Lapsen rinnalla -tunnustuspalkinto myönnettiin itähelsinkiläiselle Lastenkulttuurikeskus Musikanteille

29/04/2012

Suomen-Messujen-kuvapankki.jpg

Lapsimessuilla jaettiin 5000 euron arvoinen Lapsen rinnalla palkinto. Tunnustuspalkinnossa haettiin tänä vuonna lasten kulttuurin kehittäjää tai sitä edistävää yhteisöä. Valintaan vaikutti helppo tavoitettavuus ja matala kynnys osallistua. Tunnustuspalkinnon saajan valitsi raati, johon kuuluivat peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, toimittaja Suvi Ahola Helsingin Sanomista, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen Pelastakaa Lapset ry:stä ja puheenjohtaja Jaana Toikkanen Uudenmaan lastenhoitoalan yhdistyksestä.Raati perustelee valintaa näin:

Musikanttien toiminta on vahvasti yhteisöllistä ja tukee maahanmuuttajien kotouttamistyötä sekä sensorista integraatiota. Musikanttien toiminta tavoittaa maahanmuuttajat hyvin, ja suurin osa oppilaista on monikulttuurisesta taustasta. Mukaan mahtuu myös suomenkielisiä lapsia. Lastenkulttuurikeskus Musikantit on poikkeuksellinen yhteisö myös siksi, että kulttuurinopetuksen lisäksi Musikantit tarjoaa tukea kielitaidon kehittymiselle sekä tukee lapsia, joilla vaikeuksia kielen kehityksessä.

Suomen Messujen kuvapankki
Lapsen rinnalla -palkinto myönnettiin Lastenkulttuurikeskus Musikanteille. Palkinnon vastaanottivat peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonilta (oik.)toiminnanjohtaja Niklas Nyström (2. vas.) ja rehtori Suvi Nyström (keskellä). Eeva-Liisa Broman (2. oik.) palkintoa ehdottaneesta Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hankkeesta ja toimitusjohtaja Christer Haglund Suomen Messuilta (vas.)

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *