Lapsen oma kello

19/11/2009

itsa1.jpg

itsa1Muksumessuilla bongasimme hauskan uuden kellon lapsille: It’s a clock on lapsen oma oikea kello, johon voi laittaa kuvia kertomaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Kuva kertoo lapselle mitä seuraavaksi tapahtuu, ja it’s a clock näyttää vielä lisäksi onko tapahtumaan vielä lyhyt matka eli vähän aikaa vai saako leikkiä vielä rauhassa pitkän aikaa.

Kuvat järjestävät lapsen päivää ja helpottavat siirtymisiä. Kun lapsi tietää mitä tulee tapahtumaan, hän voi mielessään jo valmistautua tulevaan: kohta keiju on ruokakuvan kohdalla -> äiti pyytää syömään ja leikki pitää hetkeksi lopettaa. Ei aikuisenkaan olisi mukava olla työpaikassa, jossa ei koskaan tietäisi milloin kokous alkaa tai mitä seuraavaksi on ohjelmassa, ehtiikö tässä tehdä tämän vielä vai joko pitäisi mennä (aika moni taitaa kyllä olla paikassa, jossa ei koskaa voi tietää milloin saa ruokaa tai koska pääsee kotiin…). Kotonakin lapsen on mukava seurata, kuinka isin kotiipaluu lähestyy tai välipalapöytä kutsuu.

itsapitsakIt´s a clock -kelloa saa Kultajousi -liikkeistä, hinta noin 50e.

kidsleep


Kid’sleep kello taas kertoo lapselle, onko aika nukkua vai herätä. Jos pupu nukkuu, voi vielä jatkaa unia, mutta jos pupukin jo valvoo, saa jo nousta.

Kelloon ajastetaan sopiva aika unelle ja valo syttyy sen mukaan. Lapsen on helppo ymmärtää kelloa katsomalla, onko unen vai leikin aika.

Vauvasta kouluikään saakka:

 1. Yövalo, mukana vaihdettava yövalo-kiekko, nukkuva pupu. n. 0kk-2½v.
 2. Kertoo milloin on aika nukkua/ nousta ylös n. 2½v.-6v.
 3. Herätyskello n. 6v.+

kidsleep1
Lisätietoja Unihiekkaa.net -verkkokaupasta tai Jenmiriltä.
Hinta 47e, pienempi matkaversio 29.90e

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

4 Comments

 1. Vastaa

  Kotiäitee

  Tuo It’s a clock vaikuttaa aika kivalle. Sellainen voisi olla lapselle ihan hauska toisen lapsen syntyessä, kun sitten ei välttämättä muista joka välissä muistutella esim. nukkamaanmenoajan lähestymisestä.

 2. Vastaa

  Johanna

  Nämä on monet tosi kivoja kelloja! Hieman kuitenkin vierastan ajatusta, että lapsi katsoisi koko ajan kellosta mitä tapahtuu seuraavaksi. Saman asian ajaa säännöllisen päivärytmin noudattaminen. Lapsi oppii ennakoimaan ja ainakin joiltain turhilta kiukuilta vältytään.
  Tein itse lapselle (5 v) viime syksynä hänen aloittaessaan päiväkodin pahvisen muistitaulun, johon laitoin kuvina kaikki aamutoimet. Saman voisi tehdä päivärytmistä lapsen seinälle. Lehdistä saa hyviä kuvia.

 3. Vastaa

  Perla

  Ihan kivoja ideoita, mutta meillä kyllä saman asian ajaa äiti, joka muistuttaa, että hetken päästä pitää tulla syömään tms ja antaa samalla ohjeet leikkien raivaamisesta, pukemisesta tai riisumisesta tilanteen mukaan. Tuskinpa nuo ipanat muistaa edes kesken leikkien mistään kellosta katsella, mitä kohta tapahtuu. Tai sitten vahtisivat sitä kyllästymiseen asti ja kyselisivät, joko joko joko…

 4. Vastaa

  Päivi*

  Mielenkiintoisia uutuuksia! Päiväkodeissahan on käytössä päivärytmikuvia mistä Johanna kertoi, varmaan helpottaa uhmaikäisiä joille siirtymät hommasta toiseen on hankalia.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *