia. Kesällä varmasti loistavat!

konttauskypara

Näillä pääsee ainakin alkuun, mutta tarvittaisiinko vielä jotain muuta? Markkinoilla on ainakin erilaisia konttauskypäröitä, mutta meille ei sellaista ole koskaan hankittu.

Maximon sukkahousuja myy ainakin Sannas

Kalle Kryp jälleenmyyjät löydät merkin kotisivuilta.

Suomessa jälleenmyy Baobabbaby, mutta tuote on tällä hetkellä loppu.

Lil´Melon polvisuojia myydään USAssa, s-postilla voi kysyä postitusta ulkomaille. Kotisivut löytyvät täältä.

No shock konttauskypärää myy Lastentarvike

17 Comments

 1. Vastaa

  Marika

  Meillä kanssa heilutaan eestaas konttausasennossa, onneksi vielä vauhdiksi riittää ryömiminen. Ei ole meinaan mitään järkeä tälläisen vajaa puolivuotiaan päässä. Viimeksi ongin neidin tänään koiran (ii-isosta) juomakupista.

  Uudet laminaatit tosiaan usein ihan törkeän liukkaita, joten konttaussukkikset voi olla todellakin hyvä ostos.

 2. Vastaa

  Rose

  Ette oikeasti ole tosissanne näitä hankkimassa…. Sain tämän aamun parhaat naurut 😀 Tämä menee mun mielestäni jo siihen kategoriaan, että kun kaikkea jo on ja jotain on pakko vielä ostaa… 🙂

 3. Vastaa

  Siru

  Kottaussukkiksia sai ainakin viime talvena Lindexiltäkin ja olivat kyllä tosi näppärät ja tarpeelliset varsinkin silloin, kun vauva harjoitteli tukea vasten nousemista. Pysyi niiden avulla siis hienosti polviseisonnassa, eikä lipsunut liukkaalla lattialla.. Eivätkä nuo mielestäni täysi turhake ole, sillä kyllähän sukkahousuille aina käyttöä on, oli niissä sitten polvissa tarrat tai ei. 😉

 4. Vastaa

  Helmi

  Meilläkin oli noita maximon sukkiksia kun esikoinen harjoitteli seisomaan nousua. Oli kyllä tosi kätevät.;) Ostin niitä silloin Jesper Juniorista.

 5. Vastaa

  Finette

  Me on pärjätty pelkillä jarrusukilla, mutta nuorimman kohdalla kyllä harkitsin konttauskypärää. Hänen meno oli jotenkin horjuvampaa kuin isoveljien – vai muistanko vain väärin… No, en ehtinyt kuitenkaan hankkia, kun jo bongaisi pystyyn. Nyt hän (pian 1v1kk) edelleen kävelee tukea ottaen/työntää kävelykärryä/polkuautoa, mutta kunnon ensiaskeleita ilman tukea on nähty vasta kaksi. Mutta kyllähän sitä vielä ehtii. 🙂

 6. Vastaa

  Finette

  Toi on muuten mielenkiintoinen pointti, kun tykkäätte, että laminaattilattia on liukas. Sehän on se, mitä kaikki yleensä lapsiperheeseen suosittelee ja mä olen luullut, että meillä on just huonoa, kun on vain isoa laattaa (koko alakerta) ja parkettia (makkarit, ym) lattiat. Siis hyvännäköiset, mutta ei lapsiystävälliset.

 7. Vastaa

  Marika

  Finette, luulisin että laminaateissakin eroa, ja ajan kanssa moni ei ole enää niin liukas. Meillä ei ole laminaattilattiaa ollut ikinä, mutta mitä tutuilla tullut vastaan, olen kokenut parkettia liukkaammaksi. Parketilla ei meillä tarvittu mitään “apuvälineitä”, ja meillä ei konttaussukkia ole ikinä kokeiltukaan. Lapsiystävällisemmäksi laminaatin luulisi tekevän jo se, että ei ole naarmuuntumisen suhteen niin arka kuin useimmat parketit, puulaadusta riippuen toki.

 8. Vastaa

  Miikkis

  Täällähän luetaan ajatuksia 😉 Just toissapäivänä mietin, että mitähän tehdään kun säät viilenee, eikä vauvaa enää kehtaa pitää pelkällä bodylla lattialla. Meillä on perinteinen, lakattu puulattia, joka luistaa tuollaisen alle puolivuotiaan konttausharjoituksissa niin, että tämän tästä on nokallaan ja itketään…

 9. Vastaa

  Adeleide

  Aika jännä kuulla että laminaatti on niin paljon liukkaampaa… Meillä on aina ollut parkettilattia ja ei kyllä siinä ainakaan tarvinnut vauva mitään apuvälineitä kun lähti tasan 6kk ikäisenä konttaamaan. Kävelevällä pidin sitten liukuestesukkia pääasiassa eteisen laatoitetun osion vuoksi, se kun oli tavallisilla sukilla melko liukkaan oloinen.

  …ja kypärää meillä käytetään vasta nyt kun opetellaan pyöräilemään. 😉

 10. Vastaa

  Päivi*

  “Näillä pääsee ainakin alkuun, mutta tarvittaisiinko vielä jotain muuta?” Mun mielestä nää on turhake-katergoriaa. Muksahtelu ja liukstelu kuuluu liikkumisen opetteluun, se opettaa lasta varovaiseksi ja hallitsemaan itseään (toki on eri asia jos lapsella on jokin vamma tai este jonka takia suojia tarvitaan).

 11. Vastaa

  Annika

  Turhake- kategoriaan minäkin tuollaiset laittaisin. Meillä on 2v vanhat laminaatit lattiassa, eikä tuo poika niillä ole liukastellut konttaamisharjoituksissa, eipä olisi edes tullut mieleenkään hankkia tuollaisia “apuvälineitä”.
  Kun oppi kävelemään, niin liukuestesukat olivat MUST, mutta nyt kun kävelee jo hyvin, ei niitäkään meidän lattialla tarvita.

 12. Vastaa

  Heini

  En tiedä onko meillä laminaattilattiat sitten erikoisen liukkaat, mutta todella liukkaat ne on. Itsekin kerran kaaduin ja pahasti kaaduinkin. Ambulanssikyydillä kiireesti sairaalaan ja olin usemman viikon “rampana”. Ehkäpä tämän kokemukseni vuoksi suhtaudun asiaan hieman “vakavammin”.

  Joten pidättepä minua kuinka pöljänä tahansa, niin konttaussukkikset aion hankkia 😉

  Niin ja kypärästä sen verran, että sellaista meillä ei siis ole ollut eikä ole hankintalistallakaan. Laitoin sen juttuun lähinnä siitä syystä, että niitä on nyt markkinoilla ollut vuodesta toiseen ja mietin, että onko niille oikeasti kysyntää?!

 13. Vastaa

  Misupai

  Ei ole näistä meilläkään kokemusta, eikä enää tämän lapsen kanssa tarvita. Kuuluu minusta listalle “hanki viimeisessä hädässä, jos lapsesi ei kykene nousemaan seisomaan/konttaamaan ilman näitä” 🙂 Meillä ei ole ollut edes jarrusukkia, vaan nahkatossut tai sellaiset mokkasiinit. Parkettilattia on, ja edelleen 1v6kk ikäisellä on tossut jalassa jos on sukat. Mutta hienoa on, että tällaisia on olemassa, jos joku tarvitsee. Kypärästä olen kuullut vain huonoa, että lapsi repii päästä. Ja jos koko talossa on kaakelilattia, niin se kypärä olis aika hyvä!

 14. Vastaa

  Dagmar79

  Kokemuksesta tiedän, että osa laminaattilattioista on tosi liukkaita ja jos siihen yhdistetään oikein vilkas ja vielä “vailla järkeä” oleva vauva, niin itse en pidä noita turhakkeina. Meillä vilkas tyttö nousi 6 kk täytettyään seisomaan kontattuaan ensin pari päivää, mutta kun on muovimattoa lattiat, niin liukasteluongelmia ei ollut, vaikka meno oli älytön.
  Tuosta konttauskypärästä: kuulemma pikkusisareni (nyt 26 v.) nousi 7-kuisena seisomaan, ja_joka_kerta irrotti otteensa kaatuen suoraan takaraivolleen lattiaan ja taas pystyyn… Äitimme oli lopulta ihan varma, että vauvalle tulee joku vaurio. Olisi kuulemma ostanut konttauskypärän, jos niitä olisi silloin ollut. Sen sijaan oli joskus karvalakki päässä sisällä 🙂 Oma tyttö, vaikka pystyyn varhain nousikin, laskeutui hallitusti alas eli minustakin omalla kokemuksella “ihan turha”.

 15. Vastaa

  Miikkis

  Konttauskypärää ei ole koskaan tullut mieleenkään hankkia, vaikka kaikki kolme tytärtä ovat nousseet 6kk täytettyään pystyyn, mutta tiedän perheitä, jossa siitä on ollut apua. Mieluummin kypärä kuin karvalakki 🙂 Sen sijaan tuollaiset konttaussukkikset meille tulee ainakin kokeiluun. Kun lapsia on kaikkiaan kuusi, en millään ehdi vauvan joka liikettä vahtimaan, vaikka näköetäisyydellä jumppaakin. Nytkin on nenä verillä harjoittelusta 🙁 Tulee joka kerta niin paha mieli, kun pienellä jalat luistavat alta ja alkaa lohduton itku. Turhakekeskusteluun osallistun toteamalla, että tarpeita on monia ja turhakkeenakin minusta viattomimmasta päästä 🙂

 16. Vastaa

  Elina K

  Meillä oli pehmokypärä yhdellä lapsella, koska hän nousi varhain seisomaan tukea vasten eikä tajunnut pitää kiinni, pää kolisi koko ajan lattiaan. Sain hankittua onneksi kypärän käytettynä. Muilla meidän lapsilla ei ollut ollut minkäänlaista tarvetta kypärään ja ihmettelin silloin mihin niitä tarvitaan… Mutta niin sitä itse huomasin että lapsia ja tilanteita on monenlaisia, se mitä jotkut ei tarvitse, voi olla todella hyvä keksintö toisen tarpeeseen!

 17. Vastaa

  Jenni

  Eräällä tuttavallani oli kolme lasta tosi pienillä ikäeroilla ja kun nuorin alkoi 6-7-kuisena nousta tukea vasten oli pakko hankkia konttauskypärä. Nämä isosisarukset nimittäin olivat vielä itsekin niin pieniä etteivät osanneet varoa vauvaa ja tahallaankin tönäisivät hänet monesti kumoon. Eli tarpeita voi olla jos minkälaisia…

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *