Lapsille luettua

20/10/2010

taro.jpg

taro

Timo Parvela on tunnettu mm. poikieni suuresta suosikista Ellasta, joten Parvelan uusi Taro maan ytimessä meni heti pakko-saada -osastolle. Kirjan toimelias päähenkilö Taro kaivaa hiekkalaatikolla kuoppaa ja manailee tyhmää hiekkamaapalloa. Mutta vastaan tuleekin jotakin kovaa ja Taro tarvitsee avukseen koneen. Mitä maapallon sisällä on? Vastaa tulee vaaroja, mutta neuvokas parivaljakko taltuttaa ne juuri ajoissa ja maailma pelastuu -ennen kuin äiti ehtii huomata mitään.

Kolme- ja viisivuotiaat kikattavat jännityksestä ja suosittelevat ikätovereilleen.

Timo Parvela, Jussi Kaakinen

Taro maan ytimessä

WSOY 2010

telmaTelma ja tarinoiden talo avaa Mila Teräksen uuden lastenkirjasarjan juuri lukemaan oppineille. Ekaluokkalainen Telma rakastaa katsella illalla ikkunoihin syttyviä valoja, silloin suuresta talosta tulee jännittävä joulukalenteri, jonka luukkujen takana on salaisuuksia. Telma kuulee ne salaisuuskorvallaan. Telman kotimaa on Espanja, eikä suomalaisten hiljaisuus voi olla välillä kummastuttamatta.

Karoliina Pertamon viehättävä kuvitus ja Mila Teräksen rauhallinen iltasaduksi luettu tarina rauhoittivat perheen 5-9-vuotiaat. Ekaluokkalainen tavailee kirjaansa nyt itse.

Mila Teräs, Karoliina Pertamo

Telma ja tarinoiden talo

Otava 2010

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *