Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa

20/09/2017

elvari 21 of 22 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa

Helsingin kadut kiilsivät märkinä ja tuuli puhalteli ilkeästi aamun kulkijoita. Kasvot vakavina ihmiset kulkivat määrätietoisesti kohti velvollisuuksiaan. Annankadulla värjötteli joukko jotakin parempaa odottavia. Pian kantakaupungin ruuhkien jälkeen avautui auton ikkunasta peltomaisemaa. Aluksi oli erilaisia halleja siellä täällä, sitten pelkkää peltoa ja metsää. Tie kapeni ja maisema kumpuili ympärillä parhaaseen Suomi-filmi tyyliin. Aurinko pilkahti. Yhtäkkiä edessämme oli punainen talo, jossa oli pinkki ovi, ja sen vieressä pieni pinkki tehdas pinkki pakettiauto kyljessään. Olimme perillä.

Elvarin pinkki maailma on jotenkin irti arjesta. Joka puolella on pinkkiä ja vaaleanpunaista. Jääkaappi, mikro, vessapaperi, sakset, nitojat, kumihanskat… kaikki. “Jos laitetaan pinkkiä, niin antaa mennä sitten kunnolla överiksi”, nauraa Sanna Leinonen, pinkin paratiisin omistaja ja Elvari-yrittäjä, ja esittelee meille pinkkiä KUNTOSALI -kylttiä. Kuntosalia ei tosin vielä ole, mutta sellainen on kyllä suunnitteilla.

Pinkkien alkumaljojen aikana Sanna kertoo Elvarin tarinan. Ravintola-alalla menestyksekkäästi ja valtavasti töitä painanaut nuori nainen sairastui vakavasti ja sai sairaslomallaan äidiltään kaksi pakettia Fimo-massaa. Äiti ajatteli tehotyttärensä kaipaavan tekemistä, mutta tuskin arvasi mihin pieni lahja johti. Sanna innostui ja alkoi muovailla massasta monenlaista. Elvari-kissa nukkui vieressä penkillä.

Sanna toipui, mutta ei enää palannut entiseen työhönsä. Hän maalasi pakettiauton pensselillä pinkiksi ja lähti myymään keittiössä valmistamiaan koruja pitkin Suomea. Nykyään Elvarin karkkikoruja myydään ympäri Suomea ja laivoillakin, mutta reissaamista Sanna ei ole jättänyt. Enää hän ei kyllä nuku öitään pakettiautossa huoltoaseman rekkaparkissa hiuslakkapullo turvanaan.

Sannan kanssa pinkissä tehtaassa työskentelevät Disa Ruuvausvastaava, Anna Porausvastaava ja Sipe Pipariporaaja. Sanna tekee itse edelleen jokaisen karkin. Tunnelma naisten kesken on lämmin ja vähän väliä joku nauraa ääneen, mutta kädet eivät pysähdy. Tilaukset on saatava valmiiksi ajoissa, vaikka talo olisi täynnä kameroineen heiluvia bloggareita.

Mekin saimme kokeilla. Sanna näytti miten olisi tarkoitus tehdä ja me yritimme jokainen parhaamme. Sannan käsissä Fimo muovautui helpon näköisesti ja pian pöydällä oli rivissä karkkeja. Omissa käsissä massa tuntui toimivan oman tahtonsa mukaan, eikä tahtonut ollenkaan muuttua karkeiksi. Sain tehtyä herneen. Muilla alkoi olla jo pino vaahtiksia pöydällä. sisuunnuin ja yritin vielä kerran ja sainkin aikaiseksi kauempaa katsottuna aika uskottavan näköisiä karkkeja. Kun kaikkien teokset pääsivät uuniin, pääsimme keittiöön syömään maailman herkullisimpia piiraita ja nameja. Paikallinen SB-Bakery oli tehnyt Elvarin oman Hömelöpöllön kakuksi ja Elvarikorut syötäviksi, Taivaallisen hyvää! Laittakaa nimi mieleen, jos Lohja on tarpeeksi lähellä ja juhlat ovat tulossa!

Herkkujen ja pinkin kahvikoneen hurauttamien kahvien jälkeen oli aika kasata osat koruiksi. Koko henkilökunta tarvittiin neuvomaan, jotta solmut, koukut, ketjut ja rusetit löysivät paikkansa, mutta kotiin päin jokainen lähti korut mukana ja hymy huulilla. Tyttö oli innoissaan tuliaisista ja aikoo nyt isona karkkikorutehtailijaksi(kin).

Onko teillä Elvareita? Koulussa open avainkaulanauha on ollut monen lapsen mieleen. Tytön kaverisynttäreillä vaahtis-korvikset ovat suosittu lahja.

Nettikauppa on täällä ja jälleenmyyjät täällä.

elvari 1 of 22 1024x779 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 2 of 22 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 3 of 22 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 4 of 22 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 5 of 22 1024x768 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 6 of 22 1024x768 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 7 of 22 1024x768 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 8 of 22 1024x768 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 9 of 22 1024x768 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 10 of 22 1024x768 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 11 of 22 768x1024 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 12 of 22 768x1024 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 13 of 22 1024x768 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassaelvari - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 14 of 22 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 15 of 22 768x1024 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 19 of 22 768x1024 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 20 of 22 768x1024 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa elvari 22 of 22 773x1024 - Kylässä Elvarin pinkissä tehtaassa

Pupunkorvat ja Anni (Annin uunissa), kissankorvat ja Annika (Karkkipurkki), Batman-Eino (Tämän kylän homopoika)

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

4 Comments

 1. Vastaa

  Katja

  Tämä oli ihana päivä! Ja kiitokset keinukuvasta!

  Katja
  http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

  1. Vastaa

   Sari

   Kiitos Katja itsellesi, oli hauska tavata! Ja onnea upeasta juoksusta!

 2. Vastaa

  Marjo

  Meillä oli upea päivä vaaleanpunaisen toteutuneen unelman keskellä. Yhdessä tekemistä ja kädentaitoa! Hyvää syötävää, paljon naurua ja välillä ehkä turhautumistakin mutta valmis kaulakoru on roikkunut jo kahdesti tämän bloggaajan kaulalla. Ei Elvarin tasoa mutta “ihan ite tein” – no, vähän Sanna antoi vinkkejä.
  Kiitos seurasta Sari 🙂

  1. Vastaa

   Sari

   Kiitos itsellesi! Nähdään taas jossain huvituksissa 😀

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *