Kurtis Baby

07/08/2009

kurtis4.jpg

Vihdoinkin makeat verhot lastenvaunuihin! Kurtis on tukholmalaisten Anna Johanna Blomin ja Stellan Larssonin yritys, joka valmistaa tyylikkäitä vaununsuojia. Graafisten printtien takana on neljä ruotsalaista suunnittelijaa.

( Nyt saa unohtaa ne puklurättiviritykset pyykkipojilla, jee!)

 

kurtis4 - Kurtis Baby

kurtis3 - Kurtis Baby

kurtis11 - Kurtis Baby

 

Ainoana kotimaisena jälleemyyjänä Unkai

Kurtisin omat kotisivut löydät TÄÄLTÄ
(Kuvat valmistajan)

23 Comments

 1. Vastaa

  Mindy

  Vihdoinkin!! Harmi ettei enää ole vaunuikäistä vauvaa, meille tulisi tuolta joku ihan heti!

 2. Vastaa

  Annika

  Mä en yleensäkään ymmärrä mitään rättejä vaunun edessä!?!?

  Meillä poika vauvasta asti nukkunut vaunuissa ilman mitään hörhelöitä koko 1-vuotisen elämänsä. Tietty jos vauvan opettaa nukkumaan “pimeässä”, verhottuna, niin ei kai ne sitten opikaan nukkumaan ilman.

  Vauvoille raitista ilmaa ja luonnon valoa vaunutellessa, ei mitään rättihörhelöitä peittämään!

  1. Vastaa

   Laura

   Noi on hienot! Harsot on omaan makuun jotenkin ankeita vaunujen verhoina, mutta meidän kulmilla meren rannalla tuulee niin paljon, että poikien vauva-aikoina on jotain suojaa aina pidetty. Harmi, etten tiennyt näistä silloin.

 3. Vastaa

  Raakel

  On mageet! Kyllä meillä ainakin usein ulkona liikkuessa aurinko paistaa suoraan lapseen joka ei minun mielestäni ole ollenkaan mukavaa, eikä varmaan lapsestakaan jos aurinko paistaa suoraan kasvoihin. Meillä ei ainakaan lasta ole tähän mitenkään opetettu, mutta huomasin silloin kun hän oli noin 6 kk että vaunuihin nukahtaminen on helpompaa jos on hämärämpää ja toinen asia on se että liina edessä on myös viesti, nyt on päiväuniaika, ei naureskelu, ei lörpöttely, ei kaiken maailman asioiden katselu ym. aika.

 4. Vastaa

  Irene

  Onpas kivoja.
  Minusta jo UV-säteilyn takia jokin varjo olisi hyvä olla. En itsekään haluisi nukkua niin että aurinko häikäisee.

 5. Vastaa

  Annika

  Kuten sanoin, meillä on vauva nukahtanut vaunuun kun on väsynyt, oli liina tai ei(paitsi ettei meillä ollut liinaa) Ja auringon paisteellakin pärjätty ilman liinaa, toiset pärjää toiset ei! Ja onhan niitä uv verkkojakin ainakin ilma kiertää.

  Harmittaa pienten vauvojen puolesta kun äidit työntää raikkaan ilman tukoksi vaikka mitä, olen jopa nähnyt täkkiä, lakanaa, peittoa yms. Kamalaa!!

 6. Vastaa

  Sara

  Annika: sulla on ilmeisesti ei-niin-herkästi-häiriintyvä lapsi/lapset. Meillä on molemmat pojat niin ärsykkeille alttiita, että eivät useinkaan pysty nukahtamaan ilman selkeää ulkopuolisten virikkeiden sulkemista pois näkösältä. Ja samoin kuin joku jo edellä mainitsi, lapsia ei ole “optettu” nukahtamaan hämärässä, vaan käytäntö on havaittu hyväksi kokemuksen kautta. Lapset on erilaisia!

  Ja itse asiaan:) Verhot on kyllä ihania! Nuorin on vaan jo 7kk, joten en taida raskia ostaa enää tätä, koska ostin jo uv-suojan joka toimii vastaavassa tarkoituksessaan.

 7. Vastaa

  Mariam

  Käteviltä näyttävät mutta minusta nuo kuvat ovat jotenkin outoja?!?

 8. Vastaa

  anana

  Minustakin on ihan hyvä että on se oma “rauha” nukkumiselle. Itsekin monesti vedän peittoa hieman kasvoille jos jossain “hälinässä” olen joskus joutunut nukkumaan.

  Minulla ei ole hajuakaan vaikuttaako se tyttäremme nukkumiseen ollenkaan mutta jos hän nukahtaa vaikka istuma-asentoon niin lasken selkänojan alas ja laitan, kyllä, nykyään vaunujen ohuen täkin siihen eteen =) Kun hän herää, hän tykkää rauhassa heräillä täkin “sisässä” jonkun aikaa ennen kun itse ottaa täkin pois edestä. (Joskus olen ollut heti ottamassa niin likalta on tullut vastalause, täkki takaisin 😉 )

  Meillä tyttö on nukkunut suurimman osan päikkäreistään sisällä että mistään ehdollistamisesta ei ole kyse vaan ihan oma tapani tuo on että olen laitanut suojaa, etenkin talvella hengitysilmakin pysyy lämpimämpänä kun joku suoja siinä edessä on.
  Harsoakin käytimme kun oli käytössä vielä City crossin yhdistelmät, nyt isommissa rattaissa ei harso riittäisi edes eteen.

 9. Vastaa

  Saara

  Noi on kivoja, etenkin eka kuosi!

  Meillä vauva nukkuu päikkärit ihan valoisassa ja vaikka missä melussa, mutta inhoaa silti auringon paistamista suoraan silmiin (rupeavat vuotamaan). Se vaunujen oma aurinkosuojakaan kun ei riitä, jos aurinko ei paista korkealta vaan viistosti. Kyllä sitä itsekin varmaan mieluummin nukkuisi päiväunet varjoisassa kuin suorassa auringonpaisteessa.

 10. Vastaa

  Adeleide

  Mä olenkin joskus ihmetellyt miksi jotkut käyttää harsoa vaunujen suulla, mutta täältähän se selitys löytyikin, aina oppii jotain uutta. 🙂 Meillä oli niin suojaisat vaunut, että niissä ei tarvittu mitään lisävirityksiä aurinkoa tai tuulta vastaan, mutta nyt kun vauva nukkuu yhdet päiväunistaan tuplarattaissa, olen huomannut että hän rauhoittuu paremmin kun laitan aurinkolasit päähän suojaamaan kirkkaimmalta paisteelta.

 11. Vastaa

  Raakel

  Tuli vaan mieleen että tuollainenhan olisi ehkä helppo tehdä itsekin, katsoo vaan vähän mallia vaunujen suuaukon muodosta, mutta pitäisi vielä keksiä mistä kehittäisi tuollaiset vastaavat renkulat joilla kankaan kiinnittää vaunuihin, purjerenkaita voisi ehkä käyttää reikiä kaunistamassa.

 12. Vastaa

  Päivi*

  Kovalla pakkasella mä olen pitänyt harsoa = puklurättiä = pyllypyyhettä :-p vaunujen suuaukolla, että hengitysilma pysyy plussalla. Nää on hienoja, kerrankin ei niin vauvamaista vauvakamaa!

 13. Vastaa

  Markka

  Hieno idea on kyllä, mutta mulla ei nuo kuvat oikein miellyttäneet. Jossain muualla kyllä vois olla ihan tyylikkäitä, mutta mun makuun lastenvaunuissa liian rokkeja. Itsekin heti rupesin miettimään että oispa kiva tehdä itse jostain kivemmasta kankaasta. Purjerenkaista vois tosiaan tehdä ne reiät, ja suihkuverhorenkaista (vai mitä ne nyt on..) sais varmaan ihan näppärät pidikkeet. 🙂
  Itse olen tähän saakka käyttänyt jotain vähän tyylikkäämpiä “puklurättejä” suojana – esim. värillisiä tai reippaita kuviollisia. Kyllä meilläkin on todettu ihan tarpeelliseksi pitää edessä jotain, ihan jo nukkumaanmenon rauhoittamiseksi.

 14. Vastaa

  Marika

  Mäkin mietin, että olisi kiva jos kuvia olisi moneen eri tyyliin. Värejakin enemmän, niin joka vaunuun löytyisi omansa. Tässä olisi bisnesrako jollekin käsistään taitavalle ;)?

 15. Vastaa

  Tanja

  Minä ajattelin ommella itse jostain kivasta kankaasta ja tosiaan purjerenkaat (jopa napinläpi ajaa saman asian!) ja suihkuverhonpidikkeet tmv. siihen pidikkeeksi.

  Kyllä meilläkin vauva (nyt 5kk) nukkuu tuossa parvekkeella juuri varjon puolella pelkän valkoisen hyttysverkon alla, mutta jos aurinko killottaa suoraan naamalle tai tuulee talvella kovasti niin varmasti siihen sen puklurätin olen joka lapsen kohdalla virittänyt, mutta jokainen toimii toki tavallaan. Meillä lasten ainoat ulkoiluhetket ei ole nukkumisen aikaan eli vauvakin saa sopivassa suhteessa raikasta ilmaa ja valoa. Eikä aurinkoisella ilmallakaan tukita koko suukaukkoa tukkoon vaan aina jää ilma-aukkoja joten ei lapsen tarvi suinkaan tunkkaisessa nukkua.

 16. Vastaa

  Heini

  Just tällaisia meillä on kaivattukin. Meidän 5-kuukautinen on niin kiinnostunut ympäristöstään, että mielummin katselisi ympärilleen tai juttelisi äidille kuin nukahtaisi vaunuun. Kun vaan osais päättää kuosin…

 17. Vastaa

  Julia

  Ai että vauvalta nykyään evätään oikeus katsella ympärilleen tai jutella äidin kanssa? Kyllähän se lapsi sinne nukahtaa kun on tarpeeksi väsynyt! Jos kokeilisit olla ilman harsoja, niin väitän, että lapsesi ei olisi sen vuoksi hereillä koko päivää, vaan kyllä nukahtaisi kun oikeasti väsyttää. Anna vauvasi katsella ja jutella!

  Meillä käytetään harsoa vain kovemmilla pakkasilla tai kovalla tuulella JOS on pakko mennä silloin ulos. Jos ilma on liian kirpakka(pakkasta), ettei vauva “saisi” sitä hengittää, niin silloin EI pitäisi mennä uloskaan!

 18. Vastaa

  Sara

  Julia: Toiset vauvat on sellaisia, että juttelisivat ja katselisivat siihen pisteeseen saakka, että huutavat itsensä uneen. Meillä on kaksi tällaista. On aikuisen tehtävä tehdä olosuhteet sellaisiksi, että vauva pystyy nukahtamaan, vaikka ei malttaisikaan. Harso on yksi hyvä keino siihen. Kaikki vauvan eivät vaan nukahda, vaikka ovat rättipoikki väsyneitä! Tai nukahtavat ennenpitkää omaan karjuntaansa, mutta se ei lienee tarpeellista tai terveellistä.

 19. Vastaa

  Heini

  Tällainen “kinastelu” nyt on niin turhaa, koska jokaisella äidillä on erilaiset tilanteet , erilaiset vauvat ja varmasti jokainen hoitaa vauvaansa parhaaksi katsomallaan tavalla.

 20. Vastaa

  Karina

  Tosi kiva nähdä, että luomupuuvillaa ja kierrätysmuovia ovat käyttäneet. Todellakin ajattelevat lapsia ja ympäristöä!
  Meenkin tästä yhden ostamaan ystävän prinsessalle 🙂

 21. Vastaa

  Selma

  Meidän 2,5v joka nyt kesälomilla nukkui muutamaan otteeseen päiväunet rattaissa, pyysi ITSE rattaiden eteen suojaa.

  Varsinaisen rattaissa nukkumisen lopetti 6kk iässä, joten tuskin on tuohon tapaan niin oppinutkaan; eiköhän se vaan ollut mukavampi nukkua rauhassa suojan takana 🙂

 22. Vastaa

  anana

  Selma, juuri näin 🙂 Kyllä niissä rattaissa nukkuu isommatkin lapset kuin vauvat… ja he monesti itse osaavat esimerkiksi pyytää/laittaa kuomun eteen jotain jos tahtovat. Meillä lapset ovat saaneet hereillä katsoa niin paljon ympärillee kuin haluavat ja jopa kävellä vaunujen vieressä 😉 Mutta uniaikana nukutaan ja sillon ei haittaa vaikka vaunujen edessä olisi mitä 🙂

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *