Lasten hautajaispukeutumisesta

19/04/2009

hpim3179-225x300.jpg

Paljon on pyydetty juttua lasten pukemisesta hautajaisiin. Perheellemme aihe on valitettavan ajankohtainen, sillä hautasimme eilen meille rakkaan henkilön.
Mietimme poikiemme vaatetusta ja päädyimme lopulta siihen, että emme hankkineet pukuja. Nuorille miehille on toki pukuja saatavilla ja mm. Kinderitiltä löytyy kauniita vaihtoehtoja. Pojille on myös oma pukukauppa Christmas Town .

hpim3179hpim3176hpim3168 hpim3178

Lasten hautajaisvaatetuksessa tärkeitä asioita ovat:

 • hillityt värit  Ei välttämättä mustaa, myös harmaa, tummansinen tai ruskea käyvät hyvin.
 • siisteys
 • kengät, näihin satsaisin asussa eniten. (nahkaiset asun tyyliin sopivat tai lakerikengät)
 • ei printtejä tai sarjakuvahahmoja
 • ulkovaatteet myös tilanteen mukaan

Lasten pukeutuminen surujuhlissa on vapaampaa kuin aikuisten, ja saakin olla “iloisempaa”. Tytölle pukisin joko liivimekon tai puolihameen. Paita ja sukkahousut voivat olla hyvin vaikka valkoiset.

By Laura

kahden pojan (s. 2002 ja 2008) ja tytön (2014) äiti. Kauneuden ammattilainen, joka nauttii kauniista asioista ympärillään.

7 Comments

 1. Vastaa

  Marika

  Pienille lapsillehan mustaa ei käsittääkseni toivota päälle ollenkaan, ja valkoinenhan jo suotava väri varsinkin kevään ja kesän hautajaisissa. Lapsethan symboloivat elämän jatkumista.

  Tosi kaunis asu Robinilla!

 2. Vastaa

  Zallaah

  Harmi että tässä uudessä blogissa nuo kuvat ovat tosi pieni, tai sitten en osaa niitä suurentaa. Olisi kiva nähdä tarkemmin!

  1. Vastaa

   Laura

   Zallaah, suurensin kuvat. Laitoin ensin pienet , kun meillä oli niin huonoja otoksia, mutta ehkä nyt näet asut tarkemmin.

 3. Vastaa

  matomatal@

  Kauniit asut teidän pojilla ja oikein hyvin tilaisuuteen sopivat.

  Mielestäni oli erittäin tärkeä pointti tuo, että ulkovaatteidenkin tulee sopia tilaisuuden luonteeseen. On aivan järkyttävää välillä nähdä kuinka lapsia tuodaan juhliin, olivat ne sitten häät tai hautajaiset, kirkkaan kukertavissa haalareissa. Kengätkin ovat mielestäni tärkeät, kuten sinäkin Laura mainitsit, hienointakaan mekkoa ja takkia ei nimittäin Kuomat kaunista.

 4. Vastaa

  anana

  Me olemme valitettavasti niin ikään olleet lasten kanssa hautajaisissa, esikoisen kanssa. Sitä ennen en ollut ikinä ajatellutkaan hautajaispukukoodia lasten osalta, automaattisesti puin lapsen muistaakseni tummiin housuihin, valkoiseen kauluspaitaan ja tummaan slipoveriin. Pojan serkkutyttö oli hautajaisissa kokovalkoisisa, joka minusta onkin täydellinen väri tytölle hautajaisiin.

  Kenkäasiaan kommentoin sen verran että mielestäni on kurjaa nähdä missä vain tilaisuudessa Suomessa lapsilla kauniiden vaatteiden ja etenkin mekkojen kanssa ulkoilukenkiä, saappaita tai muita “epäsopivia” jalkineita. Mielestäni lapsille tulisi pienestä asti opettaa että myös kengät kuuluvat kokonaisuuteen.

 5. Vastaa

  Piia

  Meilläkin oli lauantaina läheisen rakkaan hautajaiset. Itsekin olen jostakin lukenut, ettei varsinkaan vauvaa saa koskaan pukea hautajaisiin mustaan. Omalla poikavauvallamme oli vaaleansininen neulepusero ja valkoiset housut. 7-vuotiaalla pojalla oli slipoveri, kauluspusero ja tummat farkut, 4- ja 2-vuotiailla tytöillä juhlamekot.

  Juhlat olivat pienet ja muistotilaisuus pidettiin meillä kotona, joten juhlakengät eivät olleet tällä kertaa ajankohtaiset.

 6. Vastaa

  Finette

  Osanottoni.
  Me on vältetty onneksi hautajaiset lasten osalta, mutta olen samaa mieltä tuosta pukukoodista.
  Ja muissakin juhlissa : muistetaan ulkovaatteet ja kengät, ei toppatakkeja !!!!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *