Koululaisten talvea

01/10/2009

ret1.jpg

Isompien lasten talvivaatteita ei ainakaan meillä enää saa valita äiti, vaan pojilla on päätösvalta -ainakin osittain. Äiti katsoo, että vaate on tarpeeksi lämmin ja lapsi, että se on riittävän viilee. Lapsellisuudet ovat aivan nou-nou. Samanlaisia ei saa missään tapauksessa olla, mutta samantyyliset kuitenkin.

Tänä talvena molemmat kulkevat Reimateceissa, koska takeissa on näppärä lumilukko helmassa, ja kokemus on osoittanut, että vesi ja pakkanen pysyvät ulkopuolella. Takkeihin saa kiinnitettyä Reiman villa- tai fleecetakin lisävuoreksi tarvittaessa. Heijastimia on riittävästi. Talvivaatteissa on uudenlainen kangas, joka on notkeampi kuin vanha, mutta pinta on tiivis ja tasainen. Luulisin, ettei pinta kulu puhki kovin helposti, mutta nähtäväksi jää.

Molempien housuissa on henkselit ja lahjevahvistus, koska laskettelurinteessä ne ovat tarpeen. Henkselit on arkikäyttöä varten helppo irrottaa, jos ne tuntuvat tarpeettomilta tai hankalilta.

Varsinkin isompi ihastui hanskojen väljään varteen: hanskat on helppo pukea ja vasta sitten kiristää varsi sopivaksi.

Värimaailma on molemmilla mustaa ja tummaa harmaata. Eipähän muta ja lika ei heti näy, jos taas elämme lumetonta kautta pitkään (ja äidillä on pirteitä päähineitä vielä takataskussa. Niihin palaan myöhemmin.)

ret1

ret4

Takki Reimatec Florian
Takki Reimatec Florian
Toinen takki Reimatec Aria
Toinen takki Reimatec Aria

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

3 Comments

 1. Vastaa

  Mar3ngi

  Tosi kiva nähdä isompienkin talvivaatteita 🙂 Tosi kivat vaatteet teidän pojilla! Onko heillä enempää talvivaatteita kuin 1 setti/lapsi? Asusteista odotan myös kuvia 🙂 Ja kenkävinkkejä kaipaan myös!
  Pienemmille löytyy kaikkea ihanaa, mutta koululaisille on jo tosi vaikea lyötää kivoja vaihtoehtoja.

 2. Vastaa

  Finette

  Meiltä löytyy ihan samat sävyt tänä talvena kaikilla kolmella: musta-harmaa-valkoinen ja ihan vähän tuota neonlimeä. Tosin ainoastaan nuorimmalla (1v) on enää Reimaa! Hänelläkin yksivärinen harmaa haalari.

 3. Vastaa

  Sari

  Isommalle on kahdet muut housut, mutta takki vielä puuttuu. Pienemmälle olisi isoveljen vanha takki, kaksikin, mutta housut puuttuvat, joten palaan vielä asiaan 🙂

  Kenkäjuttuja myös tulossa!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *