Lapsimessut 2012

29/04/2012

SunProof.jpg

Jos keväisenä viikonlopuna saapuu Helsingin Pasilaan ja näkee valtavasti lastenvaunuja matkalla samaan suuntaan, on osunut paikalle Lapsimessujen viikonloppuna. Messukeskus kuplii ja kikattaa, kun metrinmittaiset kirmaavat kokeilemaan temppuja ja äidit upottavat kätensä hurmaavan pehmeisiin ja värikkäisiin vaatevuoriin. Pienet kädet kurkottavat ihania leluja ja vaunuista katselevat pyöreät silmät. Pikkuruisimmat on kiedottu liinalla äidin rintaa vasten suojaan hälyltä. Hikeä ja kyyneleitä, riemun kiljahduksia ja ilmapalloja. Elämää ja ostoshuumaa.

SunProofMeditex Oy - flyhi lyhythihainen puku

Reiman ja Meditexin aurinkosuojavaatteet kiinnostivat jo ennakkoon. Superblondien lasten rasvaaminen on välillä tosi tuskallista, joten kesäksi on löydettävä jotakin muutakin. Reimalta löytyi kokoja 128 cm saakka, Meditexiltä löytyi taas kaikkea mahdollista vauvasta isommallekin miehelle. Jäin vielä miettimään mitä tarvitsen, mutta kyllä livenä värit ja materiaalit selviävät ihan eri tavalla.

BeeKid

Beekid oli aivan uusi ja kiinnostava tuttavuus. Luomupuuvillaiset lasten vaatteet olivat suloisen pehmeitä ja laadukkaan oloisia ja erittäin kohtuuhintaisia. Beekid on latvialainen uusi merkki, ja kauppa löytyy vasta Riikasta, mutta verkkokauppa toimittaa Eurooppaan ilmaiseksi. Joitakin malleja löytyy myös aikuisille.

Monilla merkeillä, esim. L&B:llä, Blingolla ja ME&I:lla oli osastoillaan mahdollisuus tehdä löytöjä vanhemmista mallistoista, joita ei enää muuten välttämättä ole saatavilla. Nosh Organicsin osastolla pääsi näkemään PaaPiin kanssa yhdessä toteutetun malliston (kun vain malttaisi odottaa, että ne saa tilata kotiinkin..!)

Silverjunglen osastolla oli esillä upea mallisto. Meillä on jo reilun vuoden olleet käytössä niin Silverjunglen sukkiksen, teeppari kuin pipokin, eikä laadussa oli moittimista. Varsinkin pipo on pysynyt kaksi talvea kuin uutena, vaikka se on pesty koneessa monta kertaa. (Kuva täällä).

messuterkuin, Sari

… ja raporrttia jatkaa Ullis:

Messuilla oli paljon eri kokoisia yrityksiä esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Toinen toistaan ihanampia esillepanoja, tuotteita ja pientä puuhasteltavaa lapsille. Itse olin ensimmäistä kertaa messuilla ja yllätyin sen kaupallisuudesta. Odotin enemmän esittelyjä, mutta melkein joka messuosastolla myytiin jotain. Jotenkin välillä kiertäessä tuntui kuin olisi ollut markkinoilla. Kuvattavaa olisi ollut ihan mielettömästi. Tässä alla jotain uutuus juttuja, joita bongailin.

 

sophiekuutio

 

sophiepallo

Sophie the Giraffelta on tullut uusia So Pure kuutioita ja palloja. Nämä ovat ihanteellisia vauvoille 3kk:sta ylöspäin, mutta varmasti vanhemmatkin vauvat innostuvat näistä. Ovat ihanaa pehmeää luonnonkumia ja näitä on hyvä hieman maistellakin. Kohokuviot edistävät tuntoaistia ja muodot edistävät motorisia taitoja ja sorminäppäryyttä.

 

Aarrekidpöllö

Aarrekidiltä on tullut super ihania harmaita pöllöjä valkoisten kaveriksi. pöllöpyyhe

Muita uutuus tuotteita heiltä olivat puuvillapellavaiset pöllöpyyhkeet.

Söpöjä eikö?

 

 

 

 

 

 

 

Entäs sitten nämä? Mä olen suuri macaronien ystävä, joten tietty bongasin nämä ihanaiset puiset leikkimacaronit. Jäi kyllä kovasti harmittamaan kun en ostanut näitä.

 

macarons

 

Mitäs vielä.. Ai niin Paapiin pehmoleluista koirat ja bambit. Eikö olisikin ihanaa jos olisi tuollainen kokonainen bambilauma vaikka lastenhuoneessa? Nämä nyt eivät ole uutuuksia, mutta olivat jotenkin niin kauniisti esillä niin otin pari kuvaa. Muutenkin messuilla ollut Suomi design kortteli oli todella tyylikkäästi toteutettu. Ylpeänä katselin kuinka paljon meillä Suomessa on taitavia lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden suunnittelijoita ja tuotantoa.

 

paapiibambi

 

paapiikoira

 

Muutenkin huomasin, että esimerkiksi monet vaatteet joita olin netistä katsellut olivatkin mielestäni paremman värisiä luonnossa.  Tietokoneiden näytöt usein vääristävät värejä ja minulta on ainakin jäänyt monta vaatetta ostamatta, kun väri ei ole miellyttänyt.

 

fisherpriceretroLeluputiikki - www.leluputiikki.fiLeluputiikki - www.leluputiikki.fi-1

Fisher Price on alkanut valmistaa retroleluja. Leluputiikin osastolla oli esillä mm. levysoitin ja tv. Yllä olevassa kuvassa muitakin 60-luvun tyylisiä retroleluja heidän osastolta.

 

Funky Garden

Funky Garden on Suomessa vielä aika tuntematon merkki. Yrityksellä on ihania vauvojen leluja. Ne ovat todella silkkisen pehmeästä materiaalista valmistettuja mutta silti niissä riittää mielenkiintoisia yksityiskohtia, joita taaperot voivat tutkiskella.

 

Vielä yksi maininta mihin itse ihastuin oli Niki Strbianin osasto. Hänellä oli siellä esillä mielettömiä valokuvia lapsista, odottavista äideistä, perheistä ym. Kannattaa käydä kurkkaamassa nettisivuilta kuvia.
PS: Onko kaikki kohdallaan, kun Lapsimessuilla on hankala olla lasten kanssa? Vaikka lapsille on paljon nähtävää ja kokeiltavaa, on jonottaminen ja ruuhka pienelle uuvuttavaa. Houkuttelevat jutut saavat lapset liikkumaan vauhdilla ja helposti katoamaan vanhemman näkyvistä. Jos vanhempi katselisi tarjontaa, turhautuu lapsi, jos vanhempi kiertää vain lapsen ehdoilla, turhautuu paikastaan mansikoita maksanut ilman myyntiä jäävä näytteilleasettaja. Miten homma toimisi niin, että kaikki voittaisivat? Kahden päivän lippu? Varattava lastenvahti katsomaan lasten perään?

3 Comments

 1. Vastaa

  Janica

  Ohoh, 45e tommonen kankainen bambi tai mäyräkoira, melko kallista?! Noi puiset macaronit ihanat, mikäs liike noita myy?

  1. Vastaa

   Ullis

   Janica, macaronit ovat Djecon leluja ja löytyy ainakin Baobab kidsin verkkokaupasta http://www.baobabkids.com/macaroon-leivokset-p-1521.html.
   Hinta 11.90€.

 2. Vastaa

  Noora

  Djecon ihania Macaron leivoksia ja muita herkullisia puuleluja saa myös Hiivisketun verkkokaupasta http://www.lillerilalleri.fi.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *