Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen

05/12/2017

joulupaketointi 12 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen

kaupallinen yhteistyö IKEA

Ihana joulu lähestyy ja ajoissa liikkeellä olevat tontut kantavat iltaisin tuoksuvaa ja höyryävää glögiä pöydälle. Siinä on sulassa sekasotkussa lahjoja, käsin vihreällä tussilla kirjoitettuja lahjatoivelistoja, keskeneräinen neule ja paketointivälineitä. Salaisuuksien rapinaa ja hiipivää joulutunnelmaa.

Aaton jälkeen eteisessä on kasa lajiteltavaa: jonkin verran pahvia pahvinkeräykseen ja valtavasti joulupaperia sekajätteeseen. Joulupaperit eivät sovi paperinkeräykseen, koska niissä on niin paljon painoväriä ja teippejä, eikä niitä voi siksi polttaakaan.

Olisiko olemassa mitään muuta tapaa paketoida?

Tänä vuonna kävin ostamassa IKEA-tavaratalosta jouluisia kankaita ja nauhoja ja kokeilin lahjapussien ompelua. Tyttö tahtoi ehdottomasti auttaa ja ompeli lähes kaiken. Mietimme perheemme tavallisimpia lahjoja ja lahjatoiveita ja mittailimme sopivia kokoja. Kirjoja saa jokainen, joten kirjan kokoisia pussukoita olisi hyvä olla. Jos tekee vähän reiluja, niihin mahtuu suklaatakin.

-Ehkä muutama pieni pienille lahjoille, kuten kosmetiikalle tai korulle ja vähän isompia vaikka vaatteille?, pohti aputonttu toiveikkaasti ja minä leikkasin. Mahdolliset valtavan isot lahjat päätimme varustaa vain rusetilla ja kortilla. Valtavan suuria lahjoja voisivat olla esimerkiksi nojatuoli, polkupyörä tai sukset.

Pussien ompelu oli helppoa. Yläreunaan kuja nauhalle, sitten sivusaumat kiinni. Muutaman kankaanpalan jätimme ompelematta pussiksi, vain reunat saivat ompeleen. Se käy monen malliselle ja kokoiselle lahjalle. Ideoita syntyi koko ajan lisää: osasta huopanauhaa taittelimme ja ompelimme rusetteja koristeeksi, joidenkin pussien nauhakujat ommeltiin koristeompeleella. Kun kangas oli loppumassa, löytyi tilkkupussista vanhojen jouluverhojen lyhennyksestä jäänyt pala. Virkattuja lumihiutaleita voisi kiinnittää koristeiksi. Valkoisen pussin voisi koristella kangastusseilla. Ristipistoja ehkä?

Kaikki kankaat ja nauhat olivat IKEA-valikoimasta, Kankaat ovat vahvaa puuvillaa, nauhoja oli monenlaisia kimalteisista leveistä pakettinaruun ja eri levyisiin huopanauhoihin. Näistä pussukoista ei heti tunnustelemalla arvaa lahjaa (tytön mielestä tärkeä ominaisuus) ja ne kestävät varmasti vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Joulun jälkeen nämä kestojoulupaperit kootaan laatikkoon odottamaan seuraavaa vuotta.

joulupaketointi 1 of 12 1 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleenjoulupaketointi 2 of 12 1 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen

joulupaketointi 3 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen joulupaketointi 4 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen joulupaketointi 5 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen joulupaketointi 6 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen joulupaketointi 7 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen joulupaketointi 8 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen joulupaketointi 9 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen joulupaketointi 10 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen joulupaketointi 11 of 12 - Lahjat peittyy kääröihin, aina uudelleen

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *