Lapsimessut 2017 -konkarin vinkit vilinään

12/04/2017

Arvonnat ja kilpailut   Lapsimessut 21    23 4 2017 - Lapsimessut 2017 -konkarin vinkit vilinään

 

Kaupallinen yhteistyö Suomen Blogimedia ja Lapsimessut

 Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, kun kävelen ystäväni Inkan kanssa kohti Messukeskusta. Televisio on vielä analoginen, Radiomafiassa soi uusi tyttöbändi Tiktak, Rasmuksen F-F-falling ja Tehosekoitin. IT-kupla tutisee ja Lahden kisojen doping-skandaali on vielä tuore uutinen. Kaukana New Yorkissa seisovat paikoillaan WTC:n kaksoistornit.

Työnnämme molemmat tummansinisiä vaunuja, joissa makoilevat kolmikuiset esikoisemme. Jännittää vähän. On ihanaa päästä pois kotoa, mutta Lapsimessut konseptina olivat aivan tuntematon tapahtuma opiskelijaäidille, joka vielä vuotta aiemmin on viettänyt vappua haalareissa kaupungilla. Imetyskin on vähän hankalaa muualla kuin kotona, kun utelias vauva ei tahdo rauhoittua syömään, jos ympärillä oli uusia ääniä ja paikkoja. Messuilla on onneksi lastenhoitohuone, jossa on rauhallinen imetyspaikka. Internetissä Vauva-lehden ainoalla keskustelupalstalla oli monia kymmeniä kävijöitä päivässä, ja monet ovat aikoneet mennä messuille.

Lapsimessut 2001
Älkää kysykö mitään tuosta tyylistä. Vaalea pitkä tukka toki piti leikata lyhyeksi ja värjätä tummemmaksi heti kun pääsi synnäriltä kotiin. Minityypit päättävät tänä keväänä peruskoulun.

 

Kuusitoista vuotta myöhemmin ja lähes yhtä monet Lapsimessut käyneenä antaisin silloiselle minälle neuvoksi, että älä stressaa turhaan. Älä sinäkään: Lapsimessuilla on huomioitu pienet kävijät ja vaipanvaihto ja imetys onnistuu mukavasti. Pikkuväen eväitä voi lämmittää monessa paikassa ja kaikki sujuu varmasti hyvin. Täältä löytyvät koordinaatit huoltopisteisiin. Jos lapsi sattuu kuitenkin kaikesta varustautumisesta huolimatta itkemään tai kiukustumaan, ei huolta siitäkään. Paikalla on vain lapsiperheitä ja he eivät tuijota syyttävästi tai kiiruhda antamaan “hyviä” neuvoja. Joku saattaa kyllä ojentaa auttavan kätensä, jos näyttää selkeästi siltä, että sinulla on niitä sillä hetkellä liian vähän.

(HUOM: Suosituimmilla lastenvaateosastoilla sinua ei auta kukaan, vaan jokainen taistelee viimeiseen saakka. Vältä tai valmistaudu.)

child 476507 960 720 - Lapsimessut 2017 -konkarin vinkit vilinään

Jos mukanasi on meneviä taaperoita tai vikkeläjalkaisia leikki-ikäisiä, kannattaa superjännitysenergiat purkaa erilaisissa puuhapaikoissa. Tarpeekseen telmineet tyypt rauhoittuvat paremmin seuraksi shoppailukierrokselle. Tai sitten kannattaa käyttää hyväkseen toisen kerroksen 3-7-vuotiaille tarkoitettua valvottua leikkipaikkaa ja tehdä ostokset lasten leikkiessä siellä.

Shoppailutärpit ja selviytymisen ABC

17629984 1118560564939082 8732909091007116942 n 214x300 - Lapsimessut 2017 -konkarin vinkit vilinään
Blaa osastolla 6b30

Lapsimessut on se tapahtuma, jossa viimeistään pääsee hiplaamaan livenä ne nettikauppojen ihanimmat lastenvaatteet. Merkkien osastoilla on myös messutarjouksia ja poistorekkejä, joista voi tehdä huippulöytöjä. Ruuhkaa pukkaa välillä ja jonot kasvavat, mutta kokeile näitä:

Monilla nettikauppiailla on sama messutarjous myös verkossa. Jos osasto on täynnä itkeviä äitejä ja hämmästyneinä kaaosta seuraavia lapsia, vedä henkeä. Napauta kamat netistä kotipostiin. Jos kuitenkin on aivan välttämätöntä päästä hakemaan jotakin, lähesty sivulta, ja jos voit, älä ota vaunuja ryysikseen. Hae vain se mitä tarvitset ja pidä lujasti kiinni löydöstäsi. Muista, ettei ketään saa töniä, jonossa ei etuilla, toisen kädestä ei saa ottaa, eikä lyöminen ole koskaan sopivaa.

Näytteilleasettajalista on täällä ja yritysten kotisivuilla ja FB-sivuilla on jo ennen messuja vinkkejä tarjouksista. Käy kiinnostavimmat läpi, pohdi mitä haluat eniten, ja suunnittele reitti. Varaa tarpeeksi käteistä tai kortti, pankkiautomaatilla jonottaminen on tylsää.

Käy katsomassa ainakin nämä

Vekarat-lavan huikea ohjelma kannattaa tsekata jo etukäteen. Lavalla on paljon tasokasta ohjelmaa, kuten Teatteri Hevosenkengän Lohikäärme ja seitsemän prinsessaa -satunäytelmä, Mimmit -konsertti, jättisaippuakuplashow ja Muumeja. Laita tärkeimmät kellonajat muistiin ja suuntaa katsomoon ajoissa.

teatteri hevosenkenka - Lapsimessut 2017 -konkarin vinkit vilinään

Tänä vuonna messuilla on ensimmäistä kertaa Neuvola, jossa on ohjelmaa niin odottajille kuin pienten lasten vanhemmillekin. Jos synnytys alkaa olla ajankohtainen, kannattaa käydä kuuntelemassa asiantuntijoita kivunlievityksestä tai vaikka doulan roolista. Pikkuvauva-arkeen loistavia apuja tarjoaa mm. imetyksen alkutaipaleen ohjeet ja kantovälinevinkit. Vähän isomman vauvan vanhempaa kiinnostavat jo sormiruokailukokemukset. Myös taaperoimetyksestä ja ruutuajasta voi neuvolassa saada asiantuntijoiden ohjeet ja keskustella muiden vanhempien kanssa.

baby 165067 960 720 - Lapsimessut 2017 -konkarin vinkit vilinään

Kaiken hauskan ohjelman keskellä muistakaa ruokkia toisenne sopivin väliajoin. Lapset tahtovat hermostua jos äiti kiukuttelee nälkäisenä. Kuppi kahvia ja iso sämpylä antaa sopivasti energiaa aamupäiväksi, mutta myöhemmin on syytä suunnata haukkaamaan vaikka lihapullia ja mehevä salaatti. Messukeskuksen ravintoloissa on valinnan varaa. ja hätätilanteessa voi äidille antaa kassista maissinaksuja tai rusinoita.

HUOM! Jos et ole vielä ostanut lippuja ja olet menossa messuille, saa ne 20.4. saakka edullisemmin Messukeskuksen verkkokaupasta.

Hauskaa messuviikonloppua!

PS. Illalla arvotaan lippuja Facebookissa..!

By Sari

kolmen pojan (2001, 2003, 2005) ja tyttären (2007) äiti. Tuore yrittäjä, rakastaa laadukasta lastenkulttuuria ja intoilee yhteiskunnallisista asioista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *